X

Presa turcă: “Turcia şi Rusia vor mătura SUA din această regiune”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Presa turcă fierbe. După atentatul de la Istanbul de la Istiklal armata turcă a început o operațiune majoră în Nordul Siriei pentru a curăța zona de elementele teroriste care susțin PKK-ul. Este vizată YPG (Unitățile de Apărare a Poporului) despre care turcii spun că sprijină și sunt tot una cu PKK, în timp ce americanii care îi finanțează și sprijină susțin că sunt doar cei care le-au fost aproape în distrugerea ISIS în Siria și Irak. Acum în presa turcă s-a mers și mai departe și s-a ajuns până acolo încât editorialiștii vorbesc de ”măturarea SUA” din Regiune într-un efort comun turco-rus.

Editorialistul Tamer Korkmaz de la Yeni Șafak scrie:

La o săptămână după atentatul terorist de pe Bulevardul Istiklal au fost distruse 89 de ţinte ale PKK din nordul Irakului şi nordul Siriei în cadrul operaţiunii aeriene Pençe-Kılıç (Gheară-Sabie-n.trad.).

***

Rusia şi-a deschis spaţiul aerian: După ani de zile a fost lansată o operaţiune militară în Siria.

***

Kobane, oraş aflat sub controlul YPG-PKK (YPG-Unităţile de Apărare a Poporului-n.trad.), a fost lovit pentru prima dată!

Punctul pe i

Răposatul Erbakan nu era precum moştenitorul politic de astăzi „Popeye”:

„SUA înţeleg numai de forţă!” spunea el.

***

Operaţiunea Pençe-Kılıç (Gheară-Sabie) este o palmă dată Statului Unit al Haiducilor, un stat care este patronul terorismului, ca „Răspuns la atentatul comis pe Istiklal”!

***

Numele lui Ecrin şi Yağmur, care şi-au pierdut viaţa pe Istiklal, era scris…

Pe bombele care i-au curăţat pe ucigaşii de copii!

„Munţii” pe care se bizuiau

Purtătorul de cuvânt al YPG/PKK Farhad Shami…

Vorbind despre operaţiunea aeriană a forţelor armate turce spunea: „Încă mai bombardează. SUA şi forţele coaliţiei tac!”

A nins în munţii pe care se bizuiau organizaţiile teroriste!

– Patronii lor din SUA sunt fără soluţii!

Sunt îndoliaţi

Agentul de influenţă al frontului occidental „Embedded Journalist” Amberin Zaman se numără printre cei dezamăgiţi…

„Regiunile aflate sub protecţia aeriană a SUA sunt bombardate de militarii turci, precum Derik din Siria!” spune el furios.

***

Amberin este unul dintre numele cu care Kılıçdaroğlu s-a întâlnit în timpul vizitei pe care a efectuat-o la Londra.

Scrisese pe Twitter: „M-a încurajat foarte mult faptul că am stat de vorbă cu domnul Kılıçdaroğlu. Totul va fi frumos!”

Mister samsar

În perioada acţiunilor murdare şi sângeroase din nord-estul Siriei, dezgustătorul Brett McGurk, numit şi „Guvernatorul exploatării”…

A vorbit la o conferinţă organizată în Bahrain pe tema securităţii într-un mod „umilitor” despre operaţiunea aeriană a forţelor armate turce!

Dar a încercat să-şi ţină „coada-n sus”:

A spus: „Vom continua să fim prezenţi în Siria!”

***

Atunci când fostul preşedinte al SUA, Donald Trump, „decisese retragerea din Siria”, ca reacţie la această decizie  /McGurk/ demisionase din funcţia pe care o deţinea în această ţară.

În „Lupta împotriva ISIS”, sub masca/ prin intermediere

Trebuia să instaleze YPG/PKK în nord-estul Siriei, asta era misiunea lui!

Vezi ce spune

McGurk, care în prezent îndeplineşte funcţia de coordonator al Consiliului Naţional de Securitate al SUA pentru Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, spunea: „Condamnăm atentatul de la Istanbul şi toate formele de atentat terorist. Nu deţinem informaţii cu privire la acest atentat.”

***

În asemenea situaţii spunem: „Dar a murit cineva în glumă?”

***

Viaţa acestui yankeu cu mâinile pătate de sânge din Statele Unite, arhitectul terorismului care a atacat independenţa Turciei pe bulevardul Istiklâl (Independenţa-n.trad.) prin organizaţia teroristă PKK pe care o comandă este plină de minciuni…

Dovezile clare că atentatul terorist de pe bulevardul Istiklâl este unul „Made in USA” sunt în mâinile Ankarei!

Ce urmează după

Este obligatoriu ca nordul Irakului şi nord-estul Siriei să fie curăţate de teroriştii PKK.

În acest mod trebuie să se meargă până la sfârşit.

***

În special pe axa Tall Rifat şi Manbij şi Kobane ar trebui eliminată prezenţa YPG/PKK.

