X

Dramele copiilor români smulși de stat din familie. Cazurile Bodnariu, Smicală, Barbu și Furdui

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

De câteva zile, președintele AUR, George Simion are apariții tot mai vulcanice: organizează proteste mai mari sau mai mici, face scandal în ședințele parlamentare și strigă „Nu vă atingeți de copiii României!”.  Care este, de fapt, nemulțumirea lui Simion și care este miza scandalului dintre șeful AUR și ministrul Gabriela Firea? Ce înseamnă prevede Legea PLX 145/2023 și Observatorul Naţional al Copiilor propus de Firea și adoptată, azi, în Parlament?

Legea PLX 145/2023 propusă de ministrul PSD al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse Gabriela Firea, și votată azi în Parlament, i-a pus pe jar pe cei de la AUR. De zile bune, membrii AUR protestează împotriva respingerii acestuia, spunând că astfel vor fi dezbinate foarte multe familii din România.

Ce spune Gabriela Firea despre Observatorul Naţional al Copiilor

Prin Proiectul de lege PLX 145/2023, Gabriela Firea a justificat că vrea să prevină separarea copilului de familie. Aici este vorba de familii vulnerabile, monoparentale sau care primesc ajutoare sociale. De asemenea, copiii incluși în acest Observator național, vor fi atent monitorizați de către asistenții sociali, care îi vor vizita, periodic, la domiciliu. „În premieră naţională, prin această lege pe care am subliniat-o se înfiinţează Observatorul Naţional al Copiilor. În acest document, care va fi o bază de date online care va putea fi accesată de toate judeţele prin DGASPC-uri, vor fi incluşi toţi copiii care reprezintă situaţii, cazuri de vulnerabilitate. Şi nu mă refer aici doar la cei în jur de 47.000 care sunt acum în situaţia de a fi adoptaţi, care sunt lăsaţi în grija statului. Toţi copiii care au anumite probleme. Mă refer la abuz, la abandon, la neglijare, la sărăcie extremă”, a declarat Gabriela Firea.

Ce spune George Simion?

„Proiectul de lege PLX 145/2023 privind organizarea activității de prevenire a separării copilului de familie trebuie respins în integralitate!”, asta scrie mare, cu litere de-o șchioapă, pe site-ul AUR. Tot asta strigă și George Simion zilnic.

„Este un proiect de lege extrem de viclean de la un capăt la altul (…) Vorbim despre un proiect care, în aparență, este menit să prevină extragerea din mediul familial a copiilor din familiile vulnerabile și ajutorarea acestor familii pentru a depăși orice risc de abandon familial. Dar, în realitate, prevederile din acest proiect instituie sărăcia, educația, vaccinarea cu schema completă ca motive pentru incapacitate de a crește copii. PL-x 145 afectează inclusiv copiii lăsați in țară de părinții care muncesc în diaspora”, este poziția oficială a AUR.

Pot fi părinții decăzuți din drepturi?

Potrivit lui George Simion, vom ajunge în situația în care ne vor spune că suntem prea săraci pentru a ne crește singuri copilul, că nu îi putem oferi luxul de a-l crește cum trebuie. „Aceștia, bogații țării, cei care se bucură de case mari, lux și opulență, ei ne vor spune cum este bine să ne creștem copiii. Dacă nu, vei fi monitorizat trimestrial sau semestrial și ți se va aplica un plan de intervenție, pe care ei îl numesc „planul de servicii”. Este evident că primii vizați sunt oamenii săraci, apoi persoanele cu dizabilități și copiii nevaccinați, nelimitându-se doar la aceste categorii. Acest proiect deschide Cutia Pandorei a abuzurilor!

După ce citești acest proiect de lege, te simți îngrozit de faptul că monitorizarea trimestrială sau semestrială și planul de intervenție sunt aplicate familiilor care se încadrează în cel puțin o categorie decisă, subiectiv, de către mințile întunecate ale celor care au propus un asemenea text oribil.

Dacă devii șomer, dacă suferi un accident de muncă sau ai dizabilități, vei fi verificat, vizitat la domiciliu și ți se va întocmi un plan de serviciu, urmând să participi la activități de remediere. De asemenea, chiar dacă ai doi copii crescuți cum trebuie, dar stai într-o garsonieră, vei fi monitorizat de către cei care se ocupă de “prevenirea separării”.

Te descurci bine financiar, ai 3 copii, dar stai într-un apartament cu doar 2 camere, ți se va spune că nu ai suficient spațiu să îți crești copii și te poți încadra să fii evaluat de cei care se ocupă de „prevenirea separării”, iar asistentul care ți se atribuie vine trimestrial să-ți evalueze situația. Dar ce se întâmplă la finalul celor 12 luni de monitorizare? (…) Trebuie oprit dezastrul asupra copiilor noștri!”, se arată în poziția oficială a AUR.

Vă mai aduceți aminte de cazurile Bodnariu, Smicală, Barbu, Rotundu și Furdui?

Mulți se întreabă dacă proiectul lui Firea să nu fie noua lege „Barnevernet” din România (Barnevernet este agenția norvegiană de servicii sociale pentru copii). Bodnariu, Smicală, Barbu, Rotundu, Furdui…și lista poate continua. Acestea sunt doar niște exemple de familii care trăiesc adevărate tragedii în urma separării de copiii lor. Copiii au fost luați din căminele lor și duși în centre de plasament. De exemplu, familia Rotundu di-m Danemarca a fost separată de băiețelul său, Mathias, din cauza faptului că la un control medical, cadrele medicale au presupus că suferă de „sindromul bebelușului zdruncinat”,în ciuda faptului că părinții declară că nu și-au agresat niciodată pruncul.

Într-o situație asemănătoare este și Hermina Gheorghe, care de aproape nouă ani încearcă să-și recupereze unicul copil, plasat de autoritățile daneze într-o altă familie. Femeia nu poate nici măcar să-și sune copilul, să-i audă vocea.

Recent, Hermina Gheorghe ne-a declarat că a cerut ajutorul președintelui Klaus Iohannis pentru a o ajuta să-și recupereze copilul.

Cum le-a smuls Barnevernet copiii soților Bodnariu

În Norvegia este la fel de dur ca și în Danemarca. Cel mai mediatizat caz este, de departe, cel al soților Bodnariu. Barnevernet, agenția de protecție a copilului din Norvegia, i-a luat pe toți cei cinci copii ai familie, inclusiv un bebeluș de trei luni, pe motive care invocau faptul că părinții erau mult prea religioși. În decembrie 2016, familia Bodnariu a înregistrat un dosar la CEDO, în încercarea disperată de a-și recupera copiii.

de Otilia Caloian

Jurnalista Otilia Caloian se ocupă în timpul liber cu ajutorarea persoanelor nevoiașe și a copiilor săraci de mai bine de 20 de ani.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button