X

Document șocant: Cum au planificat SUA războiul și criza energetică din Europa

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Berlinul stinge luminile orașului pentru a economisi energie

 • În ceea ce pare a fi o scurgere internă excepțională de la think tank-ul RAND Corporation, cunoscut, printre altele, că a stat în spatele strategiei americane pentru politicile externe și de apărare în timpul Războiului Rece, este prezentată o relatare detaliată a modului în care criza energetică din Europa fost planificată de Statele Unite
 • Documentul, care datează din ianuarie, recunoaște că politica externă agresivă care era dusă de Ucraina înainte de conflict ar împinge Rusia să fie nevoită să întreprindă acțiuni militare împotriva țării. Scopul său real, susține el, a fost să preseze Europa să adopte o gamă largă de sancțiuni împotriva Rusiei, sancțiuni care fuseseră deja pregătite.
 • Economia Uniunii Europene, afirmă, „se va prăbuși inevitabil” ca urmare a acestui fapt, iar autorii săi se bucură de faptul că, printre altele, resurse de până la 9 miliarde de dolari vor reveni în Statele Unite și bine educati tinerii din Europa vor fi forțați să emigreze.
 • Obiectivul cheie descris în document este împărțirea Europei – în special Germania și Rusia – și distrugerea economiei europene prin plasarea unor idioți utili în poziții politice pentru a împiedica aprovizionarea cu energie rusă să ajungă pe continent.

Ministra Afacerilor Externe al Germaniei, Annalena Baerbock, într-o întâlnire din mai cu funcționari ai NATO și SUA.

By Markus Andersson – 15 septiembrie 2022

Fiind primul punct de vânzare din Europa, Nya Dagbladet poate publica ceea ce par a fi clasificate planuri ale SUA pentru a zdrobi economia europeană prin intermediul unui război în Ucraina și a unei crize energetice induse.

Think tank-ul RAND Corporation, care are o forță de muncă uriașă de 1.850 de angajați și un buget de 350 milioane de dolari, are scopul oficial de a „îmbunătăți politicile și procesul decizional prin cercetare și analiză”. Este conectat în primul rând de Departamentul de Apărare al Statelor Unite și este renumit pentru că a fost influent în dezvoltarea strategiilor militare și de altă natură în timpul Războiului Rece.

Un document semnat RAND, sub titlul de deschidere „Slăbirea Germaniei, consolidarea SUA”, sugerează că există o „necesitate urgentă” de-o afluență de resurse din exterior pentru a menține economia nordamericană în ansamblu, dar „în special sistemul bancar”.

„Numai țările europene legate de angajamentele UE și NATO ne pot oferi acestea fără costuri militare și politice semnificative pentru noi.”

Potrivit RAND, principalul obstacol pentru această ambiție este creșterea independenței Germaniei. Printre altele, subliniază că Brexitul a oferit Germaniei o mai mare independență și a îngreunat influența Statelor Unite asupra deciziilor guvernelor europene.

Un obiectiv cheie care pătrunde în această strategie cinică este, în special, distrugerea cooperării dintre Germania și Rusia, precum și Franța, care este văzută ca cea mai mare amenințare economică și politică pentru Statele Unite.

„Dacă va fi implementat, acest scenariu va transforma în cele din urmă Europa într-un concurent nu doar economic, ci și politic al Statelor Unite”, se afirmă.

Singura modalitate: „Atrageți ambele părți în război cu Ucraina”

Pentru a zdrobi această amenințare politică, este prezentat un plan strategic, axat în primul rând pe distrugerea economiei germane.

„Oprirea livrărilor rusești ar putea crea o criză sistematică care ar fi devastatoare pentru economia germană și, indirect, pentru Uniunea Europeană în ansamblu”, afirmă acesta și consideră că cheia este atragerea țărilor europene în război.

„Singura modalitate posibilă de a ne asigura că Germania respinge livrările rusești de energie este de a atrage ambele părți în conflictul militar din Ucraina. Acțiunile noastre continue în această țară vor duce inevitabil la un răspuns militar din partea Rusiei. În mod clar, Rusia nu va lăsa presiunea masivă a armatei ucrainene asupra Republicii Populare Donețk fără un răspuns militar. Acest lucru ar face posibilă prezentarea Rusiei drept partea agresivă și apoi implementarea întregului pachet de sancțiuni, care a fost deja elaborat”.

Partidele verzi vor forța Germania să „cadă în capcană”

Partidele verzi din Europa sunt descrise ca fiind deosebit de ușor de manipulat pentru a face comisioanele imperialismului american.

„Precondiția pentru ca Germania să cadă în această capcană este rolul dominant al partidelor verzi și al ideologiilor europene. Mișcarea ecologistă germană este o mișcare extrem de dogmatică, dacă nu chiar fanatică, ceea ce îi face destul de ușor să ignore argumentele economice”, scrie acesta, citând actualul ministru de externe al Germaniei, Annalena Baerbock, și ministrul Climei, Robert Habeck, ca exemple de acest tip de politician.

„Caracteristicile personale și lipsa de profesionalism fac posibilă presupunerea că le este imposibil să-și recunoască propriile greșeli la timp. Prin urmare, voi fi suficient să-mi formez rapid o imagine mediatică a războiului agresiv al lui Putin – și să fac din Verzi susținători înflăcărați și duri ai sancțiunilor – un „partid de război”. Acest lucru va face posibilă impunerea sancțiunilor fără obstacole”.

Baerbock este, de exemplu, binecunoscută pentru că a declarat că va continua suspendarea gazelor rusești inclusiv în timpul iernii – indiferent de părerea alegătorilor săi despre această chestiune și de consecințele pentru populația germană.