***

Echilibrul de forţe s-a schimbat în nordul Siriei!

SUA şi teroriştii/militanţii YPG/PKK vor continua să piardă din putere…

La o ultimă analiză, planurile lor de a forma „statul PKK” va fi aruncat în aer!

***

Scopul este următorul:

Turcia şi Rusia vor mătura SUA din această regiune!

preluare Rador

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

 1. Eclipsă totală de „Lună de Sânge” în Ziua Alegerilor din SUA – Roșu este culoarea Republicanilor – Stirea Zilei
  https://www.stiriledeastazi.ro/2022/11/05/eclipsa-totala-de-luna-de-sange-in-ziua-alegerilor-din-sua-rosu-este-culoarea-republicanilor/

  👇

  Cuviosul Vasilios Kafsokalyvitul:

  După ce se va arata luna roșie pe cer, totul va începe…

  https://www.pentapostagma.gr/ekklisia/pneymatika-ofelima/6285093_gerontas-basileios-kaysokalybitis-meta-kokkino-feggari-arhizoyn

  Gheronda, în acest an spui că evenimentele ar trebui să înceapă?

  -Dar au început deja George, cu mult timp în urmă!
  Criza economică și războiul va incepe din Siria, si se vor desfasura ca parte a evenimentelor viitoare. An de an lucrurile se vor complica.

  Americanul (SUA) vrea să-l încolțească pe rus (Rusia), dar până la urmă (SUA) va plăti scump pentru asta.

  (Din) America (SUA) va ramane doar o parte…

  Grecii, dacă nu se pocăiesc, vor plăti un preț greu. Dar dacă își scot ochii din buzunare (de la partea materiala) și îi ridică la cer, atunci va fi mai puțin rău.

  De aceea, copiii mei, trebuie să umblăm în rugăciune și să postim pe singura cale a Adevarului, să pășim pe un teren solid, pe terenul pocăinței. Să nu te simti doborat atunci când te găsești intr-o intristare, pentru că prin răbdare și rugăciune, după o furtună mare vine pacea frumoasă. Amintiți-vă, de asemenea, că este mai bine să trăiți cu o fiară sălbatică decât cu un blasfemiator, betiv, furios și, mai presus de toate, cu un ateu! Acum, oamenii se află într-o cernere printr-o sită mare și sunt cernuti. Se apropie momentul în care neghina va fi osebita de grâu.

  Credința și numai credința în Mântuitorul Hristos îl va mântui pe om. Credința, însă, fără fapte dumnezeiești și milostenie este moartă.
  Voi, tinerii, aveți grijă să agonisiti rugaciune, acum că sunteți tineri și sănătoși, ca să aveți la bătrânețe, în orice moment și oferiți-l lui Dumnezeu (rugăciuni). Nu uitați să mergeți regulat la biserică. Cel ce nu merge la biserică și nu mărturisește (spovedeste) și nu se roagă si nu se împărtășeste cu Sfintele Taine este ca o casa parasita, in care intră și locuiesc în diferite animale sălbatice și priveghetori. Creștinul care nu merge pentru dezlegare de pacate la duhovnic este ca o corabie în deriva pe mare. Vulturul găsește oportunitatea și prinde iepurele cu ghearele, îl ia sus și apoi îl scapa și cade în prapastie și este ucis.
  Tot asa si diavolul îl ia pe omul nepăsător și neglijent, îl urca în înălțime și apoi îl aruncă in pierzare. Diavolul se teme de smerenie. Si pentru cel mai mic pacat sa ne marturisim la duhovnic pentru ca este ca picatura care creeaza torentul. Ascultati de poruncile lui Dumnezeu si nu de cele ale sarpelui (diavolul), sa aveti smerenia si rabdarea ca podoaba…

  Gheronda Vasile a mai spus:
  „Numai prin rugăciune va fi evitat acest rău. Vin multe rele și încercări mari”.

  Γέρων Βασίλειος Καυσοκαλυβίτης: «Χρόνο με τον χρόνο θα δυσκολεύουν τα πράγματα…» | Σημεία Καιρών
  https://simeiakairwn.wordpress.com/2020/05/27/%ce%b3%ce%ad%cf%81%cf%89%ce%bd-%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%bb%ce%b5%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%85%cf%83%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%85%ce%b2%ce%af%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%87%cf%81%cf%8c%ce%bd/

  ###

  Am fost joi, octombrie 7, in anul 2010, si l-am auzit pe Gheronda Vasile din interiorul chiliei sale strigand cu voce tare:
  „Mantuieste poporul tău, Doamne, și binecuvânteza moștenirea ta! Mântuiește poporul, Doamne, și binecuvântează moștenirea ta”

  Ușa era deschisă. Bătrânul se ruga cu voce tare și îi curgeau lacrimi din ochii. Ma apropii de cuviosia lui. Îi sarut mâna. De îndată deschide ochii și plin de angoasă îmi spune.

  – Asa, copilul meu să ne rugam pentru că numai Dumnezeu ne poate salva. A venit timpul și vom avea multe evenimente neplăcute.

