X

PENIBIL! Inteligența artificială acuzată de antisemitism: Propagă informații false despre holocaust

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Inteligenţa Artificială favorizează propagarea de informaţii false despre Holocaust şi alimentează antisemitismul (raport UNESCO) Data publicării: 18.06.2024 12:03 Imagine cu caracter ilustrativ. Foto: Profimedia Images DIN ARTICOL Informații și imagini inventate Teoriile conspirației, favorizate Inteligenţa Artificială (IA) generativă favorizează propagarea de informaţii false despre Holocaust, ceea ce riscă să alimenteze antisemitismul şi să altereze atitudinea noastră faţă de adevărul istoric, se arată într-un raport UNESCO publicat marţi.

„Dacă permitem acestor fapte teribile ale Holocaustului să fie edulcorate, deformate sau falsificate printr-o utilizare iresponsabilă a IA, riscăm o propagare fulgerătoare a antisemitismului şi diminuarea înţelegerii noastre asupra cauzelor şi consecinţelor acestor atrocităţi”, a declarat directoarea generală a UNESCO, Audrey Azoulay, într-un comunicat, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Agenţia ONU a dezvăluit acest raport în parteneriat cu Congresul evreiesc mondial, cu ocazia Zilei internaţionale pentru combaterea discursului instigator la ură. Modelele de IA generativă, precum ChatGPT, care generează text, fotografii, sunete şi video, plecând de la cereri în limba curentă, pot inventa evenimente din Al Doilea Război Mondial care nu au avut loc niciodată, denunţă UNESCO.

IA favorizează astfel gândirea conspiraţionistă, potrivit lui Karel Fracapane, specialist în educaţie asupra Holocaustului în cadrul UNESCO. „Acesta este un bun exemplu al modului în care IA, atunci când se aplică unor subiecte extrem de dificile şi controversate, poate duce la o puternică eroziune a culturii democratice”, a explicat el pentru AFP.

Companiile din domeniul înaltelor tehnologii trebuie să dea dovadă de „mai multă rigoare, transparenţă şi responsabilitate”, a adăugat el. „Ceea ce figurează în acest raport are legătură cu ceea ce se întâmplă în societate. Iar aceasta are consecinţe politice foarte reale”, a atenţionat Karel Fracapane, cu referire la ascensiunea extremei drepte în Europa.

UNESCO, ce notează şi că IA permite de asemenea crearea de instrumente educative mai interactive pentru tineri, îndeamnă companiile din domeniu să pună în aplicare recomandări etice pentru inteligenţa artificială.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

4 comentarii

 1. Nu si-au “dresat” propria creatura?!? :))) Dar ce nume de poponar are ala, “karel fracapane”!!! :)))

 2. Am un mesaj pentru sioniști: băi fraierilor, AI-ul vostru nu gândește singur. Cel puțin nu încă. În schimb, colectează statistic tot ce prinde pe net. Iar dacă AI-ul a ajuns la concluziile pe care voi vreți să le ascundeți sub preș, apoi asta este FIX problema voastră pentru că AI-ul nu are propriile opinii politice. Și tocmai v-a dat-o peste bot. Iar circoteca maximă va fi atunci când veți încerca să-i impuneți ”recomandări etice”, adică cenzura sionistă. Noi o să râdem cu stropi de ce tâmpenii se vor genera. Doamne-Ajută, la mai mare!

 3. Da Da Da
  Arestați Inteligenta Artificiala
  La bulău cu ea sau el
  sau ce dracu o fi
  că nu este drac femelă și drac mascul
  Așadar Doar în Rai și Iad va fi gen neutru
  Așa că aveți grijă cu A.I. la butoanele nucleare

 4. Conform teoriei, inteligenta artificiala cauta prin tot internetul, face o sinteze si da raspunsul. E de presupus ca articolele din zonele araba si islamica sa fi influentat raspunsul. Probabil ca cei de la cenzura nu si-au fact temele cum trebuie. Mai e de lucru cu filtrele, dar se va rezolva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button