X

Părintele Justin Pârvu: „Noi nu ne-am sprijinit niciodată nici pe puterile Americii, nici pe puterile Rusiei şi în nicio putere din lumea aceasta decât numai în acoperământul Maicii Dom­nului”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În cazul în care va izbucni un nou război mondial, credeţi că România va fi afectată?

Sigur că şi noi vom fi implicaţi, pentru că statele aces­tea mari îşi protejează întotdeauna teritoriul şi nu deschid un câmp de luptă pe terenul lor. Îl deschid pe la români, pe la bulgari şi alte state mai puţin însemnate în ochii lor. Ei intervin doar când au un interes anume. Să nu credem că ne vrea cineva binele, să ne ocrotească pe noi vreun stat. Păi, cât de greu s-a făcut unitatea aceasta a noastră, a românilor, că ne-au sfâşiat şi ungurii şi ruşii? Ei nu au niciun interes ca noi să fim independenţi şi puternici…

Dragii mei, eu nu spun că acum sau mai târziu începe sau nu războiul, pentru că, de altfel, creştinul trebuie să fie mereu pregătit pentru sfârşitul său. Dar atunci când Dum­nezeu arată semne clare prin care ne anunţă cumva să ne pregătească, iar noi nu le luăm în seamă, înseamnă că am ajuns la o nebunie a patimilor în care nu mai distingem ce e bine de ce e rău. Orbirea patimilor în care e cuprinsă această generaţie este aşa de mare încât nici dacă văd bombarda­mente sub nasul lor, nici atunci nu pot lua aminte la ei înşişi, ca să se pocăiască. Pentru că Domnul a închis ochii lor casă nu vadă şi urechile lor ca să nu audă. Aceasta datorită obişnuinţei lor în patimi. Îmi aduc aminte şi pe vremea mea, în timpul celui de al doilea război mondial, noi eram în linia întâi şi luptam faţă-n faţă cu inamicul înfruntând moartea, iar în spatele nostru la un kilometru se petrecea şi se chefuia într-o nebunie; ţăranul murea cu sticla de țuică sub pat. Era parcă o nebunie, ofiţeri împreună cu fermieri, armata, ostaşii, toţi o ţineau într-o chefuială şi puţini se gândeau la sufletele lor, cum să se pocăiască măcar în al 11-lea ceas. Acum gân­desc la fel: preferă să mai chefuiască şi să se mai distrează încă o dată decât să cugete la moarte.Aşa, după cuvântul Scripturii, fiecare în ce patimă e prins de aceea e stăpânit. Şi chiar de vom vedea foc peste noi, tot nu vom avea puterea de a ne pocăi. Fiecare în ce a rămas, aceea cugetă: unul la sticla cu băutură, altul la friptura de pe plită, altul la coroana lui, iar alţii nici măcar nu au capacitatea să se mai gândească, la o aşa împietrire sufletească ajungând.Fiecare este stăpânit de patimile lui, iar cel care nu s-a luptat cu ele din timp, acela nu va găsi ajutor dumnezeiesc în vreme de prigoană.

De aceea, Dumnezeu ne dă semne ca să venim în noi înşine şi să ne pocăim. Să mergem la duhovnici să ne spoved­im, să fim împărtăşiţi cu trupul şi sângele lui Hristos care să ne dea puterea de a căuta viaţa cea veşnică. Continuarea pe site-ul ATITUDINI.

Citiți și: Părintele Justin Pârvu: „Nu cred că unirea Basarabiei cu România e posibilă prin UE”

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

    1. Ahhh ce păcat ca nu poate fi tradus! M.am uita pe video si e PERFECT…numai din imagini…dar rusa nu inteleg o litera macar! Păcat ca nu merge tradus , precis e ceva folositor de suflet! Rusii, in general, dau ceva bun! Parinte Justin…roaga.te la Dumnezeu pt noi !!!?????

  1. Sf. Matrona din Rusia a spus: “Dacă nu va fi război veți pieri cu toții”. După cum vedem astăzi Dumnezeu nu vrea ca noi să pierim. Toate planurile sataniștilor de pecetluire a lumii sunt stopate(blocate) de războiul care se prefigurează deja. Din acest motiv războiul este bun, căci, așa cum am mai spus, glonțul omoară doar trupul pe când pecetea omoară sufletul, adică îl duce în Iad pentru totdeauna. Așadar să ne bucurăm că nu ne pierdem sufletele așa precum sperau cei ce fac experimente cu vaccinuri pe oameni. Sperăm ca la votare românii să nu-i aleagă pe cei care-i conduc în Iad, iar noi îi știm destul de bine aceștia, adică pe cei ce au forțat vaccinarea la noi, aceștia fiind în fruntea partidelor aflate astăzi la guvernare. Toți cei care au forțat vaccinarea trebuie să părăsească gândul de a mai conduce țara, așa-i drept. Cine are minte să ia aminte. Să nu uităm că Ciucă mai avea un pic și introducea vaccinarea obligatorie prin asumarea acesteia de catre el, căci avea drept la această portiță în Parlament. N-a mai reușit fiindcă Putin a deschis conflictul cu Ucraina. Iar azi aflăm de la cei din pnl prin vocea celei care susținea cu tărie “Certificatul verde”, Alina Gorghiu, că primul pe lista candidaților la președenție din pnl este, așa cum legea internă a pnl-ului o cere, nimeni altul decât Ciucă. Oare ați uitat, stimați români, ce “bine” vă pregătea fostul general Ciucă? De aceea este necesar, bravi români, să-i alegem cu cap pe cei care trebuie să ne conducă pe mai departe dacă nu voim ca românii să ajungă în Iad.
    “Treziți-vă români, căci ați dormit destul!” ne spune parcă și nouă bravul Mihai Viteazul în filmul care îi poartă numele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button