X

Progresismul este o refacere falsă a istoriei, care nu ține cont de tradiție și de spiritualitate. Are loc o spălare pe creier.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Lumea se confruntă cu o nevroză colectivă, una care a fost indusă inclusiv de progresul care s-a realizat în transmiterea și în manipularea informației și care constă, mai ales, în accentul pus pe știrile negative, a subliniat, miercuri, prof.  univ. dr. Vasile Astărăstoae.

Prof. univ. dr. Vasile Astărăstoae, bioetician, medic legist, fost președinte al Colegiul Medicilor din România, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live, miercuri, de Gândul.

Progresismul nu mai ține cont de tradiție, de spiritualitate

„Nu se încearcă un compromis, o dezbatere de idei etc. Este o refacere falsă a istoriei și o manipulare. Încet-încet are loc această spălare pe creier. Unii spun că este o resetare a întregii societăți și o încercare de a demoniza democrația, astfel ca un grup de elită să conducă.

Și în România și-a făcut loc o astfel de ideologie. Progresismul nu mai ține cont de tradiție, de spiritualitate, iar totul se transferă către bunurile materiale și satisfacțiile materiale. Este o expresie clară a neomarxismului cultural, care a început de la școala Munchen, apoi a fost exportat în Statele Unite Americii. În decurs de decenii, încet-încet a ocupat universitățile, iar din universități s-a propagat în mediul social”, a declarat prof. univ. dr. Vasile Astărăstoae.

Presa și-a abandonat rolul de pază al democrației

Prin toate știrile negative, oamenii doar s-au îngrijorat și astfel și-au pierdut speranța că lucrurile vor fi mai bune, a subliniat dr. Vasile Astărăstoae.

„De exemplu, eu nu am văzut să fie o emisiune despre olimpicii noștri la matematică și fizică, care au obținut niște rezultate atât de frumoase. A fost o știre de 5 minute apoi ne-am reîntors la căminele groazei, la Putin, la Zelenski (sunt niște chestiuni care sunt importante, dar nu trebuie să acopere toată plaja dezbaterii publice, că sunt și altele care nu sunt negative)”, a explicat dr. Vasile Astărăstoae.

Potrivit acestuia, oamenii rezistă mai ușor la presiuni dacă nu sunt înfricoșați, dacă nu cred că totul este negru.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button