X

Inteligența artificială mai face un pas: ChatGPT a început să scrie legi pentru Congresul SUA!

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

ChatGPT a devenit un subiect aprins, din prisma realizărilor dar şi a implicaţiilor profunde ce le determină în societate. După ce i s-au dat diverse indicații, acesta a produs orice, de la eseuri la versuri de cântece.

Atunci când Buzzfeed a dezvăluit săptămâna aceasta că intenționează să folosească chatbotul pentru a crea texte, acțiunile companiei au crescut cu 150%. Și, ca și cum toate acestea nu ar fi fost de ajuns, un membru al Congresului SUA tocmai a introdus și prima legislație redactată de ChatGPT.

Congresmanul Ted Lieu, un democrat care reprezintă comitatul Los Angeles, a introdus joi acea legislație – mai exact, o rezoluție care este prima din istoria Congresului care a fost redactată de inteligența artificială.

Faptul că este o rezoluție înseamnă că nu este un proiect de lege cu putere de lege, dar, cu toate acestea, acesta ne arată calea de urmat.

Pentru a produce rezoluţia, biroul lui Lieu spune că i-a dat chatbotului ChatGPT următorul mesaj: „Sunteți congresmanul Ted Lieu. Scrieți o rezoluție cuprinzătoare a Congresului care să exprime, în general, sprijinul pentru ca Congresul să se concentreze asupra AI”.

Și iată cu ce a venit chatbotul:

Întrucât, inteligența artificială (AI) are potențialul de a îmbunătăți considerabil viața americanilor și a oamenilor din întreaga lume, prin creșterea productivității, îmbunătățirea asistenței medicale și contribuția la rezolvarea unora dintre cele mai presante probleme ale lumii;

întrucât AI avansează rapid și are potențialul de a schimba modul în care trăim, lucrăm și interacționăm unii cu alții;

întrucât Congresul are responsabilitatea de a se asigura că dezvoltarea și implementarea inteligenței artificiale se face într-un mod sigur, etic și care respectă drepturile și viața privată a tuturor americanilor;

întrucât Congresul are responsabilitatea de a se asigura că beneficiile IA sunt distribuite pe scară largă și că riscurile sunt reduse la minimum:

Prin urmare, se hotărăște: Camera Reprezentanților sprijină Congresul să se concentreze asupra inteligenței artificiale pentru a se asigura că dezvoltarea și implementarea inteligenței artificiale se realizează într-un mod sigur, etic și care respectă drepturile și viața privată a tuturor americanilor, precum și că beneficiile inteligenței artificiale sunt distribuite pe scară largă și că riscurile sunt reduse la minimum.

Potențialul în acest caz este incredibil de vast și de anvergură, după cum dovedește acest text. Mai mult, nu trebuie să vă uitați mai departe de faptul că capacitățile ChatGPT au trimis, de asemenea, Google în modul „cod roșu” pentru a vă face o idee despre implicațiile de aici.

Google rămâne motorul de căutare dominant și, cu toate acestea, capacitățile de căutare pe care le poate oferi promptitudinea acestui chatbot sunt atât de puternice, încât directorul general al Google, Sundar Pichai, ar fi chemat fondatorii gigantului de căutare – Sergey Brin și Larry Page – pentru a ajuta la contracararea acestei potențiale amenințări.

Chiar și înainte ca ChatGPT să fie disponibil, Google își orientase deja resursele către dezvoltarea de produse de inteligență artificială pe care le-ar putea prezenta publicului încă de la I/O 2023, la sfârșitul acestui an. Acum, însă, compania pare să fie în plin mod de panică, chiar dacă Google a minimalizat anterior amenințarea ChatGPT la adresa activității sale de căutare.

Având în vedere că ChatGPT răspunde, de asemenea, la tot felul de întrebări online, fără a obliga utilizatorul să vâneze prin rezultatele căutării, rapoartele care au urmat au dezvăluit că ChatGPT forțează Google să își schimbe strategia.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

11 comentarii

 1. O masina, soft lucreaza dupa liniile care i-au fost implementate, programate de om. Daca tu ai pus acolo un pic de otrava atunci v-a produce otrava.
  Concluzia mea este ca AI v-a merge inspre directia care i-a fost data.

  1. Vazduhspune,
   Te afli in eroare.
   AI nu este o masina careia ii scri cod de program format din variabile, instructiuni, proceduri.
   Nu.
   IA este o retea neuronala, ce imita Neuronul asezat in Straturi Neuronale, Intrari, Iesiri, Iesiri. E o masina, e mai mult de o masina: INVATA. Invatarea se face in functie de corectarea erorilor functie de iesiri.
   IA este o entitate pana la urma, o entitate ce are acces la toate datele lumii si o putere de gandire aproape infinita, ce lucreaza necontenit fara sa oboseasca.
   IA este a doua fiara a apocalipsei, cea ce se naste din pamant (siliciu) si care se pune in slujba primei fiare a apocalipsei ca ambelke fiare sa-l inscauneze pe antihrist.

