X

România a blocat programul de investiții al Budapestei în Transilvania / MAE: ”Nu există consimțământul pentru derularea unor astfel de programe în România”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

ACTUALIZARE: G4Media face jocul guvernului de la Budapesta: Interzicerea programului de investiții al Ungariei în Transilvania este O MINCIUNĂ

România nu și-a dat acordul la nici un nivel pentru ca Ungaria să deruleze în Transilvania programe de investiții, așa cum s-a întâmplat în ultimii ani, a transmis biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe.

Răspunsul a venit după ce Mónika Kozma, șefa Fundației Pro Economica, care supervizează programul de investiții al guvernului maghiar în Transilvania, a declarat în februarie că Ungaria vrea demararea unui astfel de program în nord-vestul României.

”Nu a fost încheiat niciun acord bilateral, la niciun nivel, între România și Ungaria, pentru derularea de către statul ungar de programe de finanțare pe teritoriul României. În absența unui astfel de acord, nu există consimțământul părții române pentru derularea de către partea ungară a unor astfel de programe în România”, au declarat reprezentanții Ministerului de Externe.

Monika Kozma declarase pentru publicația Kronika că ”este încă nevoie de un acord româno-ungar pentru a lansa programul. Negocierile sunt în curs de desfășurare în acest sens”.

Negocierile privind continuarea programului de dezvoltare economică a Transilvaniei au început odată cu precedentul guvern de la București, care a impus condiții diferite pentru investițiile economice maghiare în Transilvania.

”De atunci, războiul din Ucraina și criza energetică au devenit noi probleme. Finanțarea în continuare a sprijinului economic maghiar a devenit discutabilă, dar vestea bună este că, în ciuda problemelor economice, guvernul ungar a inclus acest program în bugetul de stat din acest an. Prin urmare, partea maghiară ar putea lansa noua licitație, dacă acordul mult așteptat cu România va putea fi finalizat. Vom actualiza datele în orice moment cu ajutorul organizațiilor de fermieri partenere. Dacă primim undă verde, putem lansa licitațiile într-un timp scurt”, a explicat șefa Fundației Pro Economica.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button