  Din păcate, americanii și ceilalți ne vor pune în război cu turcii. Eu nu voi mai fi atunci să va intaresc. Domnul mă va fi chemat la El (Gheronda a adormit in anul 2015).

  Dumnezeu nu-mi va îngădui să trăiesc acestea. Ochii vostrii vor vedea multe.

  Pentru a opri aceste evenimente, este potrivit să adresăm rugăciuni cu lacrimi lui Dumnezeu.
  Îi pare rău pentru toată lumea și pentru toti și pentru toate, dar oamenii nu vor, cei mai mulți dintre ei să meargă pe calea mântuirii în Hristos. Să ne rugăm cu toții pentru evitarea acestor evenimente. Evenimentele vor fi triste. Pocăință și rugăciune. Fiti atenti, fiti atenti. Dumnezeu nu ne va lăsa. Voi le veti trăi, eu voi fi plecat la Domnul….

  Sfantul Mare Mucenic Dimitrie va face o minune pentru ca lumea sa creada si sa se pocaiasca. Veți vedea multe semne pe cer, cum ar fi luna roșie ca sângele, care va fi vizibila ca un semn de pocăință. Numai prin pocăință și rugăciune din inimă veți fi mântuiți…. Copiii mei, nu vă temeți, frica este de la cel rau. Fiți atenți și rugați-vă. Dumnezeul ne va ajuta în orice dificultate. Încredințati-va cu totul Lui și veti fi răsplătiti.

  Γέρων Βασίλειος Καυσοκαλυβίτης: «Έφθασε ο καιρός και θα έχουμε δυσάρεστα γεγονότα… Θαρσείτε και προσεύχεστε» | Σημεία Καιρών
  https://simeiakairwn.wordpress.com/2021/01/21/%ce%b3%ce%ad%cf%81%cf%89%ce%bd-%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%bb%ce%b5%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%85%cf%83%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%85%ce%b2%ce%af%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ad%cf%86%ce%b8%ce%b1/

  ####

  Razboaiele cu popoarelor vecine, cutremurele, cataclismele, ereziile, epidemiile, dezastrele naturale au fost mijloacele de întoarcere a vechiului popor Israel pe calea pocăinței.
  Ce spuneți, în calitate de tineri ai noului popor Israel (Ortodoxia), ca membri ai Bisericii Hristosului nostru, că vom beneficia de o excepție de la canon!?

  Γέροντα θα ζήσουμε ανώμαλες καταστάσεις στην Ελλάδα; | Σημεία Καιρών
  https://simeiakairwn.wordpress.com/2020/06/12/%ce%b3%ce%ad%cf%81%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1-%ce%b8%ce%b1-%ce%b6%ce%ae%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%ce%b1%ce%bd%cf%8e%ce%bc%ce%b1%ce%bb%ce%b5%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%ac%cf%83/

  Gheronda Vasile Kafsokalyvitul a spus in anul 2012:

  Acestia sunt cei care trădează Ortodoxia și vai de cei care trădează Ortodoxia. Trădătorii Ortodoxiei vor primi o mulțime de plagi, ca semn al apostaziei lor de la Dumnezeu și ca semn al unei absențe totale a pocăinței.

  Vor avea loc schisme. Acestea vor urma după adunarea (sinodul panortodox din 2016) episcopilor din Creta. Va exista o schismă și credința multor creștini ortodocsi va fi zdruncinată.

  Și asta pentru că cei de alte religii caută să lovească la rădăcina Ortodoxiei și
  și-au răspândit tentaculele și în ortodoxie. Ortodoxia este lovita fără sa aiba prihană și, din păcate, tristețea este că este lovita chiar de ortodocși.
  Mulți oameni doresc să perturbe Biserica Ortodoxa. Cei care lucrează la planuri împotriva Bisericii Ortodoxe isi vor primi din greu lecția lor.

  Οὐαὶ καὶ ἀλίμονο σ’ αὐτοὺς ποὺ προδίδουν τὴν Ὀρθοδοξία…Αὐτοὶ ποὺ ἐπεξεργάζονται σχέδια κατὰ τῆς Ἐκκλησίας θὰ πάρουν σκληρὰ τὸ μάθημά τους. – Κύριος Ἰησοῦς Χριστός-Ὑπεραγία Θεοτόκος
  https://www.hristospanagia.gr/%ce%bf%e1%bd%90%ce%b1%e1%bd%b6-%ce%ba%ce%b1%e1%bd%b6-%e1%bc%80%ce%bb%ce%af%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%bf-%cf%83-%ce%b1%e1%bd%90%cf%84%ce%bf%e1%bd%ba%cf%82-%cf%80%ce%bf%e1%bd%ba-%cf%80%cf%81%ce%bf/

  ###

  Veti vedea o mulțime de urâciuni. Veți umbla kilometri pentru a găsi un preot ortodox, pentru a găsi unul duhovnic adecvat.
  Carnavalurile (portul mastilor chirurgicale) vor intra oficial în biserică (vor fi adoptate in cultul liturgic) prin lege.
  Cei care nu vor ține aceste carnavaluri (care nu vor purta mastile) vor fi persecutați (amendati).
  Un patriah ortodox (Fanar) va declara o nouă religie (chrislam sau religia abrahamica) straina Ortodoxiei.
  Mulți ortodocsi îl vor urma, îl vor crede (vor achiesa la chrislam).
  Multe suflete se vor pierde.
  Foarte rar va mai fi auzita vreo predica patristica ortodoxa.
  Lumea nu va ști unde să meargă, mulți ortodocsi vor fi înșelați.