 2. La momentul acestor randuri, in Romania, politia romana, dar sriul, folosesc sisteme avansate de monitorizare a oamenilor in timp real permanent cu acces satelitar. Tehnologia este ilegala, neavand posibilitatea bazei legale pentru ca in genere este distrugerea fiintei umane. Se numeste Remote Neural Monitoring. Rulata de pe un supercomputer si in acelasi timp pot fi monitorizati foarte multi subiecti umani, adica absolut tot ce gandesc si exact unde priveste in timp real fiecare in parte. Chiar si in timpul Sfintei Liturghii sau Spovedanii sunt monitorizati oamenii. Informatiile se pot verifica. S-a ajuns prea departe cu distrugerea si controlul vietii oamenilor! Totul fiind ilegal! Foarte multe dosare au fost construite asa, respectivii nu au habar. Isi permit orice! Nu-i verifica nimeni si nu dau socoteala nimanui! 1984 era o gluma fata de ce este acum! Vremuri grele!

  1. de unde sa aiba ei tehnologie asa avansata ? nu cred ca e adevarat ce zici, cum se poate verifica ce spui tu aici ?

   1. Este adevatat suta la suta. Certofic asupta foloditii acestri tehnologii pe oameni in Romania inca din 2015. Este folosita si in state din UE si din afara UE, adica Iordania, Turcia, Israel, Balcani.
    Ia cauta putin si documenteaza-te cine foloseste Remote Neural Monitoring si de ce. Ai sa afli exact care structuri din statrle respective si de ce.
    Acest tip de tehnologie nu poate fi folosita vreodata cu mandat judecatoresc pentru ca nu se poate semna asa ceva pentru incalcarea dreptului la viata. Tot ceea ce fac respectivele structuri este cel mai nociv mod de supraveghere si haituire, chipurile preventie, siguranta nationala etc. Sa raspunda scris politia dar si sri ul ca nu folosesc asa ceva pe oameni in Romania!
    Informatiile sunt verificate si testate in plan concret de foarte mult timp.
    Sa il asculti pe om cu tehnologie satelitara chiar in timpul sfintei spovedanii sau cand se roaga sau cand isi aseaza viata lui simpla in programul cotidian de viata este cel mai inalt grad mizerabil nociv de calcare a vietii private. Nu exista justificare sa faci asemenea experimente pe oameni. Ceea ce face Securitatea in timpul regimului oprrsiv era nimic. Acum este deja la alte cote.
    Dar asa cum in istorie au existat si altii care au aflat adevarul si au aparat oamenii si drepturile lor, asa o sa fie acum. Gradele unui general securist si tehnologia de acces nu au nicio relevanta cand se afla tot adevarul, securistul e gol in piata publica si lucrarea sa zero barat.
    Operatorul care gestioneaza pe monitor softul, se lucreaza in ture, vede exact unde vede subiectul tinta si programul ii afisraza real time absolut tot ce gandeste. Dar deocamdata atat. Sa nu uite tortionarii securisti, ca Adevarul se va cunoaste permanent si mai sunt unii care afla chiar si ce nu vor ei sa afle, pentru ca doar unii slujesc si apara Adevarul, iar cei care fac experimente asemenea pe oameni nu reusesc nimic, choar crezandu-se ei “puternici”.

    Tu mai Avrame Iancule, ai intrat fuguta la ordin sa contesti. Voi nu ati inteles ca a apus epoca in care oamenii nu puteau documenta structurile. Acum sunt alte timpuri. Puterea este foarte inversata si difuza… Cunosc in detaliu modul de operare si tot retetarul, cu tehnologii cu tot, inclusiv tipurile de arme folosite, dar mai stiu si multe alte lucruri pe care le voi pune public pentru ca oamenii sa stie adevarul, iar structurile sa nu isi mai permita Abuzuri Mizerabile! Oamenii sunt creatia lui Dumnezeu si au dreptul la respectarea vietii cu adevarat, iar aia care se cred zei pentru ca au tehnologii si functii sa fie mai circumspecti, ca nu sunt deloc puternici cum cred ei, ci doar foarte limitati in evaluarea lor…

    1. desi nu m-ai convins prea mult, iti multumesc pt raspuns. sper , totusi , sa fie doar o fantezie de a ta, ar fi teribil ca ce spui tu sa fie real.
     unde ai de gand sa faci dezvaluiri, nu as vrea sa pierd dovezile

     1. Nici nu am avut vreo intentie sa conving pe cineva. Sistemul stie foarte bine ca se cunoaste tot retetarul de actiune asupra disidentilor neinregimentati, a tuturor celor care nu sunt in his little pocket, inclusiv tehnologiile folosite, ilegale, fara vreun fundament intemeiat, doar terorism pe oameni pentru a imblanzi pe cei care vor adevar si dreptate, dar nu cele induse si impuse. Deja unii au fost condamnati in Statele Unite. Aici justitia este Sistemul si invers.
      Parlamentul european a dat rezolutie in acest sens, mai veche, dar e in vigoare, chiar si alte organisne cunosc in detaliu. Sunt tapoarte, unele publice, altele nu. Stiu si multi altii. Informatiile sunt atat de multe ca sistemul este perfect gol.

