X

[VIDEO] Prețul la gaz dă jos PRIMUL Guvern din lume printr-un protest violent

Președintele Kazahstanului Kassym-Zhomart Tokayev (foto) a acceptat demisia guvernului țării. Tokayev a semnat miercuri decretul corespunzător, documentul fiind publicat pe site-ul web al șefului statului.

„În conformitate cu articolul 70 din Constituția Republicii Kazahstan, decid: să accept demisia guvernului Republicii Kazahstan”, se arată în document. Alikhan Smailov (n.r.: prim-viceprim-ministru în guvern) este desemnat temporar în atribuțiile de prim-ministru, se arată în document. Potrivit decretului, membrii guvernului vor continua să-și îndeplinească atribuțiile până la aprobarea noii componențe a cabinetului de miniștri. Prezentul decret intră în vigoare de la data semnării.

Guvernul demisionat a fost condus de Askar Mamin, care a fost numit prim-ministru în februarie 2019.

Context

Demisia guvernului kazah a fost precedată de proteste masive. Mitingurile care au început duminică în Zhanaozen (un oraș din regiunea Mangistau, în vestul Kazahstanului) împotriva creșterii prețului gazului lichefiat au escaladat în proteste violente în toată țara.

Într-o serie de orașe din Kazahstan, oamenii au ieșit în stradă în sprijinul protestatarilor din Zhanaozen.

Pe lângă cererile de scădere a prețurilor la gaze, oamenii au început să prezinte cereri de îmbunătățire a bunăstării oamenilor, de a demisiona guvernul etc.

De asemenea, au început revolte în cel mai mare oraș al țării, Almaty.

Miercuri seara, președintele Kassym-Zhomart Tokayev a introdus starea de urgență în regiunea Almaty și Mangistau până pe 19 ianuarie.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

2 comentarii

 1. Pai aia au gaz cat s-ajunga sa dea la tot globul iar desteptii lor guvernanti au pretentia ca aia s a nu stie asta !

  1. Nu despre gaz, benzina si gpl este vorba, ci, despre dezmembrarea Rusiei, condusa de o clica de tradatori total, ANTI-CREŞTINI.
   Putin e mort din 10 Aprilie 2010. Ce vezi tu la TV e un inlocuitor, o clona la vedere prost făcută.
   Şoigu e păgân din Siberia. Gherasimov si el tot anti-crestin. Miza este sufocarea Rusiei si capturarea Baikonur cosmopolit plus rachete HIPERSONICE de către nato, care, acum vin cu tancurile pe tren din Germania catre Est.
   Pretul gazului gpl a fost pretext de schimbare a macazului. Totul e planuit cu ani de zile inainte!
   Unde ai mai auzit tu sa invinga revolutia, daca asta nu e parte din planul oculte satanice. Vezi România in 89 si Ucraina din 2014. Saddam Hussein Gaddafi primavara arabă iti spun ceva? In Amsterdam a castigat lumea contra cainilor politiei? Niciodata!
   DAR PE EI II ADMIR, DESI STIU CA VOR PIERDE, SE DUC SA STRIGE CONTRA DIAVOLULUI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button