  O transcriere a cuvantarii harismaticului bătrân Vassilios Kafsokalyvitos care a avut loc în perioada 5-10-2009 la Salonic (Oikia Mr. Kalliopis Z.)
  Titlul textului integral:
  -Ce cerere vom citi astăzi Calliopie (5-10-2009)

  Ἔχετε νά δεῖτε πολλά αἴσχη…Πολλές ψυχές θά χάνονται. – Κύριος Ἰησοῦς Χριστός-Ὑπεραγία Θεοτόκος
  https://www.hristospanagia.gr/%e1%bc%94%cf%87%ce%b5%cf%84%ce%b5-%ce%bd%ce%ac-%ce%b4%ce%b5%e1%bf%96%cf%84%ce%b5-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%bb%ce%ac-%ce%b1%e1%bc%b4%cf%83%cf%87%ce%b7-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%bb%ce%ad%cf%82-%cf%88%cf%85/

  Parintele Nicolae Steinhardt:

  Încă nu ați aflat că totalitarismul nu e atât închegarea unei teorii economice, biologice ori sociale cât mai ales manifestarea unei atracții pentru moarte. Iar secretul celor care nu se pot încadra în hăul totalitar e simplu: ei iubesc viața, nu moartea.
  Umilința cedării e de la diavol. În jur nu-i ceață, în mine nu-i delir…

  – Parinte Dionisie Ignat, ce se intelege prin veacul al VIII-lea?

  – Ca am intrat in a opta mie de ani,dupa numaratoarea Bisericii. Sfintii Parinti, si toti cei care scriu despre Antihrist, tot asa, amintesc de veacul al VIII-lea, dupa numaratoarea Bisericii.

  Dupa scrierile Sfintilor Parinti, omenirea as­teapta doua pericole infricosate: un razboi infricosat de mare si imparatia lui Antihrist.
  Noua nu ne-a ramas altceva decat sa ne pregatim. Sa ne pregatim prin poca­inta si prin marturisirea pacatelor inaintea parintelui duhovnic.
  O sa fie un razboi infricosat, poate nu acum, dar in cativa ani.
  Suntem in vremurile de pe urma. Sunt semne vadite.
  (Din: Staretul Dionisie. Lumea in vremurile de pe urma. Vol. II, Editura Prodromos, 2010)

  Potrivit cronologiei traditionale bizantine, dupa care se ghideaza toate scrierile vechi bisericesti, anul Nasterii lui Hristos este anul 5508 “de la facerea lumii“.
  Prin urmare, in 2010, corespunde cu anul 7518 “de la facerea lumii”.
  Sfantul Nil Atonitul, Nifon de Constantiana, Sfantul Cosma Etolianul, Sfantul Moise Arapul si Sfantul Ierarh Calinic de la Cernica sunt doar cativa dintre Parintii Bisericii carora le-a descoperit Dumnezeu in vedenie ca la a doua jumatate a veacului al optulea, cand se va inmulti faradelegea, se va apropia sfarsitul lumii.
  Despre acest veac pomeneste adesea parintele Dionisie Ignat in dialogurile sale.

  Parintele Athanasie Mitilineos:

  Și acum am ajuns, dragii mei, la descrierea celei de-a 4-a peceți.

