X

Războiul propagandistic (și cum să-l combați)

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

CJ Hopkins

Toate sistemele totalitare din istorie au folosit puterea propagandei vizuale pentru a genera o nouă „realitate”, una care materializează ideologia sa oficială, refăcând lumea la propria sa imagine paranoică.  Noul totalitarism New Normal nu face excepție. De exemplu, aruncați o privire asupra acestui panou copiat de pe prima pagină a The Guardian – unul dintre principalele organe de propagandă al claselor dominante capitaliste globale, pe 17 iulie 2021 …

Acesta nu este doar jurnalism „părtinitor” sau „senzaționalist”. Este o propagandă oficială sistematică, diferită de cea diseminată de orice alt sistem totalitar de-a lungul istoriei. Iată-l pe cel din ziua următoare

Image

Uitați de conținutul articolelor pentru o clipă și pur și simplu înregistrați efectul vizual cumulativ. Propaganda oficială nu este doar informare, informare greşită și dezinformare. De fapt, este vorba mai puțin să ne facă să credem lucrurile, ci să creeze o realitate oficială și să o impună societății prin forță. Când se propune evocarea unei noi „realități”, imaginile sunt instrumente extrem de puternice, la fel de puternice, dacă nu chiar mai puternice, decât cuvintele. – *Nu știu dacă și-n România pun permanent pe ecran, la toate jurnalele și emisiunile despre „pandemie” și covid, imagini în prim plan cu umărul unui vaccinat și infirmiera care înfige acul. Repetată de sute de ori pe zi, impactează, ramâne pe retină.-

Iată câteva altele pe care poate vi le amintiți…

Din nou, scopul acestui tip de propagandă nu este pur și simplu să înșele sau să terorizeze publicul. Asta face parte, desigur, dar partea cea mai importantă este forțarea oamenilor să privească aceste imagini, mereu, oră după oră, zi după zi, acasă, la serviciu, pe stradă, la televizor, la Internet, peste tot. Acesta este modul în care crează „realitatea”. Reprezentăm credințele și valorile noastre pentru noi înșine și unul pentru celălalt, cu imagini, cuvinte, ritualuri și alte simboluri și comportamente sociale. În esență, evocăm „realitatea” noastră pentru a fi ca actori care repetă și interpretează o piesă … cu cât o credem cu toții, cu atât este mai convingătoare.

Acesta este de asemenea motivul pentru care măștile obligatorii au fost esențiale pentru lansarea ideologiei Noii Normalități. A forța masele să poarte măști cu aspect medical în public a fost o operă măiastră a propagandei. Pur și simplu, dacă poți obliga oamenii să se îmbrace ca și cum ar lucra în secția de boli infecțioase a unui spital în fiecare zi timp de 17 luni … gata! Ai o nouă „realitate” … o nouă „realitate” patologizată-totalitară, o „realitate” paranoică-psihotică, asemănătoare unei secte în care persoane anterior semi-raționale au fost reduse la lachei bolborosind fără sens, care se tem să iasă afară fără permisiunea „autorităților” și își injectează copiii cu „vaccinuri” experimentale.

Puterea absolută a imaginii vizuale a acestor măști și vazându-se obligați să repete comportamentul ritual al punerii lor, a fost aproape irezistibilă. Da, știu că ai rezistat. La fel și eu. Dar noi suntem minoritatea. A nega puterea cu care ne confruntăm s-ar putea să te facă să te simți mai bine, dar nu ne va duce nicăieri sau, în orice caz, nicăieri bine. Faptul este că marea majoritate a publicului – cu excepția persoanelor din Suedia, Florida și alte locuri oficial inexistente – au efectuat în mod robotizat acest ritual teatral și i-au hărțuit pe cei care refuză să facă acest lucru și, astfel, simulează colectiv o „plagă apocaliptică”.

