X

Ungaria urmează planurile sioniștilor: Va fi primul stat membru UE care își transferă ambasada din Tel Aviv la Ierusalim

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ungaria urmează să îşi mute ambasada din Israel la Ierusalim luna viitoare, într-un gest de sprijin din partea prim-ministrului Viktor Orban faţă de omologul său Benjamin Netahyahu, scrie vineri publicaţia Times of Israel. 

Dacă măsura se va confirma, Ungaria va deveni primul stat membru al Uniunii Europene care va deschide o ambasadă la Ierusalim, pe care Israelul îl consideră capitala sa, nerecunoscută însă de majoritatea ţărilor şi cu un statut disputat în baza dreptului internaţional.

Purtătorul de cuvânt al diplomaţiei ungare, Mate Paczolay, nu a confirmat informaţia, dar a menţionat că Ministerul de Externe va oferi actualizări despre orice modificări cu privire la ambasade.

‘Noi am mutat deja departamentul comercial al ambasadei din Israel la Ierusalim acum câţiva ani’, a declarat el răspunzând unei întrebări adresate de Reuters. ‘Inaugurarea reprezentanţei de comerţ exterior a fost anunţată în comun de către ministrul de externe (ungar) Peter Szijjarto şi prim-ministrul (israelian) Benjamin Netanyahu’, a adăugat Paczolay.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe israelian a refuzat să comenteze pe marginea subiectului.

Semnal dat de Donald Trump

În mandatul fostului preşedinte Donald Trump, Statele Unite şi-au transferat ambasada din Israel la Ierusalim în 2018, însă exemplul lor a fost urmat de doar câteva ţări.

Parlamentul israelian (Knesset) a adoptat în 1980 o lege prin care a declarat Ierusalimul ‘întreg şi unit’ drept capitală a statului Israel. Naţiunile Unite consideră Ierusalimul de Est ca aflat sub ocupaţie, iar statutul oraşului este disputat până la o rezolvare negociată între Israel şi palestinieni, care vor ca Ierusalimul de Est să fie capitala unui viitor stat palestinian.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button