  Suntem în Apocalipsa capitolul 6, versetele 7-8. Dacă am acordat atenție descrierii progresive primelor patru peceti, acesta este a patra, deci vom observa că avem o evidentiere progresivă
  În primul rând, Evanghelia este predicată și totul este de bun augur și plăcut – este calul alb.
  Apoi începe reacția satanei și a instrumentelor sale și ei ridică persecuția și martiriul împotriva predicatorilor Evangheliei și a
  și astfel, se varsă mult sânge și avem mucenicii și războaiele și conflictele civile, într-o formă limitată sau extinsa.
  Este calul roșu.
  Apoi Dumnezeu vine să-i pedepsească pe persecutorii Evangheliei Sale și dezlănțuie ciuma, doliul și tristețea, care este calul negru al celei de-a treia peceți. Insa de a lungul secolelor persecutorii nu se opresc și insistă asupra hulelelor lor, la fel cum, din păcate, creștinii decăzuți L-au renegat pe Hristos continuu.
  Astazi acești creștini decăzuți încep să-și trăiască viețile conform obiceiurilor anterioare pagane, retraiesc păgânismul. Oamenii contemporani botezați, creștinii ortodocsi botezați, isi reneagă Botezul si Mirungerea, isi reneagă statutul lor de creștini ortodocsi, devin masoni, devin atei, sau orice altceva (new age), astfel încât, ei apostaziaza de la Hristos.
  Astfel asupra creștinilor vine ca o pedeapsă, acum, de la Dumnezeu, a patra pecete.
  In descrierea celei de-a patra peceți, este cuprins războiul, foamea, tirania stăpânilor pământului și moartea, în sensul de “ciumă” (boală), ceea ce numim în limba noastră “moarte”.
  De fapta este boala.
  Acestea care fac parte din a patra pecete vor afecta a patra parte a populației lumii.
  După cum puteți vedea, in descrierea primelor patru peceti se evidentiaza un ciclu, recurent constant în istorie, adică avem metoda circulară de interpretare a evenimentelor apocalipsei, lucru pe care îl observăm de-a lungul istoriei Israelului, dar și și în Vechiul și Noul Testament în sine.
  Mai presus de toate, în Vechiul Testament vedem această interpretare circulară a Scripturii.
  Avem acest ciclu în Vechiul Testament: Dumnezeu Își tine promisiunile. El face Legământul Său. Și El spune că “dacă mă veti asculta, veti avea bunatatile Pământului, dacă nu mă veti asculta, veti avea durere.”
  Oamenii ascultă temporar.
  Timpul trece, poporul se zbate, poporul uită, redevin păgâni (idolatri) și apoi vine pedeapsa.
  Oamenii se apropie iarasi de Dumnezeu, se pocăiesc, Dumnezeu le iartă pacatele, reînnoiește Legământul Său – în sensul că profeții, judecătorii, vin etc, cei care au conduc poporul, le amintește de mila și dreptatea lui Dumnezeu, și iarăși Poporul se restaureaza, ca apoi iarasi să uite după un timp, și iarăși să se păgânizeze și iarăși să vină pedeapsa asupra lor. Avem aceste repetitii in cerc.
  Deci asta observam in Vechiul Testament.
  Dar așa putem interpreta atât întreaga Biblie, cât și întreaga Istorie.
  Doar că secolele nu se repeta identic, copiate la indigo.
  Aceasta este o interpretare circulară, a ceea ce numim ” ca secolele se copiază”. Adică se copiază reciproc. Ce s-a întâmplat în secolul trecut se va face acum. Așa cum a fost în secolul precedent și așa cum va fi în secolul următor. Aceleași lucruri. Dar nu este exact la fel. Pentru că avem, în același timp, o formă elicoidală și astfel ceea ce vom face în acest secol este similar cu
  secolul trecut, dar avem si ceva specific, ca să spunem așa, o nuantare a acestor situații și, deci, deși întoarcem din nou un cerc, suntem puțin mai diferit decât primul ciclu. Și astfel avansam în copiere cu o nuantare constantă a lucrurilor, a evenimentelor.
  Astfel, aceste patru peceti se repetă constant în istorie. Dacă înțelegem acest lucru, acesta va fi singurul mod în care vom fi in stare să înțeleagem, fără interpretări greșite, cartea Apocalipsei.
  Și acum, să purcedem la analiza celei de-a patra peceti.
  Al patrulea vietuitor este “vulturul identic pe care îl zbor”. Adică arată ca un vultur care zboară. Culoarea celui de-al patrulea cal este galben, galben-verzui-galben. Este culoarea morții. Am mentionat galbenul pe un steag galben, care este de fapt carantina (lock down).
  Avem deci aceasta carantină.
  Bolile de pe planeta necesita carantina → adica avem totul sub pavilion galben. Totuși, culoarea galbenă la om amintește si de moarte.
  Când vedem un om fiind galben la chip, ne amintește că acest om este predispus in final la moarte. Prin urmare, galben, galben-verzui, aceasta culoare este simbolul morții. În plus, călărețul calului verde poartă numele de “Moarte”. Cel care stătea scris pe el, numele lui este “Moarte”.
  “Și Iadul urmează dupa el” (și iadul urmeaza).
  Iadul este personificat aici, la fel ca și moartea. Iar iadul urmează dupa moarte. Este firesc ca moartea să fie urmată de iad.
  Fiti atenti, totusi!
  Această personificare are ceva foarte semnificativ adica valoros! Ea arată că avem in acest pasaj de aici un pasaj cu un mesaj puternic, o dovadă că, după moarte, sufletele trăiesc!
  Căci dacă sufletele nu trăiesc după moarte, atunci de ce este adăugat că dupa moarte urmează iadul?
  “Și puterea i-a fost dată.” Cui i s-a dat aceasta putere? În mortii și, ulterior, în iadului. Cine a i-a dat această autoritate? Hristos, Domnul vieții și al morții. Iar acest lucru nu este dat definitiv, ci prin concesiune. Hristos este Domnul vieții și al mortii. Atunci, cum i se dă mortii permisiunea de a secera un sfert din populatia Pământului? Vrea Dumnezeu asta? Niciodată! Dar de ce îi permite? (Pentru ca El permite acest lucru) nu prin compromis, ci prin ingaduinta. Dumnezeu ingaduie aceasta pentru a pedepsi oamenii. Repercusiunile celei de-a patra plagi sunt: războiul, ciuma (adică moartea), foametea (vor suferi de foame) și fiarele pământului.
  Este vorba despre aceste patru răni care apar in cea de-a patra pecete. Sincronizat cu a patra pecete, care cuprinde fiarele pământului, Domnul Hristos Însuși ne vorbește în Evanghelie, atunci când descrie semnele sfârșitului. Și ne spune: «un neam se ridică peste alt neam și o împărăție peste alta împărăție. Și va fi foamete, ciuma (boli), cutremur. Și acestea sunt începutul suferinței” (Matei 24, 7).
  Ceea ce ne arată că acestea sunt
  într-adevăr elemente ale sfârșitului lumii, dar acest lucru nu înseamnă că ele nu se vor repeta in istorie incepand din momentul în care s-a scris Apocalipsa, căci din acel moment începe sfârșitul, dar cu o intensificare progresiva până va veni sfârșitul ultim.
  Să ne uităm, dragii mei, la aceste patru puncte: pot să vă spun că, dacă există ceva care contrariaza fiecare cititor al cărții Apocalipsei, sunt elementele: “război”, “foamete”, “boală”. Sunt aceste elemente. Ele chiar ne consterneaza.
  În primul rând, războaiele sunt un fenomen al relațiilor defectoase dintre oameni. Ce este războiul? Războiul va evidentia relațiile de galceava dintre oameni. Relațiile lor sunt in derapaj. Și fenomenul războiului a apărut pe pământ, după ce a apărut omul.
  Sa ne reamintim. Adam și Eva, Cain și Abel. Și totuși. Cain l-a ucis pe Abel. Un sfert din populatia Pământului a fost eliminata. Pentru că de toți erau doar patru. Un sfert din umanitate a fost eliminata. De atunci, de la prima crimă a lui Cain asupra lui Abel, au existat mii de războaie în istoria omenirii, într-adevăr mii de războaie. Dar unii ar putea spune: “atunci ce adaugă in plus profeția atât a lui Hristos, cât și a Sfantului Ioan Evanghelistul despre războaie, avand in vedere, ca de când oamenii au apărut pe Pământ, au fost războaie?
  Pur și simplu, pentru că popoarele creștine sunt decazute. Pe măsură ce ne îndreptăm spre final, nu vom avea o îmbunătățire a duhului creștin, ci o deteriorare. Și din moment ce vom avea o deteriorare, vom avea războaie! Și pacea nu va fi stabilită pe pământ.
  Deci, în primul rând, profeția are valoarea ei, care-i împiedica pe oameni să creadă că de acum înainte, vor veni vremuri fericite.
  Nu ne spune asta Milenarismul? Hiliasmul se așteaptă la o perioada de fericire pe pământ, când oamenii vor mânca copios. Publicațiile lor care circulă au imagini foarte frumoase.
  Când Domnul vorbește despre războaie, nu este vorba despre războaiele obișnuite, ci despre războaie extraordinare și teribile! Au existat, desigur, războaie mari, războaie teribile, masacre nemiloase de-a lungul istoriei. Istoria umanitatii nu este altceva decât un compendiu de războaie, nimic altceva. De de la început până la sfârșit. Este istoria războaielor aceasra istorie a omenirii.
  Dar, indiferent cât de teribile au fost războaiele, vor exista războaie teribile și inimaginabil de teribile.
  Omul nu și-a imaginat niciodată războaie teribile, în măsura în care acestea urmează să fie efectuate. Citiți întreaga istorie a tuturor popoarelor. Nicăieri nu veți vedea termenul de “război mondial”. Nicăieri! Și totuși, în secolul nostru, au existat două războaie mondiale. Unul mai îngrozitor decât celălalt.
  Despre un al treilea război mondial – citim in ziare, ascultam la stiri, si astfel vom avea o imagine a ceea ce ar trebui sa insemne un al treilea razboi mondial. Vă spun doar asta! Domnul Hristos a spus următoarea frază: “Se va ridica neam peste neam” (Matei 24, 7).
  Acesta ne dezvăluie un război mondial. Pentru că nu este vorba de un popor care luptă împotriva unui alt popor și poate că un al treilea popor intervine ca un aliat pentru a ajuta pe primul sau pe al doilea. Aici avem de a face cu un adevărat război mondial. Și, prin urmare, expresia, formularea Domnului Hristos, “se vor ridica neamuri asupra altor neamuri” – astăzi o putem înțelege mai bine – exprima un război mondial.
  Și-ar putea imagina cineva vreodată că 200 de milioane de soldați ar putea lua parte la un război? De neconceput! Și totuși, în capitolul 9, versetul 16, avem. indici ca participa trei armate diferite! Roșul, galbenul și albastrul. Ce ne spun aceste trei culori? Iar războiul va avea loc în zona Mesopotamiei, adică între râurile Eufrat și Tigru. Adică în zona dintre Iran si Irak. Ce ne spun acestea? Acestea au fost scrise acum 2000 de ani. Și cum ca numarul militarilor care vor participa vor fi de 200 de milioane. Dacă luați în considerare faptul că numai China are populatia de un miliard și că, aproximativ, unul din cinci ar putea fi recrutat, numai China ar putea avea 200 de milioane de militari!
  Prin urmare, profeția războaielor are o bază! Și nu e un lucru clar. Este de mare valoare, pentru că nu vorbește despre războaie obișnuite, ci despre războaie speciale, teribile și terifiante!
  În al doilea rând, foametea, foamea. În mod similar, pământul nostru a fost întotdeauna cuprins de foamete, dar aici este un fenomen, ca urmare a apostaziei, care nu s-ar întâmpla dacă oamenii nu n-ar apostazia de la Hristos Dumnezeu. Domnul Hristos ne vorbește despre foamete – foame, la fel și Sfantul Ioan Evanghelistul în plaga a patra, din a patra pecetea.
  In esență Domnul Hristos ne semnalizeza apostazia ca fiind cauza, deci aceasta plaga se datorează faptului că, ca urmare a apostaziei, vor urma războaie și foamete, dar foametea va fi rezultatul apostaziei.
  Cu toate acestea, este – deși a existat întotdeauna foamete pe pământ – acum va fi o foamete extraordinară, nemaintalnita și nemaiuzita, deoarece foametea care a mai existat pe pământul nostru a fost în principal regionala.
  Aici se vorbește despre o foamete, care pare să aibă un caracter global și am spune, ei bine, nu va ploua la noi, dar nu va ploua nici pe alt continent? Lecturati in cartea Apocalipsei în capitolul 8! Apele au fost prinse în pelin, au devenit amărăciune ca este vorba de pelin – și mulți dintre oameni au murit din amaraciunea pelinului, adica au fost uciși (Apocalipsa 8, 11).
  Dar de ce apele au fost amare? Este vorba de a treia parte din ape… Acum, este vorba de un număr simbolic, adica referitor la acea treime din totalul apelor, sau este un număr real? In acest moment nu putem spune exact, dar eu sugerez și cred că nu este vorba despre un numar simbolic, ci este real.
  Deci, oamenii ar putea spune, este posibil ca a treia parte a apelor să se polueze, si să devina amare și, prin urmare, să nu fie potabila adica buna pentru băut, dar și pentru irigarea plantelor? Deci este vorba de a treia parte a apelor planetei. Deci vom lua în considerare acest lucru, la cât de mare este întinderea oceanelor în raport cu Pământul, mult mai mare decât pământul, și că a treia parte dintre ape, râuri și mări, va fi poluata.
  Astăzi, cu energia nucleară și cu poluarea mediului pe care o avem astăzi, dragii mei, nu o treime dintre ape pot fi poluate, ci toate apele, mari și râuri, toate oceanele pot fi poluate.
  Prin urmare, sugerez – nu știu dacă nu mă înșel – că o treime din apele pamantului va fi contaminată, deci o treime nu reprezinta ceva simbolic sau convențional.
  Dar întreb, dacă dragii va exista o astfel de poluare, cum vom putea să trăim și să ne irigam plantele? Deci pe acest teren pregatit va veni foametea.
  Ce productie vom obține, ce vom manca, daca nu vom putea să punem nimic în gură, pentru că totul va fi infectat?
  E groaznic, înțelegeți?
  În al treilea rând, este boala, moartea. Desigur, în acest moment, omenirea a avut întotdeauna boli infecțioase, ciume, gripe…Dar, de ce aici Domnul Hristos profeteste despre ciumă – adica de boli?
  Se pare că acestea vor fi boli, la care oamenii nu s-au gândit niciodată, pentru că astfel de boli s-ar putea raspandi pe Pământul nostru și se pare că aceasta se pregateste…
  Dragii mei, toate aceste plagi le avem de la începutul secolului. Și războaiele mondiale și foamea.
  Ați observat, că acele boli infecțioase, au fost eradicate…. Au traversat Europa, au traversat Africa, au traversat Asia, dar aceste boli s-au estompat.
  Și la asta se refera profeția când ne vorbește despre ciumă, adică vor fi boli.