Noii Normali – adică cei care încă mai poartă măști în aer liber, țipând pentru „cazuri” fără sens, intimidându-i pe toți să se „vaccineze” și colaborând cu segregarea celor „nevaccinați” – nu se comportă așa cum se comportă pentru că sunt proști. Se comportă așa, deoarece trăiesc într-o nouă „realitate” care le-a fost creată în decursul ultimelor 17 luni printr-o masivă campanie oficială de propagandă, cea mai extinsă și mai eficientă din istoria propagandei.

Cu alte cuvinte, ca să spunem drept, suntem într-un război de propagandă și pierdem. Nu putem egala puterea propagandistică a presei corporative și a guvernelor New Normal, dar asta nu înseamnă că nu putem contraataca. Putem, și trebuie, cu orice ocazie. Recent, cititorii m-au întrebat cum să fac asta. Deci, OK, iată câteva sugestii simple.

Marea majoritate a noilor normali ascultători nu sunt totalitariști fanatici. Sunt speriați și slabi, așa că respectă ordinele, adaptându-și mintea la noua „realitate” oficială. Cei mai mulți dintre ei nu se percep ca adepți ai unui sistem totalitar sau ca segregaționiști, deși așa sunt. Se percep pe ei înșiși ca fiind „responsabili”, urmând „directive de sănătate” întelepte pentru a se „proteja” pe ei înșiși și pe ceilalți de virus și de „variantele” sale mutante care se înmulțesc constant. Ei îi percep pe „nevaccinați” ca pe o minoritate de extremiști periculoși, iraționali, „teoreticieni ai conspirației”, care vor să-i omoare pe ei și pe familiile lor. Când le spunem că ne dorim pur și simplu drepturile noastre constituționale înapoi și să nu fim forțați să fim „vaccinați” și cenzurați și persecutați pentru exprimarea punctelor de vedere, ei nu ne cred. Ei cred că mințim. Ei ne percep ca amenințări, ca agresori, ca monștri, ca străini între ei, care trebuie să fie tratați … exact așa vor autoritățile să ne perceapă.

Trebuie să încercăm să schimbăm această percepție, nu respectându-i sau fiind „politicoși” cu ei. Dimpotrivă, trebuie să devenim mai combativi. Nu, nu violent. Să ne confruntăm cu ei. În realitate, există o diferență, deși „trezirea” o va nega.

Pentru început, trebuie să numim lucrurile așa cum sunt. Sistemul „certificat de vaccinare” este un sistem de segregare. Este segregaționism. Spune-i cum este. Cei care cooperează cu acesta sunt segregaționisti. Nu „ajută” sau „protejează” pe nimeni de nimic. Ei sunt segregaționiști, pur și simplu. Numiți-i drept „segregaționiști”. Nu-i lăsați să se ascundă în spatele terminologiei lor. Înfruntați-i cu ceea ce sunt.

Același lucru este valabil și pentru restul CovidSpeak. „Cazurile” Covid, „decesele” și „vaccinurile” primesc citate de sperietură. Oamenii sănătoși nu sunt cazuri medicale. Dacă Covid nu a ucis pe cineva, nu este o moarte Covid, punct. „Vaccinurile” care nu se comportă ca vaccinuri și care ucid și lezionează zeci de mii de oameni, și care nu au fost testate în mod adecvat pentru siguranță, și care se impun fără discriminare pentru toată lumea, nu pot fi numite vaccinuri.

OK, aici vine marea idee, care va funcționa numai dacă o vor face destui oameni. Probabil că nu vă va plăcea, dar ce naiba, iată …

Acesta este triunghiul roșu inversat pe care naziștii l-au folosit în lagărele de concentrare pentru a-și desemna adversarii politici și membrii rezistenței antinaziști. Fă una. Faceți-o din țesătură, hârtie sau orice alt material pe care îl aveți la îndemână. Puneți un „U” mare și negru în centrul acestuia pentru a semnifica „Nevaccinat”. Purtați-l în public, în mod vizibil. Când lumea te întreabă ce înseamnă și de ce îl porți în public, spune-le. Încurajați-i să facă același lucru, presupunând că nu sunt segregaționiștii New Normal, caz în care … ei bine, asta va fi o conversație diferită, dar continuați și spuneți-le și lor.

