X

Guvernele PSD, PNL, USR și UDMR au îndatorat fiecare român cu 7.500 de euro. Datorii de peste 700 de miliarde

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Statul român este dator vândut.  Pentru prima dată în istorie, datoria publică a depășit pragul de 700 de miliarde de lei, adică peste 143 de miliarde de euro. Mai mult, din 2018 și până azi, datoria României s-a dublat, ajungând acum să reprezinte peste 50% din PIB. Altfel spus, Guvernele PSD, PNL, USR șu UDMR au îndatorat fiecare român cu 7.500 euro.

Datoria publică a României este de 700 de miliarde de lei și a depășit 50% din Produsul Intern Brut. Este cel mai mare nivel al datoriei. Statul consumă tot ce produce, și încă jumătate, în plus. Iar acest plus este obținut din împrumuturi interne și externe. În primele trei luni ale acestui an, Guvernul a împrumutat 71 miliarde de lei, în condițiile în care estima că va avea nevoie, în tot anul, de 158 de miliarde de lei. Ministrul Finanțelor nu este îngrijorat și dă asigurări că nu vor fi luate măsuri dure de austeritate, cum ar fi tăierile de salarii.

Românii, tot mai săraci

Își împart bugetul cu mare grijă, însă mulți dintre ei ajung, așa cum era de așteptat, la datorii. Pe care, de la lună la lună, încearcă să le acopere, dar recunosc că este extrem de greu să facă față prețurilor mari.

„Eu am un foarte bun ministru de Finanțe – soția mea, așa că ea administrează în totalitate fondurile. Deci nu-mi fac nici cea mai mică grijă”, spune un bărbat.

„Îl punem pe căprării. Adică când luăm salariul începem: facturi, chirie, dacă e nevoie, mâncare, pregătire pentru școală și ce rămâne, încercăm să ne încadrăm în bugetul setat”, afirmă o femeie.

„Am, că de aia mă duc acum să plătesc datorii. Am! Am, că toate-s scumpe pe aici, tot, tot, tot! E greu, dar n-avem ce face”, declară un alt bărbat.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. În țara asta trebuie să ardă pământul până la doi (2) metri ca să fie curățat de toată lepra asta multicoloră care a transfigurat trupul neamului în rană sângerândă ❗
    🙋‍♂️🙏🇷🇴✝️.

  2. Datorii făcute la ordin.La ordinul scutuluirosu.Preluarea activelor națiunilor ca plata a acestor datorii fake
    Sa le dea Domnul sa manance argint neamului asta nesatul de avere.

  3. Dupa plecarea “infractorului” Dragnea pana in prezent guvernele care au urmat au facut imprumuturi uriase pentru Romania incat s-a ajuns, pentru prima dată în istorie – dupa cum spuneti – ca “datoria publica sa depaseasca pragul de 700 de miliarde de lei, adică peste 143 de miliarde de euro. Datoria României s-a dublat, ajungând acum să reprezinte peste 50% din PIB”. Cu se face ca in timpul cand Romania a fost condusa de infractori, ca Dragnea, Nastase, Ponta sau Tariceanu, economia Romaniei a functionat la un nivel in care nu a avut nevoie de astfel de imprumuturi. Cum este posibilca o tara sa prospere intotdeauna, atata cat prospera, cand e condusa de “hoti”, cum e cazul Romaniei din 1990 incoace, si sa se afle in regres atunci cand e condusa de “cinstiti”? Ori asa ceva este impotriva oricarei logici elementare. Daca prosperitatea este adusa de “hoti”, iar dezastrul economi este cauzat de oameni “cinstiti”, atunci care este solutia, ca la conducerea Romaniei sa se afle unii “cinstiti” precum Boc, Ciolos, Orban, Catu, Ciuca sau Ciolacu?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button