  În al patrulea rând, fiarele pământului. Este a patra amenințare. Desigur, au existat întotdeauna fiarele pământului, care au făcut rău oamenilor, dar aici, din nou, este vorba despre lucruri deosebite. Vreti să-mi spuneti, despre “fiarele pământului”? Care sunt? Cu alte cuvinte, leii, urșii, tigrii, șerpii se vor înmulți și vor veni, vor intra în orașele noastre și ne vor mușca și vom muri, chiar așa?
  Dragii mei, se pare că nu numai fiarele cunoscute ale pădurii, care sunt leul, tigrul etc., ci sunt alte fiare, care sunt mai rele decât leii.
  În primul rând – în primul rând este exacerbarea insectelor, cum ar fi diverse insecte, cum ar fi muștele, cum ar fi țânțarii, care sunt acești purtători de microbi, de boli și care pot fi numiți cu adevărat fiare și care pot aduce distrugere reală, foarte mare. Aceste insecte sunt atât în agricultură, cât și la animale.
  Dar mi se pare mie că fiarele teribile pe care Dumnezeu le va ingadui sunt germeni patogeni! Cine a creat germenii?
  Germenii, dragii mei nu s-au produs întâmplator acum, germenii au aparut, în momentul în care Dumnezeu a creat ființele. Ele sunt microorganismele, dar El le-a ingaduit pentru pedepsirea hulitorilor și apostaților de la legea Sa.
  Și exista germeni adica ceea ce numim astăzi viruși.
  Ce ironie! Omul arogant, cade prada mortii de la o fiară nevăzută, de la un germen, numit virus.

