X

Banca magnaților din IT, Silicon Valley Bank, s-a prăbușit cu 60% și a fost închisă de autoritățile de reglementare

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Acțiunile bancare de pretutindeni, inclusiv europene, au început să scadă puternic vineri, ca efect la nivel global după prăbușirea cu 60% a Silion Valley Bank. Cei trei indici de pe Wall Street au pierdut joi peste 1,5% din cauza dificultăților întâmpinate de Silicon Valley Bank.

Apoi, vineri dimineață, temerile s-au extins și la băncile europene și asiatice. Parisul a scăzut cu 1,77%, Londra cu 1,62%, Frankfurt cu 1,68% și Milano cu 2,06% în jurul orei 08:40 GMT. Bursa de la Tokyo a pierdut 1,67%, Shanghai 1,40%, iar Hong Kong a scăzut cu 3,04%, penalizată și ea de rezultatele dezamăgitoare ale gigantului chinez de comerț electronic JD.com.

Mișcarea vine după ce creditorului axat pe tehnologie a anunțat o majorare de capital pentru a compensa pierderile din vânzarea de obligațiuni. Acțiunile Deutsche Bank au scăzut cu aproape 10% la Frankfurt, în timp ce Commerzbank, al doilea mare creditor german, s-a prăbușit cu 6,12%. Acțiunile băncilor au scăzut în întreaga lume, iar cele mai mari patru bănci americane, printre care JP Morgan și Wells Fargo, au pierdut peste 50 de miliarde de dolari din valoarea de piață.

Un investitor de capital de risc a declarat pentru BBC că evenimentele din această zi au fost „sălbatice” și „brutale”. În această seară, autoritățile de reglementare au închis Silicon Valley Bank și au preluat controlul asupra depozitelor băncii, conform Financial Intelligence. Departamentul de Protecție Financiară și Inovare al Federal Deposit Insurance Corp., din California, a închis SVB și a numit FDIC drept administrator. Potrivit FDIC, deponenții asigurați vor avea acces la depozitele lor cel târziu luni dimineață. În acel moment se vor redeschide și filialele SVB, sub controlul autorității de reglementare.

Asigurarea standard a FDIC acoperă până la 250.000 USD per deponent, per bancă. Nu este clar cum vor fi afectate de închidere conturile sau liniile de credit mai mari pentru companii. FDIC a declarat că va plăti deponenților neasigurați un dividend săptămâna viitoare. La sfârșitul lunii decembrie, SVB avea active totale de aproximativ 209 miliarde de dolari și depozite totale de 175,4 miliarde de dolari, potrivit comunicatului de presă. Nu este clar cât de mult din aceste depozite sunt peste limita de asigurare.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button