X

Parlamentul European a aprobat implementarea EURO DIGITAL. Cristian Terheș, singurul europarlamentar român care a votat împotrivă

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Comisia pentru Libertăți Civile (LIBE) a Parlamentului European a aprobat, joi, implementarea monedei euro digitale.

Măsura a fost adoptată cu 48 de voturi pentru, 6 voturi împotrivă și 7 abțineri. Singurul europarlamentar român care a votat împotriva acestei măsuri a fost Cristian Terheș.

Trei europarlamentari români, respectiv Marian-Jean Marinescu (PPE), Maria Grapini (PSD) și Ramona Strugariu (Renew), au votat pentru implementarea euro digital.

„Euro Digital, asemenea oricărei forme de bani digitali, mută controlul privind dispunerea asupra propriilor bani de la persoană, cum se întâmplă în cazul cash-ului, la stat.

Cash-ul este o formă de proprietate, asupra căreia persoana dispune astfel cum dorește, fără ca statul să poată controla, supraveghea sau aproba schimbul comercial dintre cumpărător și vânzător.

În cazul banilor digitali, însă, pentru a-i primi, deține și tranzacționa, persoana are nevoie de instrumente digitale ale statului, cum e cazul Portofelului Digital, astfel încât statul e în control deplin asupra tranzacției dintre cumpărător și vânzător.

Indiferent de pretext, că e prevenția spălării banilor sau a evaziunii fiscale, implementarea monedei digitale va conduce la controlul total al statului asupra populației.

Cu atât mai grav e faptul că în Comisia LIBE se puteau corecta toate viciile care conduc la încălcarea drepturilor cetățenilor, lucru ce nu s-a făcut. Cu toate că toți europarlamentarii au declarat verbal că dosarul privind Euro Digital are vicii și creează riscuri în ceea ce privește drepturile persoanelor, la vot marea majoritate a votat în favoarea implementării acestuia”, a transmis, pe Facebook, europarlamentarul Cristian Terheș.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button