X

G4Media face jocul guvernului de la Budapesta: Interzicerea programului de investiții al Ungariei în Transilvania este O MINCIUNĂ

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

„Am văzut articolul pe G4Media și ei nu au stipulat de la cine au aflat practic informația asta (n.red- interzicerea programului de investiții al Ungariei în Transilvania). Știu că acolo se referă la MAE, dar există o procedură și în cadrul ministerului, dacă există o astfel de decizie, care este una bilaterală, atunci ori se comunică de către un funcționar care are dreptul de a comunica asta ori se dă în scris. Din păcate, G4 Media nu ne-a dat explicații de unde a aflat, deci eu cam așa aș trata știrea respectivă, mai ales că noi ca fundație nu am primit nimic oficial. Chiar aș dori să mă întrebe, măcar o dată și pe mine, că este foarte trist ce se întâmplă. Pentru mine nu s-a dovedit o informație oficială a statului român”, a declarat Monika Kozma, șefa Fundației Pro Economica, pentru Gazeta de Cluj

Mai mult decât atât, șefa Fundației Pro Economica a precizat că textul se plimbă în mediul online de mai bine de cinci ani, fiind aproape același, doar că din când în când își schimbă denumirea pentru a atrage un număr mare de cititori și de a crea, în societate, discrepanțe între comunitatea maghiară și comunitatea românească.

„Nimeni nu mă întreabă, nu-mi cere date, doar așa. Se rostogolește apoi în media de limba română și maghiară. Mă sună oamenii și mă întreabă care sunt motivele blocării, ce s-a întâmplat. Vă mulțumesc că m-ați sunat pentru a face lumină”, a mai spus Monika Kozma.

Dacă Ministerul Afacerilor Externe (MAE) are ceva de zis, atunci sunt absolut sigură că o face pe cale oficială și atunci o să știm cu nume și prenume cine a declarat.

Gazeta de Cluj a întrebat-o pe șefa Fundației Pro Economica despre situația actuală a fondurilor venite din Ungaria și investițiile care se fac pe pământ românesc. Monika Kozma a spus fundația a fost înființată în urmă cu 6 ani, iar de atunci nu a întâmpinat nicio problemă, precizând că fondurile venite din Ungaria se pot folosi, în contextul în care este vorba despre două state membre ale Uniunii Europene (UE). Monika Kozma a precizat că o astfel de fundație se află și în Brașov, care cu bani veniți din partea Germaniei, ajută fermierii din zonă.

„Sunt astfel de relații pe plan internațional, nimic ieșit din comun. Noi am adus deja în țară mai mult de 300.000.000 de euro. Dacă considerăm faptul că noi maxim 50% putem să finanțăm din acele proiecte, se mai adaugă încă 50%, deci în total vorbim de 600.000.000 de milioane de euro, bani care sunt cheltuiți în România”, a precizat directoarea Fundației Pro Economica.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Pe luna Mai, avem doar 10% din resursele necesare pentru a duce mai departe acest proiect. DONAȚII