X

Marea Britanie ar putea interzice fumatul

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Una dintre principalele cauze ale deceselor cauzate de cancer în Marea Britanie este fumatul, iar Rishi Sunak vrea să-l interzică. 

Mai exact, Marea Britanie este pe cale să impună măsuri dure pentru a elimina fumatul, care a devenit una dintre cele mai mari cauze ale deceselor cauzate de cancer în această țară, scrie presa internațională.

Parlamentul a aprobat marți planurile “istorice” ale guvernului de a crea o generație “fără fum de tutun”, în încercarea de a reduce numărul de persoane care mor din cauza bolilor cauzate de fumat, o povară importantă pentru Serviciul Național de Sănătate (NHS), finanțat din fonduri publice.

“Prea mulţi oameni cunosc pe cineva a cărui viaţă a fost curmată tragic sau schimbată în mod ireversibil din cauza tabagismului, care, în pofida progreselor semnificative, rămâne principala cauză de mortalitate evitabilă în Regatul Unit”, a transmis ministrul sănătăţii Victoria Atkins.

Scopul principal al proiectului de lege este să împingă Regatul Unit către un viitor în care tutunul să fie complet eliminat. În cazul în care acest proiect va fi adoptat, un tânăr care are astăzi mai puțin de 15 ani nu va mai putea achiziționa niciodată legal țigări pe teritoriul țării. Practic, niciun copil născut după ianuarie 2009 să nu mai aibă vreodată voie să cumpere țigări. Asta înseamnă că niciunul dintre adulții în devenire nu vor mai putea fuma vreodată.

În prezent, în Marea Britanie, vârsta legală pentru achiziționarea de țigări este de 18 ani, însă tabagismul continuă să fie o problemă majoră de sănătate publică, cauzând aproximativ 80.000 de decese pe an, conform datelor furnizate de guvern. Acest obicei nociv generează costuri considerabile pentru sistemul public de sănătate, NHS, și pentru economia britanică, estimându-se că suma anuală se ridică la aproximativ 17 miliarde de lire sterline (aproximativ 19,9 miliarde de euro).

Adoptarea acestui proiect de lege ar reprezenta un pas important în eforturile de reducere a impactului negativ al fumatului asupra sănătății populației și asupra economiei naționale. Prin impunerea unei limite de vârstă superioare pentru achiziționarea de țigări și prin promovarea unui mediu fără tutun, se urmărește creșterea calității vieții și reducerea cheltuielilor asociate tratamentului bolilor cauzate de fumat.

Proiectul a trecut în primă fază cu 383 de voturi pentru și merge la următoarea etapă în Parlament, unde poate primi amendamente.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Fumatul este inchinare la o zeita pagana din America. Cand am aflat acest lucru am lasat deoparte toate sfaturile referitor la riscul de a te lasa brusc de fumat si am lasat totul in voia Domnului. M-am spovedit si am avut trei zile in iad pana sa ma impartasesc (era de Craciun). Dureri infioratoare, depresie, sufocare, cosmaruri, insomnie, vedenii cu demoni cenusii (ca fumul) inclusiv cand ma rugam! Atunci am vazut cat de grav era ceeace faceam din punct de vedere spiritual si mai ales cat de grava era dependenta fizica. Nicotina pur si simplu iti reprogrameaza creierul.
    Am avut si ganduri de ajutor de la Sfanta Teodora de la Sihla desi nu ma rugasem in special ei pentru asta, pur si simplu mi-a venit numele ei in cap si o simteam ca ma ajuta. Ea imi spunea sa ignor tot ceeace zic doctorii referitor la sevraj si sa inteleg ca este de fapt invers, simptomele de rau sunt simptomele bolii cauzate de fumat pe care doctorii n-au inregistrat-o ca atare niciodata caci fondatorii medicinei moderne sunt masoni. Dar asa ma incurajau gandurile ca fumatul este boala si celelalte boli “cauzate de fumat” sunt doar simptome ale bolii si nimeni nu spune asta.
    Dupa 3 zile m-am impartasit, au mai urmat o raceala cu dureri de cap si inca o saptamana de chef de fumat si pe urma durerile au disparut si eu simteam in plamani ceva nou (de fapt vechi) – aer.
    Si ce bine era pe urma cand ma rugam…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button