Vom fi alături de Ucraina și asta înseamnă că sancțiunile vor rămâne, și pe timp de iarnă – chiar dacă devine foarte dur pentru politicieni, a spus ea la o conferință recentă la Praga.

Politicienii Partidului Verzilor Annalena Baerbock (stânga) și Robert Habeck (dreapta) sunt descriși de Statele Unite ca fiind recunoscători pentru că au fost manipulați să facă comisioane pentru Statele Unite – în special scopul de a distruge economia germană. (Foto: Vorderstraße/WEF/CC BY 2.0)

„În mod ideal – o oprire completă a aprovizionării”

Autorii își exprimă speranța că pagubele dintre Germania și Rusia vor fi atât de mari încât vor face imposibilă restabilirea relațiilor normale ale țărilor mai târziu.

„O reducere a aprovizionării cu energie a Rusiei, în mod ideal, o oprire completă a acestor aprovizionări, ar duce la rezultate dezastruoase pentru industria germană. Necesitatea de a deturna cantități semnificative de gaz rusesc pentru încălzirea iernii va agrava și mai mult deficitul. Blocarea în întreprinderile industriale va provoca penurie componentelor și piese de schimb pentru producție, o întrerupere a lanțurilor logistice și, în cele din urmă, un efect de domino”.

În cele din urmă, un colaps total al economiei în Europa este considerat atât probabil cât și de dorit.

„Nu numai că va da o lovitură devastatoare economiei germane, ci întreaga economie din toată economia UE se va prăbuși inevitabil.”

De asemenea, subliniază că beneficiile companiilor cu sediul în SUA care au o concurență mai mică pe piața mondială, avantajele logistice și ieșirea de capital din Europa ar însemna că ar putea contribui la economia Statelor Unite cu aproximativ 7 – 9 trilioane de dolari. În plus, subliniază și efectul important al multor europeni tineri și bine educați care se vor vedea obligați să emigreze în SUA.

RAND neagă originea raportului

RAND Corporation a emis un comunicat de presă miercuri în care neagă că raportul provine de la ei. Nu se fac comentarii cu privire la ce părți ale raportului sunt false sau care sunt exacte, în afară de faptul că pur și simplu scrie că conținutul este „bizar” și că documentul este „fals””.

Karen Smith de la Nya Dagbladet

invictuswebmedia.com

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

 1. Faptul ca, ca de obicei, americanii trag sforile in situatia actuala – razboiul ruso-ucrainean + criza energetica din Europa, nu este ceva nou, se stie deja de multa vreme ca ei au obiceiul de a-si vara coada solzoasa peste tot… Cu toate acestea, documentul “semnat RAND” -„Slăbirea Germaniei, consolidarea SUA” – catre care ati pus link in articol, pare un fake ordinar, pe care eventual un prunc de gradinita l-ar crede…. Cum ar putea un om cu mintea intreaga sa creada ca un document secret atat de recent (January 25, 2022 Cofidential) dintr-o institutie a SUA, a aparut pe internet?! Ortodoxinfo, orice document dintr-o institutie guvernamentala a SUA, care are eticheta “Confidential” este stocat sub forma securizata pe calculatoare fara iesire pe internet; americanii, or fi ei niste nemernici, dar sa stiti ca nu sunt idioti! Asta, ca sa nu mai vorbim de faptul ca pe documentul respectiv nu apare nici o semnatura, nici o stampila…

 2. Cu alte cuvinte, “doctorul” Biden
  ne-a transmis…

  https://twitter.com/60Minutes/status/1571652540592050176?s=20&t=v0kEJLHQfT-irs2GwRoZxA

  *Pandemia s-a terminat pentru că am furnizat în sfârșit companiilor farmaceutice cobaii experimentali pe care și-i doreau.

  *Pentru că au fost schilodiți, au murit oameni și inca mulți oameni vor mai muri.

  *Pentru că am sterilizat, cel puțin, generația următoare.

  *Pentru că am reușit să punem în corpurile oamenilor preparatele
  m-ARN printr-o criza artificială a
  așa-zisei pandemii a unui virus fabricat și cu regimul fals de “urgență” după crearea protocoalelor de deces și eliminarea de pe rafturile farmaciilor a substanțelor care vindecau.
  În condiții normale, nici măcar nu ne-am fi putut apropia de ușile voastre, deoarece experimentele pe animale au arătat că, dacă am da aceste otrăvuri oamenilor, facem genocid.

  *Pentru că am primit o grămadă de bani prin vanzarile produselor farmaceutice.

  *Pentru că am reușit să vă invadăm trupurile (ne-am săturat să invadăm doar țările), le-am minat pentru a vă “scana”, pentru a vă controla și pentru a vă trimite, ori de câte ori vom dori, pe cealaltă lume…

  Nu luați prea mult respiro..
  Păstrăm mâncarea la foc mic și va spunem că o sa continuăm să ne ocupăm de Covid-19 si că ne vom întoarce la voi.
  Vom evalua milioanele de date pe care le-am colectat de la dumneavoastră care ne-ați predat trupurile dumneavoastră și vom reveni pentru a face mult mai multe pentru dvs.
  ATÂTA TIMP CÂT NE TOLERAȚI, vom reveni cu noi boli pentru noi “aranjamente de vaxinare”, până când vom elimina ultima urmă de umanitate din interiorul sufletului vostru.

  Εγκληματίας Μπάιντεν … «η «πανδημία» τέλειωσε». | ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ
  https://tasthyras.wordpress.com/2022/09/20/%ce%b5%ce%b3%ce%ba%ce%bb%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%bc%cf%80%ce%ac%ce%b9%ce%bd%cf%84%ce%b5%ce%bd-%ce%b7-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%af%ce%b1-%cf%84/#more-57608

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button