X

Ca-n filme: Cum au pus la punct agenții turci Mossadul

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ziarul turc Sabah a relatat despre o poveste polițistă în spiritul filmelor James Bond: Direcția Națională de Informații din Turcia a reușit să salveze din mâinile agenților Mossad un hacker palestinian care a reușit să spargă sistemul de apărare aeriană Iron Dome.

Potrivit ziarului, hackerul Omar A., ​​care a reușit să dezactiveze temporar sistemul Iron Dome în 2015-2016, a ajuns în Turcia în 2020 prin Egipt. După aceasta, Mossad a încercat să stabilească contactul cu hackerul sub pretextul că ar fi oferit un loc de muncă, dar acesta a refuzat. Drept urmare, serviciile de informații turce l-au avertizat pe Omar că ar fi mai bine pentru el să nu părăsească Turcia.

Cu toate acestea, în septembrie 2022, Omar încă plănuia o vacanță de 15 zile în Malaezia. Înainte de călătorie, departamentul de informații din Istanbul a descărcat pe telefonul hackerului o aplicație care putea transmite un semnal despre locația sa chiar și atunci când era oprită.

Apoi, după cum scrie publicația, Omar a fost într-adevăr „răpit de agenții Mossad în Malaezia și dus pentru interogatoriu într-o casă din munți, unde a fost interogat timp de 36 de ore consecutive despre cum a reușit să spargă Domul de Fier”.Agenții de informații turci au aflat despre ceea ce s-a întâmplat și i-au contactat pe colegii lor din Malaezia; ca urmare a asaltării casei, hackerul a fost eliberat. În legătură cu incidentul, 11 persoane au fost reținute, iar hackerul a fost returnat în Turcia și trăiește sub pază într-un loc sigur, notează publicația.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre sunt la 10%. Vă mulțumim! DONAȚIE