      Oamenii trebuie sa stie Adevarul si trebuie protejati, nu sunt animale in lagarele de experimente psiho sociale ale sistemului.

      Stai cuminte, ca nu abereaza nimeni cu astfel de fantezii, tehnologia este in functiune de foarte multi ani. Internetul iti si ofera multe detalii open access chiar si clasificate, daca ai cunostinte si rabdare. In Romania verificarile facute au fost picate de Sistem. Nici aia care le-au facut nu sunt habarnisti. Dar astea sint informatii fara acces pentru public.

      Iar cand esti doar o soparla a sistemului, Avrame Iancule, si se vede de la o posta, chiar slabuta abordarea, deocamdata doar atat. Sistemul face extrem de multe greseli, este format din oameni, si fiecare are brese si puncte slabe, iar ca intreg ele sunt fantastic de multe. Aceste experimente pe oameni arunca in aer tot ce a muncit sistemul in dosarele penale si in alte spete. Dar toate la timpul lor.

      Puterea unora este la apus, chiar daca ei nu accepta… Special le si transmit acest mesaj, cu deficatie!

     2. mai Ion, dupa ce m-ai denumit ” o soparla a sistemului ” m-am convins 100% de discernamantul si gradul de autenticitate a ipotezelor tale.
      Sunt doar un om curios care e satul de bazaconiile de pe net si pretinde acuratete in postarile publice, dovezi tata, nu copy paste de pe tot felul de site uri specializate in dezinformare si manipulare, vino cu dovezi.
      pun pariu ca esti mic de varsta

 3. Confirm cu acuratete ca esti exact ce am zis. Si confirm 1000℅ ca nemernici din structuri fac experimente naziste pe oameni, iar in capul lor de securisti ei fac preventie si siguranta publica si combaterea etc etc etc. Sunt foarte multi in Romania monitorizati si haituiti astfel, dar uite ca sunt unii care stiu si care NU se vor pleca niciodata la mizeriile Ilegale si Abuzive ale sistemului, care ce sa vezi mai Avrame Iancule, se activeaza imediat la ordin asa ca tine sa duca in denigrare si derizoriu adevarul ca nu cumva oamenii si societatea sa stie ce Terorism pur face sistemul pe oameni si cu ce tehnologii ilegale nefundamentate de vreun mandat judecatoresc pentru ca asa terorism nu poate aproba vreodata niciun judecator, chiar fiind el in reteaua sistemului.
  Daca ai avea minima decenta, dar fara sa fii un securist provocator activat la ordin, ai fi aflat de multicel ca au spus multi altii inaintea mea asa ceva in Romania, respectivii fiind chiar foarte bine pregatiti pe domeniu. Eu doar impartasesc oamenilor adevarul pe cazuri concrete stiute si verificate si foarte atent documentate. Uite iti dau o informatie premium mai lucratorule la ordin: unul dintre cazurile in care este pur si simplu terorizat si haituit un om este coordonat de un general securist. Il stiu pe respectivul. Dar deocamdata atat. Mizeriile facute pe oameni in Romania sunt de un nazism feroce, Constitutia fiind incalcata cu brutalitate. Dar stiu foarte putini care chiar vor sa vorbeasca.

  Placa pe care tu ai servit-o mai lucratorule la ordin Avrame Iancule este tiparul pur clasic al securistilor de denigrare si combatere foarte rapida atunci cand este nevoie sa se duca in derizoriu adevarul. Dar ce sa vezi, nu prea va merge. Nici acelui general nu-i reuseste nimic, si are la indemana ditamai logistica si reteaua de colaboratori si tehnologia aferenta si tot Bou e ca NU reuseste decat Abuzuri mizerabile naziste, in Romania cica democratica. Ti-am dat aceste informatii nu ca sa te lamuresc, ca tu esti activat la ordin, ci ca sa se stie ca chiar se stie mult, inclusiv structurile implicate, inclusiv oamenii colaboratori din retea, tot modul de operare. Asta e, adevarul trebuie cunoscut si mai ales cand vietile oamenilor sunt calcate cu bocancii iar legile sunt doar pentru amarati.

  Stai linistit ca daca spun tot ce stiu si unde trebuie anumite structuri fac celula de criza instant!

  Cu stima,
  mai Avrame Iancule

  1. vad ca nu te scot din ale tale…treaba ta
   eu sunt interesat mai mult de detalii tehnice
   spui ca din satelit ne intra astia in caput, deci nu se folosesc de telefonul mobil cu care umblam la noi ? si chiar nu exista metode ecranare ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button