X

Curtea Penală Internațională emite un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin pentru crime de război

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Curtea Penală Internațională a emis mandate de arestare pe numele președintelui rus Vladimir Putin și al Mariei Lvova-Belova, a anunțat instituția, vineri, într-un comunicat de presă, citat de CNNBBC și The Guardian.

Curtea a precizat că președintele rus „este presupus responsabil pentru crima de război de deportare ilegală a populației (copiilor) și cea de transfer ilegal al populației (copiilor) din zonele ocupate ale Ucrainei în Federația Rusă”. Lvova-Belova este oficialul rus aflat în centrul presupusului plan de deportare forțată a mii de copii ucraineni în Rusia.

Moscova a negat acuzațiile de crime de război de când a invadat Ucraina în februarie anul trecut.

  • „Domnul Vladimir Vladimirovici Putin, născut la 7 octombrie 1952, președinte al Federației Ruse, este presupus a fi responsabil pentru crima de război de deportare ilegală a populației (copiilor) și transfer ilegal al populației (copiilor) din teritoriile ocupate ale Ucrainei pe teritoriul Federației Ruse. Crimele ar fi fost comise pe teritoriul ocupat al Ucrainei cel puțin din 24 februarie 2022. Există motive rezonabile de a crede că domnul Putin poartă răspundere penală individuală pentru crimele de mai sus”.
  • „Doamna Maria Alekseevna Lvova-Belova, născută la 25 octombrie 1984, comisar pentru drepturile copilului în cadrul președinției Federației Ruse, este presupus a fi responsabilă pentru crima de război de deportare ilegală a populației (copii) și de transfer ilegal al populației (copii) din teritoriile ocupate ale Ucrainei în Federația Rusă. Există motive rezonabile de a crede că doamna Lvova-Belova poartă răspundere penală individuală pentru aceste crime, pentru comiterea actelor în mod direct, împreună cu alte persoane”.

Anterior, presa internațională a relatat că Curtea Penală Internațională de la Haga a deschis două cazuri de crime de război legate de invazia rusă în Ucraina și intenționează să solicite mandate de arestare pentru mai multe persoane – numele acestora nu au fost făcute publice.

Curtea intenționează să investigheze răpirea copiilor ucraineni și transportarea lor în Rusia și atacurile asupra infrastructurii pașnice.

În primul caz, se știe că, în mai 2022, Putin a semnat un decret privind o procedură simplificată de obținere a cetățeniei ruse pentru orfanii din Ucraina. Iar Lvova-Belova a spus că datorită acestui lucru a adoptat un copil ucrainean.

Rusia nu recunoaște deciziile Curții Penale Internaționale. Astfel, mandatul de arestare ar putea fi pus în aplicare dacă președintele rus ar intra pe teritoriul unui stat membru CPI.

„În calitate de instituție judiciară, CPI nu dispune de o forță de poliție proprie sau de un organism de aplicare a legii; prin urmare, se bazează pe cooperarea cu țările din întreaga lume pentru sprijin, în special pentru arestări, transferul persoanelor arestate la centrul de detenție al CPI de la Haga, înghețarea bunurilor suspecților și executarea sentințelor”, se arată pe site-ul oficial al Curții Penale Internaționale.

„Curtea colaborează în mod deosebit de strâns cu statul său gazdă, Țările de Jos, în ceea ce privește aspecte practice, cum ar fi construirea noilor clădiri permanente ale Curții, transferul suspecților la Centrul de detenție al CPI, facilitarea înfățișării acestora în fața Curții și multe alte aspecte”, mai menționează CPI.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Este o decizie doar de imagine, pt ca Putin nu se mai deplaseaza decat in tarile prietene sau partenere, deci n-ar avea cum sa fie prins! Insa, daca vrea sa-si arate si el muschii, ar putea lansa prin purtatorul sau de cuvant, urmatoarea amenitare teribila: cum Rusia nu recunoaste acest tribunal international, aceasta decizie a lui este una specifica terorismului, asa ca cei care au dat-o vor fi considerati de catre Rusia teroristi si tratati ca atare! Adica, prinsi de catre comandouri rusesti aflate in tarile Europei, scosi de-acolo, dusi apoi in Rusia si condamnati acolo! Apropo, Rusia are pedeapsa cu moartea pt terorism! Eu sunt gata sa pariez, ca daca un singur astfel de magistrat al tribunalului de la Haga ar fi prins, dus in Rusia si executat, ceilalti ramasi in viata isi vor dori sa-si anuleze de urgentza propria decizie!

  2. Vax albina, ma mir ca voi, site ortodox dati apa la moara imbecililor ce conduc SATAN UE. Inca putin si vine prapadul peste Sfanta Noastra Romanie si Occident. Va incepe marea Resetare Divina cand se va treiera neghina de bobul de grau roditor si manos. V-am spus ca daca nu se dezleaga ritualul satanic facut in inainte de Dec. 89 de catre satanistii Ocultei Mondiale Khazare va veni prapadul si peste noi. Urmariti-l pe Preotul Elpidie ce a fost in Romania in Feb. 2023 si luati aminte: https://rumble.com/v2bowic-omilia-printelui-elpidie-n-vizita-sa-n-romnia-din-8-2-2023.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button