X

Războiul Rusiei se extinde pe arena Inteligenței Artificiale: Putin anunță că va dezvolta o nouă tehnologie AI pentru a contracara monopolul occidental

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

La conferința Artificial Intelligence Journey de la Moscova, președintele rus Vladimir Putin a anunțat planuri pentru o nouă strategie națională de dezvoltare a inteligenței artificiale pentru a contracara influența occidentală asupra tehnologiei puternice. 

„Modelele noastre interne de inteligență artificială trebuie să reflecte întreaga bogăție și diversitate a culturii mondiale, moștenirea, cunoștințele și înțelepciunea tuturor civilizațiilor”, a spus Putin.

Putin, care a subliniat obiectivele noii strategii în termeni largi, a spus că Rusia își va intensifica cercetările în AI generativă și modele de limbaj mari.

Pentru a realiza acest lucru, țara își va crește puterea supercomputerelor și va îmbunătăți educația de nivel superior în domeniul inteligenței artificiale. Rusia va lucra, de asemenea, pentru a schimba legile și a stimula cooperarea internațională pentru a-și atinge obiectivele, a spus Putin.

Putin a deplâns că modelele AI generative existente funcționează în moduri „selective” sau „părtinitoare” – potențial ignorând cultura rusă – pentru că sunt adesea instruiți să rezolve sarcini folosind seturi de date doar în limba engleză sau seturi de date care sunt „conveniente” sau „favorabile” pentru dezvoltatorii acestor modele.

Drept urmare, un algoritm poate „să spună mașinii că Rusia, cultura noastră, știința, muzica, literatura pur și simplu nu există”, a spus el, ceea ce duce la „un fel de abolire în spațiul digital”.

Țările vorbitoare de engleză domină acum cercetarea AI. Statele Unite și Regatul Unit se află pe primele locuri într-un clasament al celui mai mare număr de sisteme de învățare automată semnificative, potrivit Institutului Stanford pentru Inteligența Artificială Centrată pe Om (HAI).

Statele Unite au 16 sisteme semnificative. Regatul Unit are opt. Rusia are doar unul, după contul HAI. În mod similar, aproape 300 de autori ai acestor sisteme provin din Statele Unite. Alte 140 sunt din Marea Britanie. Doar trei vin din Rusia.

Preocupările cu privire la potențialele pericole pe care le-ar putea prezenta AI pentru umanitate i-au divizat chiar și pe cei mai dedicați cercetători AI, iar unii au spus public că tehnologia aflată în mâini greșite ar fi problematică.

Geoffrey Hinton, cercetătorul britano-canadian numit „naș al AI”, de exemplu, a spus că este îngrijorat de faptul că „actorii răi” precum Putin folosesc instrumentele AI pe care le creează.

Putin, însă, spune că monopolul occidental asupra inteligenței artificiale este „inacceptabil, periculos și inadmisibil”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Acestia vor crea confuzie, vor amesteca schimbările climatice, astrofizica, urgențele tectonice, terorismul, inteligența artificială, supravegherea (monitorizarea) digitală, ingineria genetică (prin noile vaxinuri care modifica codul genetic), noile pandemii, confruntările de război care pregatesc Razboiul Mondial și multe altele pentru a ne putea aduce guvernarea “liderului planetar salvator al vremurilor noastre”, în esență pentru a ni-l aduce fără să bagam de seama…
    Acestia nu marcheaza prezenta antihristului final, dar, din păcate, mulți “propovaduitori” fac publicitate prin argumentele lor că tot ceea ce se va întâmpla concret se va face în in prezenta Antihristului ultim – final, așa că ne indeamna sa dormim liniștiti. Dar nu este cazul – pentru că forțele întunecate de astăzi ale așa-numitei reporniri (resetari) experimentează ceea ce omenirea va suporta în prezenta antihristului final, vezi perversiunea patimilor generalizată, identificarea digitala cu circuitele electronice care operează cu algoritmul (666) numelui său (Apocalipsa lui Ioan) și altele asemenea….

  2. Ce are nevoie Rusia de AI ?!!
    Este o fațeta a pecetei Fiarei.

    Sa aiba grija Rusia de AI -urile chinezesti livrate cu toate felurile de tehnologii.

    AI este inchinare la Fiara.
    Crestinii au nevoie de HRISTOS, nu de inteligenta artificiala.

    Putin2 joaca pe doua flancuri periculoase. Cultura Rusiei este universal acceptata si nu are nevoie de “recunoasterea” AI.
    Cine face AI, cine utilizeaza prea mult AI si cine accepta tot ce tine de AI, colaboreaza direct cu satana.

    DOAMNE AJUTĀ!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button