X

Ce presupune euro digital: 3.000 de euro/persoană va fi plafonul impus de BCE. Restul banilor se pierd!

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Banca Centrală Europeană a făcut miercuri întră un pas spre lansarea versiunii digitale a euro, “care va permite locuitorilor zonei euro să facă plăţi electronice în siguranţă ÅŸi gratuit. 

BCE a anunÅ£at că va începe la 1 noiembrie “o fază de pregătire” de doi ani pentru euro digital, în care va finaliza reglementările, îşi va alege partenerii din sectorul privat ÅŸi va efectua operaÅ£iuni de “testare ÅŸi experimentare”. “Până acum, BCE nu a putut comunica clar valoarea adăugată pe care o poate aduce euro digital”, a afirmat Markus Ferber, europarlamentar din Germania.

BCE susţine că un euro digital va crea concurenţă pe piaţa plăţilor, dominată de companiile americane. Răspunzând temerilor privind dificultăţile cu care se vor confrunta băncile comerciale după lansarea monedei digitale, BCE a precizat că va fi stabilit un plafon pentru sumele de euro digitali pe care îi poate deţine o persoană fizică, şi probabil în regiune plafonul va fi de 3.000 euro. Peste aceasta suma, valorile bancare se pierd si nu pot fi convertite.

Euro digital euro va fi distribuit de BCE, de băncile comerciale şi de furnizorii de portofele digitale. Va fi disponibil rezidenţilor din zona euro şi cetăţenilor săi de peste hotare. Plăţile electronice în UE au crescut de la 184.200 miliarde de euro în 2017 la 240.000 miliarde de euro în 2021, accelerate de pandemie, conform datelor Comisiei Europene.

Euro digital este menit să rezolve deficitul de furnizori europeni de servicii de plată. Pentru ca euro digital să fie interoperabil cu monedele digitale ale altor bănci centrale, BCE lucrează îndeaproape cu băncile centrale din SUA, Marea Britanie, Elveţia, Canada, Japonia şi Suedia. În iunie, Uniunea Europeană a propus măsuri pentru stimularea concurenţei în sectorul serviciilor de plată, acordând suport legal unui euro digital, ceea ce înseamnă că va fi acceptat ca mijloc de plată.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.

€


Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Adeca lumea redusă la sărăcie lucie dintr-un click a lui ursula-să-ne-așa-aia: 3mii de euroi sunt trei facturi de iarnă în Germania sau salariul a 75% din rumâni pe o jumătate de an.
    Da bogătanii, cu bogătanii cum ie?! Tot cu 3mii de euroi în cont?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button