X

Invazia AI? Peste 260.000 de angajați din sectorul IT din America au fost concediați, într-un singur an

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În cursul anului 2023 peste 260.000 de angajați din industria IT din America au fost concediați. Concedierile continuă și în 2024. În primele patru săptămâni ale acestui an, aproape 100 de companii de sectorul IT, inclusiv Meta, Amazon, Microsoft, Google, TikTok și Salesforce au renunțat colectiv la aproximativ 25.000 de angajați.

În urmă cu câteva zile Cisco a dezvăluit planurile de a-și reduce numărul de angajați cu 5% – aproximativ 4.250 de angajați din forța de muncă globală a gigantului tehnologic – pe măsură ce își intensifică concentrarea asupra inteligenței artificiale.

Marea majoritate a acestor firme sunt printre cele mai profitabile din lume. Marea majoritate a celor concediați sunt angajați cu studii superioare, marea majoritate aveau salarii mult peste medie.

Și ăsta e doar începutul.

Procesul concedierilor se va extinde și va cuprinde toate sectoarele în care se folosește tehnologia. Vom fi înlocuiți de roboți și vom ajunge să depindem de o elită care va controla totul. Ni se va spune că e spre binele nostru, că vom putea sta acasă și că vom primi totul pe tavă. Ceea ce e echivalent cu pierderea libertății de vreme ce existența noastră va depinde de capriciile unei elite.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button