X

Cum vrea Scholz să distrugă așa-zisa extremă dreapta: Închiderea conturilor bancare prin simpla invocare a posibilităţii unei “potenţiale ameninţări” la adresa ordinii publice

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Guvernul cancelarului german Olaf Scholz a prezentat marţi o serie de măsuri pentru combaterea extremei drepte, atacând în special finanţarea acesteia, într-o ţară şocată de dezvăluirea unei întâlniri secrete care plănuia expulzarea străinilor, informează AFP. 

Salutând recenta mobilizare a „sute de mii de cetăţeni” împotriva extremiştilor şi a rasismului – în urma dezvăluirii acestei reuniuni din ianuarie -, ministrul de interne Nancy Faeser a detaliat treisprezece măsuri pentru a combate ceea ce consideră a fi „cea mai mare ameninţare la adresa ordinii democratice”.

„Vrem să distrugem aceste reţele de extremă dreapta. Vrem să-i privăm de veniturile lor, vrem să le luăm armele”, a declarat Faeser într-o conferinţă de presă la Berlin.

Ea vrea în special să extindă puterile Oficiului Federal pentru Protecţia Constituţiei, serviciul de informaţii interne al Germaniei, astfel încât să poată combate mai uşor sursele de finanţare pentru reţelele de extremă dreapta.

Datorită unui amendament la legislaţia serviciilor secrete, ar trebui să fie posibilă închiderea conturilor bancare prin simpla invocare a posibilităţii unei „potenţiale ameninţări” la adresa ordinii publice. În prezent, anchetatorii au această putere doar dacă organizaţiile sau reţelele incită la ură sau violenţă.

Întrebată despre calendarul pentru punerea în aplicare a unei astfel de măsuri, Faeser a spus că acest lucru se va întâmpla „cât mai curând posibil”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button