X

Donald Trump „se gândește în mod activ când și cum” să mute ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim

Președintele Donald Trump „se gândește în mod activ când și cum” să mute sediul ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim, a declarat vicepreședintele Mike Pence, potrivit site-ului publicației The Jerusalem Post.

FOTO: http://static3.businessinsider.com/image/58deca6e77bb70f3398b5439-480/donald-trump-mike-pence.jpg

Vicepreședintele american a făcut această afirmație cu ocazia unui eveniment organizat de reprezentanța Israelului la ONU prin care s-a marcat adoptarea pe data de 29 noiembrie 1947 a Rezoluției ONU 181, act care a condus la crearea statului Israel.

În timpul campaniei prezidențiale, Trump a promis că va muta ambasada americană din Israel la Ierusalim.

Președintele SUA, Donald Trump, a decis, în iunie, amânarea mutării ambasadei americane din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, decizia fiind criticată dur de Israel, dar salutată de Autoritatea Palestiniană și de Iordania.

Donald Trump a exprimat intenția relansării rapide a procesului de pace israelo-palestinian, în timp ce Mahmud Abbas, liderul Autorității Palestiniene, a cerut, la Casa Albă, încetarea „ocupației”, pledând pentru coexistența a două state, palestinian și israelian.

Israelul consideră orașul Ierusalim drept capitala sa „unică și indivizibilă”, dar partea de est a orașului este revendicată de Autoritatea Palestiniană, care speră să obțină un acord pentru crearea unui stat palestinian cu capitala în Ierusalimul de Est. Toate ambasadele țărilor în Israel sunt în Tel Aviv.

Vicepreședintele Pence a mai declarat că Israelul nu are nevoie de o rezoluție care să-i confirme dreptul la existență „deoarece dreptul său la existență este evident și etern”.

Pence a mai adăugat în timpul actualei Administrații de la Casa Albă, SUA „vor sta mereu alături de Israel”.

Oficialul american a vorbit și despre acordul nucelar cu Iranul:

„În timpul președintelui Trump, SUA nu vor permite Iranului să dezvolte arme nucleare”, a declarat Pence, adăugând că „aceasta este promisiunea noastră solemnă către voi, către Israel și în fața lumii.”

NOTĂ OrtodoxINFO
Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

2 comentarii

  1. O sa vedem ce o sa fie si ce nu o sa fie.

   Toate sunt la mila Domnului si la ce fel e lumea…

   Profetiile se pot sau nu implini in functie de noi oamenii

   Sunt avertismente sa ne dea de inteles sa fim responsabili de sufletele si viata noastra.

   Profetiile se implinesc cand oamenii sfideaza pe Dumnezeu si prin faptele lor josnice si ultra pacatoase slujesc vrand nevrand duhului intunericului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!