X

Cedăm Ardealul? Guvernul cheltuie peste 1,3 milioane de euro pentru reconstrucția unui fost punct vamal cu Imperiul Austro-Ungar din județul Bacău

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Guvernul României va cheltui, prin Compania Națională de Investiții, peste 6,7 milioane de lei pentru obiectivul de investitii „Reconstrucția fostului punct vamal ”Cetatea Rakoczi”, sat Ghimeș, comuna Ghimeș-Făget, județul Bacău”. În plină criză pandemică, economică și energetică, prioritatea guvernării PNL-USR-UDMR, mai nou PSD-PNL-UDMR, în județul Bacău este reconstrucția unui fost punct vamal de la granița cu Imperiul Austro-Ungar, afirmă deputatul AUR, Dan Tănasă pe blogul său.

La patru luni de la preluarea mandatului de primar al comunei Ghimeș-Făget, prioritatea UDMR-istului Oltean Peter a fost reconstruirea fostului punct vamal de la granița cu Imperiul Austro-Ungar.

Astfel, în data de 21 ianuarie 2021 Consiliul Local Ghimeș-Făget a adoptat Hotărârea nr. 11/28.01.2021 privind aprobarea devizului general actualizat la obiectivul ”Reconstruirea fostului punct vamal cetatea Rakoczi, comuna Ghimeș-Făget, Județul Bacău”-faza DALI (detalii aici).

Hotărârea a fost adoptată cu votul a 12 din cei 13 consilieri locali. Consiliul Local Ghimeș-Făget este format din consilieri UDMR, PNL, USR, PSD și ALDE (detalii aici).

Ulterior, în luna iunie, Consiliul Local Ghimeș-Făget a adoptat Hotărâre nr. 85/24.06.2021 privind predarea către Ministerul Dezvoltării, Lucrarilor Publice și Administraţiei prin Compania Naţională de Investiţii „C.N.I.” S.A., a amplasamentului şi asigurarea condiţiilor în vederea executării obiectivului de investiţii “Reconstrucția fostului punct vamal ”Cetatea Rakoczi”, sat Ghimeș, comuna Ghimeș-Făget, județul Bacău” (detalii aici). Și această hotărâre a fost adoptată tot cu votul a 12 consilieri locali.

Din această a doua hotărâre de consiliu local aflăm faptul că valoarea totală a investiției este de 5.681.745,99 lei fără TVA, respectiv 6.754.747,09 lei cu TVA din care doar 884.860,73 lei cu TVA se alocă de la bugetul local, restul de la Compania Națională de Investiții (CNI).

În satul Ghimeș, comuna Ghimeş-Făget, pe partea dreaptă a pasului Ghimeș, se văd ruinele cetăţii Rakoczy, care a fost ridicată de principele Gabor Bethlen. Timp de câteva secole, până în 1918, a fost punct vamal la granița cu Imperiul Austro-Ungar.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

 1. Haideti,bre,incepeti sa ma suparati.Facem pe prostii sau suntem chiar prosti?Pai procesul de restaurare a Austro -Ungariei in Transilvania a fost inceput inca de pe vremea lui Bombonel,continuat cu sarg pe vremea Basescului si pe cale a fi desavarsit de Johannis..Ce altceva a insemnat instrainarea aproape gratis a celei mai mari companii petroliere din Balcani,Petrom,a primelor doua banci ca importanta BCR si Banca Agricola,hacuirea a sute de mii de hectare de paduri seculare fara egal in Europa?Din doua una ,ori suntem cretini ,ori suntem prosti.Spun asta uitandu-ma la ce primari au cele mai mari orase din Transilvania ,Fritz,Fodor,Coliban,rataciti printre ei gangavul Boc si marea scula de liberal care a demolat statuia lui Mihai Viteazul ,Bolojan.O tara de imbecili si farisei are soarta care si-o merita.Daca stia Sfantul Andrei ce va fi in tara pe care a crestinat-o acum 2000 de ani ,cred ca o lasa balta.

 2. Au nevoie de ajutor

  O bunică și ceilalți doi adolescenți orfani de 16 si 18 ani locuiesc într-o casă părăsită. De curând tavanul din locuința bunicii Valerica a căzut și le plouă în casă. Cine vrea să îi ajute să ia legătura cu bunica Valerica.la telefon 0786638346. Las și o adresă a mea de email : [email protected]
  Au ajuns în această situație deoarece familia a fost evacuată dintr-o locuință revendicată cu legea 10,iar părinții au murit acum câțiva ani din cauza unor complicații la plămâni.
  Pentru cei care cunosc cazul, vestes bună este că nepoțica Mihaela a reușit să se mute de acolo cu chirie, dar Narcis și Nicolas si bunica nu au fost primiți de proprietar, doar Mihaela care este însărcinată (își va crește singură copilul, iar bunica e săracă,) poate merge seara să doarmă. Proprietarii din București foarte, foarte greu închiriază familiilor cu mulți membri.
  Au trăit în condiții grele și nu au prea multă pricepere, dar sunt cu toții credincioși și nu vor să se vaccineze. Au multe icoane acasă și multă credință în suflet. Cu acordul lor, am pus linkuri cu fotografii în care se vede tavanul găurit care a căzut de curând de la ploi și lipsa geamurilor, inlocuite de folie transparenta prin care intră
  frigul..
  https://ibb.co/TmjsnVz
  https://ibb.co/kqBKySV
  https://ibb.co/sjW9JJC
  https://ibb.co/bLcmB37

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button