X

Rusia ar putea ataca România pentru a-i forța pe americani să reducă sprijinul logistic pentru Ucraina

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cunoscutul analist american, George Friedman, spune că una dintre opțiunile Rusiei în contextul problemelor militare din Ucraina, ar fi să atace România sau Moldova. Motivul? Un atac asupra unui aliat american i-ar diminua posibilitatea Washingtonului de a sprijini logistic Ucraina, Washingtonul urmând să fie angrenat pe două fronturi, scrie Friedman.

În articolul său, Friedman explică faptul că principala problemă a rușilor în războiul din Ucraina o constituie sprijinul logistic pe care SUA îl acordă Kievului. În afară de opțiunea nucleară, afirmă Friedman, Rusia are șpectrul de a ataca România sau Moldova, datorită apropierii geografice a celor două față de Ucraina. Americanul notează că „Rusia trebuie să schimbe dinamica războiului, dacă nu vrea să fie forțată spre o înțelegere politică.

Cheia este de a produce amenințări pentru ucraineni din mai multe direcții, atât tactic, cât și strategic. Într-adevăr, nevoia lor principală este să împrăștie logistica SUA prin crearea unei amenințări militare serioase pentru un alt aliat american sau atacând direct pe unul. Nu este clar că SUA ar fi incapabile să furnizeze două fronturi, dar ar putea să dezechilibreze SUA și să le forțeze să reducă sprijinul pentru Ucraina, deschizând posibil oportunități pentru Rusia”. Cele mai plauzibile ținte sunt, în opinia lui Friedman, România și Moldova.

„Geografia oferă puține opțiuni în acest sens, dar cele mai probabile sunt Moldova și România, două țări legate între ele. Nu ar putea fi o ofensivă terestră, ci ar trebui să profite de Marea Neagră, debarcând forțe semnificative în România, membru NATO și gazdă a unei forțe navale americane. Pentru a realiza acest lucru, rușii ar trebui să folosească mai întâi rachete pentru a elimina rachetele antinavă ucrainene precum cele care au scufundat nava Moscova. Făcând acest lucru, ei ar trebui să obțină și să mențină superioritatea aeriană sau cu rachete asupra Mării Negre și apoi să aterizeze și să depună suficientă forță pentru a obliga forțele române în luptă alături de forțe americane substanțiale. Având în vedere că există forțe navale americane în afara Bosforului și având în vedere că mandatul NATO sau necesitatea absolută ar forța Bosforul să se închidă, acest lucru ar reprezenta o amenințare serioasă pentru ruși. Adăugați la aceasta un atac aerian asupra forțelor ruse și probabil că această operațiune ar eșua”, notează Friedman.

Rusia rămâne în pană de soluții, iar costul politic al abandonării războiului ar fi enorm. „Un atac asupra țărilor baltice ar aduce un atac polonez semnificativ pe flancul Rusiei, iar lansarea unui atac asupra Finlandei, de exemplu, ar fi detectată și anticipată. Același lucru este valabil și cu România, dar cu oportunități ceva mai mici.

Desigur, gambitul românesc în sine este extrem de dubios, dar aici presupunem că Rusia a fost forțată să se apere și că nu este dispusă să abandoneze războiul. Puține opțiuni sunt atractive în acest moment, dar costul politic al abandonării războiului este enorm. Dacă trebuie să continue și rușii nu pot recâștiga inițiativa, atunci doar o rugăciune este singura opțiune ce le rămâne.

Opțiunea finală este una despre care am scris înainte, respectiv masarea forțelor în est și apoi atacarea Ucrainei. Aceasta rămâne soluția cea mai probabilă pentru Rusia, presupunând că poate masa, antrena și motiva o forță suficient de mare. Dacă nu, Rusia ar putea obține o remiză slabă, dar nu își poate impune voința asupra Ucrainei”, concluzionează Friedman.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

7 comentarii

 1. Tot ce dă Domnul este bun. Asta e. Să se trezească cei ce fac fărădelegi, căci de vom fi atacați atunci vina este numai a lor, de la cel mai mare la cel mai mic. Apropos, unde a dispărut Covidu’, d-lor Arafat, Rafila, Ciucă, Johannis, Câțu, Velea, Gheorghiță ș.a. ? Se pare că ați comandat alte milioane de doze de vaccin ca să-i înghesuiți pe români iarăși cu vaccinarea “benevol-obligatorie”. Oare nu și din acest motiv va intra rusul peste noi? Eu sunt convins că da și mai cred că a venit timpul ca gheața sau mai bine zis “ghețarii” din România să se topească. Dar cine are inimă bună nu are de ce să se teamă.

 2. “Rău e că, dacă trece prea multă vreme, omul se învaţă cu robia, cu frica, cu
  supunerea, cu săru’-mâna,…”

  https://www.facebook.com/IubescAiudul/posts/1644826025592689

  👇

  Forumul Economic Mondial (WEF).
  susține că “miliardele de ipochimeni” de pe planeta care au acceptat
  lockdown-urile și au achiesat mandatelor de purtat mască vor respecta, de asemenea, noua “schemă de credit social” globalistă

  https://www.naturalnews.com/2022-09-21-wef-billions-lockdowns-mandates-social-credit-score.html#

  În cele din urmă s-a dezvăluit – deși știam asta – că lockdown-urile Covid-19, mandatele de purtat mască și alte tiranii plandemice asociate au fost un “test” de rezistenta/obedienta pentru a proba daca lumea este sau nu pregătită pentru un nou sistem globalist de control al “scorului de credit social”.

  Se pare că miliarde de oameni au trecut acest test, potrivit lui Mridul Kaushik, care a scris un articol numit: “My Carbon: An approach for inclusive and sustainable cities” care discută despre următoarea fază a distopiei globale initiata de Forumul Economic Mondial (WEF).

  “Covid-19 a fost testarea responsabilității sociale”, recunoaște Kaushik.

 3. Un aruncător de păr de drac și Friedman ăsta ! Deși Romanica ar merita “binecuvantarea” asta, Rusia e prea inteleapta ca sa complice lucrurile. In acest caz romanii vor fi trimisi la razboi, nato ca un drac smecher va sta tot in umbra !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Avem nevoie de sprijinul vostru! Nu reușim să acoperim cheltuielile necesare pentru luna martie. Doar 0,1% din cititorii noștri ne sprijină și cu greu menținem portalul online. DONAȚII