  Și acum ajungem plus Dumnezeu la a cincea Pecete.
  A cincea Pecete se găsește în Apocalipsa capitolul 6 9 cu 11 versete. Evanghelia se răspândește pe pământ și forțele opuse vin să lupte împotriva Evangheliei.
  Impresia este dată, în această agitație, în această confuzie și impunere a rănilor, că cei drepți și cei cuvioși s-au pierdut, au pierit. Unde sunt cei neprihăniți astăzi? Unde sunt creștinii? Este o percepție a oamenilor, a secolelor prezente, a lumii prezente. Pentru că pur și simplu pentru ei cei neprihăniți sunt oamenii nedoriți. Și totuși, dragii mei, cei drepți și cuvioșii ar fi putut fi îndurerați, prigoniți, martirizați, și-au vărsat sângele, dar ei există și trăiesc în Rai.
  Este ceea ce notează Intelepciunea lui Solomon capitolele 2 și 3 ale Intelepciunii lui Solomon.
  Indicativ, el spune: “Cei drepți sunt suflete în mâinile lui Dumnezeu, (sufletele celor drepți sunt în mâna lui Dumnezeu)
  Tocmai acest adevăr ni-l spune Intelepciunea lui Solomon, vine să ne dea intelesul celei de-a 5-a peceți.