Asta este. Aceasta este marea idee. Asta și orice altceva ce faceți deja. Triunghiul nu este menit să înlocuiască asta. Este doar o modalitate simplă ca lumea sa-și exprime opoziția față de sistemul totalitar de segregare pseudo-medicală care se implementează în prezent … în ciuda tuturor celorlalte lucruri pe care le-a făcut și pe care eu le-am făcut, de 17 luni.

În regulă, îți simt deja dezamăgirea. Ai crezut că voi propune un atac frontal asupra castelului secret al lui Klaus Schwab sau un atac naval de gherilă asupra iahtului lui Bill Gates. Oricare dintre aceste eforturi care ar putea fi cathartic, ar fi (a) inutile și (b) sinucigașe. Pe cât de frustrant a fost pentru noi toți, aceasta este încă o bătălie pentru inimi și minți. În esență, este un război împotriva realității (sau între două „realități”, dacă preferați). Lupta se dă în capul oamenilor, nu pe stradă.

Scopul unui protest vizual ca acesta este de a forța noii normali să se confrunte cu o reprezentare diferită a ceea ce sunt ei și suntem noi. O reprezentare care reflectă fidel realitatea. Nu, bineînțeles că nu suntem în lagăre de concentrare – așadar, vă rog, scutiți-mă de e-mailurile literaliste furioase – dar suntem segregați, convertiți în țapi ispășitori, cenzurați, umiliți și abuzați altfel, nu din motive legitime de sănătate publică, ci din cauza disidenței noastre politice, pentru că refuzăm să respectăm fără a gândi ordine și să ne conformăm noii lor ideologii oficiale. Noii normali trebuie să se vada obligați să-și perceapă convingerile și acțiunile în acel context, chiar dacă numai pentru câteva momente trecătoare la mall, sau în magazinul alimentar sau oriunde.

Gândiți-vă în acest fel … așa cum am explicat mai sus, ei efectuează practic un eveniment teatral, evocând o „realitate pandemică” cu cuvinte, acțiuni și recuzită pseudo-medicală. Ceea ce trebuie să devenim este acel tâmpit al publicului care distruge suspendarea necredinței și le amintește tuturor că stau într-un teatru și nu în Danemarca secolului al XV-lea, primindun apel cu voce tare în telefonul său chiar în mijlocul monologului lui Hamlet.

Serios, trebuie să devenim acel tâmpit cât mai vizibil posibil, cât mai des posibil, pentru a întrerupe spectacolul pe care îl fac noii normali … și pentru a le reaminti ce fac de fapt și cui o fac.

Uită-te la oamenii albi din tweet-ul de mai sus care o chinuie pe fata care doar încearcă să meargă la școală ca orice alt elev. Noii Normali nu vor să se perceapă așa, ca o turmă de segregaționiști fanatici, beți de ură, dar așa sunt, pentru că ei fac asta … dar nu este ceea ce majoritatea dintre ei sunt din fire. Da, unii oameni sunt congenital sociopati, dar nimeni nu este inerent totalitar. Nu suntem fasciști sau segregaționiști din naștere. Trebuie să fim programați ca să fim așa. Pentru asta este propaganda, ca să nu mai vorbim de toate celelalte condiționări autoritare la care suntem supuși din momentul în care suntem copii.

Sau acesta este pariul sau actul de credință, în spatele triunghiului roșu inversat. Este o tactică de bază pentru neascultare civilă non-violentă, care funcționează asupra persoanelor care încă au conștiință și nu au ajuns încă totalitari total.

Desigur, s-ar putea să nu funcționeze de data aceasta – suntem deja în stadiul în care urmează să-i închidă pe proprietarii de restaurante pentru că au servit „nevaccinați” – dar ar putea funcționa, și ce avem de pierdut?

invictuswebmedia.com

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button