X

Dacă Rusia taie gazul Germaniei se pierd 5,6 milioane de locuri de muncă și PIB-ul va scădea cu 12,5%

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Întreruperea furnizării de gaze din Rusia ar duce la o scădere cu 12,5% a PIB-ului Germaniei și la pierderea a 5,6 milioane de locuri de muncă în toată țara, arată studiul Institutului pentru Economia Bavareză citat de cotidianul german Bild. 

Annalena Baerbock: „Suntem într-un război hibrid”

Ministrul german de externe Annalena Baerbock a declarat marți că țara se află în mijlocul unui „război hibrid”, deoarece conflictul Rusiei din Ucraina exacerbează criza energetică a Europei.

Vorbind la summit-ul NATO de la Madrid, Baerbock a declarat pentru Hadley Gamble de la CNBC că Germania punea în aplicare planuri de urgență în cazul în care aprovizionările sale cu gaz – provenite în mod tradițional din Rusia prin Nord Stream 1 – sunt întrerupte de Moscova.

De asemenea, aceasta ar putea face ca țara sa se confruntă cu decizii dificile cu privire la instituțiile care ar trebui să sufere întreruperi de curent, a spus ea.

„Ne confruntăm acum în Germania cu întrebarea: dacă nu vine gaz prin Nord Stream 1… trebuie să decidem ce instituție poate fi întreruptă din rețea”, a spus Baerbock.

Europa a alunecat într-o criză energetică care se agravează, deoarece importurile de gaze naturale, petrol și combustibili fosili – pentru care blocul sa bazat în mare măsură pe Rusia – au devenit un pion politic în conflictul dintre Uniunea Europeană și Moscova.

Germania este dependentă în special de aprovizionarea cu gaze rusești prin intermediul conductei sale Nord Stream 1, importând 59,2 miliarde de metri cubi în 2021 . Intenționa să dubleze aceste livrări cu o a doua conductă de gaz, Nord Stream 2, dar Germania a suspendat aceste planuri cu puțin timp înainte ca Rusia să invadeze Ucraina pe 24 februarie.

Liderii NATO se adună la Madrid pentru a-și schița viziunea pentru agenda de securitate a Occidentului.

Criza energetică este doar una dintre multiplele provocări cu care se confruntă liderii occidentali pe măsură ce războiul din Ucraina continuă, a spus Baerbock.

Președintele Vladimir Putin speră că Occidentul va fi distras de la probleme concurente, cum ar fi escaladarea crizei alimentare, un război informațional persistent și criza climatică, a spus ea.

„Aceasta este marea provocare și aceasta este, de asemenea, una dintre strategiile pe care Putin le urmează”, a spus Baerbock. „Uităm de alte crize, precum războiul alimentar pe care îl lansează și el, precum războiul hibrid împotriva știrilor false, dar și că uităm de criza climatică”.

Liderii NATO se adună în capitala Spaniei săptămâna aceasta pentru a-și schița viziunea pentru agenda de securitate a Occidentului.

Așa-numitul Concept Strategic, care este actualizat aproximativ la fiecare deceniu, este recunoscut drept cel mai important document al NATO. Acesta va reafirma valorile alianței celor 30 de membri, va oferi o evaluare colectivă a provocărilor de securitate și va acționa ca un ghid pentru dezvoltarea politică și militară a grupului.

Șeful NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că conceptul strategic actualizat se va referi probabil la Rusia drept „cea mai semnificativă și directă amenințare” la adresa securității, în urma atacului lui Putin în Ucraina, în timp ce provocările puse de China vor fi, de asemenea, abordate pentru prima dată. .

Luni, NATO a anunțat planuri de a crește numărul forțelor sale de înaltă pregătire la peste 300.000, ca parte a „cea mai mare revizuire a apărării colective și descurajare a alianței de după Războiul Rece”.

Conceptul strategic va evidenția, de asemenea, obiectivele NATO de reducere a emisiilor, alianța angajându-se marți să reducă emisiile cu cel puțin 45% până în 2030 și să atingă emisiile nete zero până în 2050.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button