X

Unul din cinci tineri americani e de părere că Holocaustul este un mit

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Un nou sondaj de la YouGov pentru The Economist arată că tinerii americani – sau cel puțin subgrupul dintre ei care participă la sondaje – par a fi remarcabil de ignoranți despre una dintre cele mai mari crime ale istoriei moderne.

Aproximativ 20% dintre respondenții cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani cred că Holocaustul este un mit, comparativ cu 8% dintre cei cu vârsta cuprinsă între 30 și 44 de ani, relatează The Economist.

Încă 30% dintre tinerii americani au spus că nu știu.

Mulți respondenți susțin că evreii dețin prea multă putere în America: tinerii au șanse de aproape cinci ori mai mari să gândească acest lucru decât cei cu vârsta de 65 de ani și mai mult (28% față de 6%), mai arată sursa citată.

În sondajul citat, proporția respondenților care cred că Holocaustul este un mit este similară la toate nivelurile de educație.

Rețelele sociale ar putea juca un rol. Potrivit unui sondaj din 2022 de la Centrul de Cercetare Pew, americanii sub 30 de ani sunt aproape la fel de probabil să aibă încredere în informațiile de pe rețelele de socializare precum au încredere în organizațiile naționale de jurnaliști.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button