  Și când a deschis pecetea a cincea, el a fost sub altarul sufletelor celor care au fost martirizati de dragul lui Dumnezeu și prin mărturia Mielului (Apoc. 6, 9 – 11)

  Aceasta este deschiderea pecetii a 5 a. După cum puteți vedea, soluția pecetii a 5 a este diferită de primele patru.
  Avem martiriul creștin.

  Un astfel de imn al martiriului creștin poate fi ținut în epistola Apostolului Pavel către evrei, care este imnul credinței și, în același timp, imnul martiriului.
  Domnul Hristos a prezis martiriul
  (Mat. 5, 11 – 12).
  Deci martiriul este o realitate.
  Este o realitate care se referă la realitatea evanghelică și este o identitate a Evangheliei.
  Vă rog să fiți atenți la ceea ce v-am spus. Martiriul este identitatea Evangheliei. Ceea ce înseamnă: propovaduirea Evangheliei care nu este persecutată nu este autentică, nu este creștină. Persecuția și propovaduirea Evangheliei sunt două lucruri identice. Predicarea Evangheliei care este persecutată este autentică.
  Predicarea lumeasca, conform Apostolului Pavel, care maguleste, încântă auzul și liniștește (linguseste) conștiința și îi face pe oameni fericiți, pentru că este foarte atractiva – această propovaduire este falsa, nelegitimă. Oamenii lingusitori va spun “pace, pace” expresia nu este a mea, este a Apostolului Pavel, si deodată vine războiul!
  Deci numai propovaduirea care este prigonita este conforma cu Evanghelia – este autentică.
  Dar, în același timp, persecuția este, de asemenea, un element eshatologic; desi întotdeauna a existat martiriul și persecuția.
  Dar mai ales spre final vor fi persecuții și martiri.
  Prin urmare, prigoana este un element eshatologic.
  Ascultați cum spune Domnul aceasta: “veți fi urâți de toate națiunile pentru numele Meu” (Mat. 24.9)
  Și când spunem un element eshatologic, ne referim la faptul că atunci, așa cum
  v-am spus, va avea o loc o intensificare a martiriului.
  Martiriul creștin, dragii mei, este o idee fundamentală a cărții Apocalipsei.
  Dacă scoatem evidentele martiriului din cartea Apocalipsei, nu mai avem cartea Apocalipsei.
  Acesta este semnificatia.

  Al 30-lea discurs din cartea Noului Testament “Sfânta Apocalipsă “.

  https://youtu.be/b9Bytl1fD94

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button