X

Sursele de alimentare cu apă a unui oraș din Arizona, epuizate din cauza inteligenței artificiale

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Un centru masiv de date al Microsoft din orașul Goodyear, Arizona, epuizează alimentarea cu apă a orașului deșertic pentru a-și susține eforturile de cloud computing și inteligență artificială.

O sursă familiarizată cu facilitatea Microsoft din Goodyear a declarat că aceasta a fost concepută special pentru a fi utilizată de Microsoft și OpenAI, finanțată puternic de Micosoft.

Inteligența artificială necesită o cantitate extraordinar de mare de energie care duce la supraîncălzirea serverelor. Pentru răcirea lor se consumă o cantitate foarte mare de apă. Microsoft a refuzat să facă publice datele despre consumul de apă al centrului său de date din Goodyear, pe motiv că consumul său de apă este o informație „confidențială”.

Dar, conform estimărilor comandate chiar de Microsoft, campusul de 113 hectare, care găzduiește în prezent două clădiri și este pe cale să găzduiască o a treia, ar consuma anual 212 de milioane de litri de apă potabilă odată ce clădirea finală va fi finalizată. Este o cantitate imensă de apă oriunde in lume, cu atât mai mult în Arizona, stat deșertic, în care criza de apă este cronică.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button