X

Reglementarea Inteligenței Artificiale, după bunul plac al Big Tech

Giganții tehnologici nu urmăresc decât propriile interese

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Directorul general al OpenAI, Sam Altman, a surprins pe toată lumea luna trecută când a avertizat Congresul SUA cu privire la pericolele pe care le reprezintă inteligența artificială.  Dintr-o dată, părea că firmele Big Tech vor să abordeze altfel IA. Și mai remarcabil este faptul că au cerut ajutorul politicienilor.

Dar, o săptămână mai târziu, Altman le-a spus reporterilor din Londra o poveste diferită. Potrivit Bloomberg, șeful producătorului ChatGPT a declarat că va încerca să se conformeze reglementărilor UE, dar dacă se va dovedi „prea dificil”, compania sa va „înceta operațiunile” în cadrul blocului comunitar.

Acest comentariu l-a determinat pe comisarul pentru piața internă, Thierry Breton, să îl acuze pe Altmann de „tentativă de șantaj”. Marile companii din domeniul tehnologiei se joacă cu nervii legislatorilor de ani de zile. Acum, spun că susțin reglementările, dar realitatea este alta.

În SUA, Google, Microsoft, IBM și OpenAI au cerut intensificarea supravegherii inteligenței artificiale, pe motiv că este necesară pentru a garanta securitatea națională și a concura cu China.

În Uniunea Europeană, unde politicienii au votat recent pentru a aproba un proiect de lege care ar pune o barieră de protecție asupra IA generativă, lobbyiștii acelorași companii se opun măsurilor de reglementare.Și profită de faptul că normele care guvernează tehnologia diferă în mod dramatic de o parte și de alta a Atlanticului.

Uniunea Europeană are legi cuprinzătoare privind protecția datelor în vigoare de mai bine de cinci ani și este în curs de implementare a unor orientări mai stricte privind concurența și moderarea conținutului.

Cu toate acestea, în SUA nu există aproape nicio reglementare de peste două decenii. Potrivit mai multor oficiali UE, Big Tech mișcă legislația europeană într-o “direcție mai favorabilă”.

Companiile din domeniul tehnologiei știu că nu își pot permite să ignore UE, mai ales că normele sale privind mediile sociale și protecția datelor au devenit un standard global. Legea UE privind inteligența artificială, care ar putea intra în vigoare în următorii doi-trei ani, ar fi prima încercare a unui guvern occidental de a reglementa acest sector care va valora peste 1300 de miliarde de dolari în 10 ani – și este susținută de sancțiuni severe.

În cazul în care companiile încalcă legea, blocul comunitar ar putea impune amenzi de până la 6% din cifra de afaceri anuală a companiei și ar putea interzice funcționarea produselor în UE, care reprezintă între 20% și 25% din piața globală de inteligență artificială.

Dar companiile mai știu că până la un vot final asupra Legii privind IA, nu este clar în ce măsură UE va decide să reglementeze această tehnologie. Sau, pe model american, o va face în condițiile lor.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. In toata istoria omenirii, dezvoltarea stiintei si tehnologiei a fost folosita si in scopuri militare. Cei ce au dobendit superioritatea militara, si-au impus vointa “prin forta sau prin amenitarea cu forta” cum spunea nua Nicu’. De 500 de ani, legile si reglemetarile internatonale sunt impuse de iudeo-masonerie. COMUNISMUL CAT A FOST DE SUPER-PUTERE – PRIN URSS SAU CHINA, NU A PUTUT INCALCA LEGISLATIA INTERNATIONALA !
    Multa lume nadajduieste in BRICS, dar Africa de Sud, cu conducerea anti-americana, a ezitat sa-l primeasca pe Putin la conferinta BRICS ce urmeaza sa aiba loc acolo.
    CUM AVERTIZA ACUM MAI MULTI ani parintele Iustin Parvu, “solutii omenesti nu mai exista” si “lumea se va transforma toata intr-un laga Pitesti”.
    Intrebat despre felul in care putem combate masoneria – este voba de un interviu/caseta ASCOR luat prin anul 2000, parintele Sfian Boghiu spunea ca “trebuie sa fim pregatiti sa-l marturisim pe Hrisos”.
    Parintele Dionisie de la Colciu, spunea ca lumea se indreapta cu pasi mari spre rau, dar e greu de spus cand va veni urgia lui Dumnezu prin al treilea razboi mondial, car va veni.
    In 1990, par Paisie Olaru, spunea ca lumea se indrepata spre rau, dar cu pasi mici.
    La inceputul anilor 2000, niste firme din Germania care doreau sa vanda soft de gestiune in Romania, spuneau ca romanii au invatat sa faca programe de contabilitate, dar aveau o lipsa: nu aveau componente de “Business Intelligence”- BI, care sa eficientizeze decizia manageriala. De atunci se lansase ideea ca in cazul in care ujn produs IT nu are componente BI este un produs care na va mai supravietui pe piata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button