X

Implementarea Euro Digital a primit aviz în Comisia LIBE, inclusiv prin votul a 3 europarlamentari români

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cu 48 de voturi pentru, 6 voturi împotrivă și 7 abțineri, Comisia LIBE a adoptat, în data de 15 februarie 2024, opinia prin care, din punct de vedere al respectării drepturilor omului, se dă liber implementării Euro Digital. 

Dintre cei 48 de europarlamentari care au votat în favoarea opiniei, trei au fost români, respectiv Marian-Jean Marinescu (PPE), Maria Grapini (PSD) și Ramona Strugariu (Renew).

Singurul europarlamentar român care a votat împotriva acestei opinii a fost Cristian Terheș.

“Euro Digital, asemenea oricărei forme de bani digitali, mută controlul privind dispunerea asupra propriilor bani de la persoană, cum se întâmplă în cazul cash-ului, la stat.

Cash-ul este o formă de proprietate, asupra căreia persoana dispune astfel cum dorește, fără ca statul să poată controla, supraveghea sau aproba schimbul comercial dintre cumpărător și vânzător.

În cazul banilor digitali, însă, pentru a-i primi, deține și tranzacționa, persoana are nevoie de instrumente digitale ale statului, cum e cazul Portofelului Digital, astfel încât statul e în control deplin asupra tranzacției dintre cumpărător și vânzător.

Indiferent de pretext, că e prevenția spălării banilor sau a evaziunii fiscale, implementarea monedei digitale va conduce la controlul total al statului asupra populației.

Cu atât mai grav e faptul că în Comisia LIBE se puteau corecta toate viciile care conduc la încălcarea drepturilor cetățenilor, lucru ce nu s-a făcut. Cu toate că toți europarlamentarii au declarat verbal că dosarul privind Euro Digital are vicii și creează riscuri în ceea ce privește drepturile persoanelor, la vot marea majoritate a votat în favoarea implementării acestuia”, a spus europarlamentarul Cristian Terheș.

Dosarul privind Euro Digital își va continua parcursul în Comisia ECON, care e și comisia principală ce se ocupă de el.

Singurul grup politic din Comisia LIBE care a votat pe linie împotriva implementării Euro Digital a fost grupul ECR, din care face parte și europarlamentarul Cristian Terheș.

Un live de la momentul votului din Comisia LIBE poate fi urmărit aici.

Lista cu modul în care au votat europarlamentarii la final pe acest dosar poate fi accesată aici.

Biroul de presă al
Europarlamentarului Cristian Terheș

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button