X

Aproape 100 de europarlamentari cer României și altor cinci state UE să doneze Ucrainei sisteme de rachete Patriot. MApN plătește pentru ele peste un miliard de euro, doar în acest an

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Aproape 100 de europarlamentari, inclusiv români, au semnat o scrisoare iniţiată de Guy Verhofstadt cerând guvernelor României, Germaniei, Spaniei, Greciei, Poloniei şi Olandei să doneze Ucrainei sisteme de rachete Patriot. 

Europarlamentarii români care au semnat scrisoarea sunt următorii: Vlad Botoş (USR, candidează și în acest an din partea Alianței Drepta Unită), Dragoş Tudorache (Reper), Mircea Hava (PNL) și Alin Mituţa (Reper).

„Joi, 11 aprilie 2024, Parlamentul European a votat cu o largă majoritate, amânarea descărcării de gestiune pentru bugetul pe 2022. Parlamentul a făcut acest lucru ca reacţie la absenţa unei decizii a statelor membre de a livra Ucrainei sisteme de apărare Patriot. Ucraina are nevoie de cel puţin încă şapte astfel de sisteme pentru a contracara noua strategie brutală a Rusiei, care vizează nu doar infrastructura energetică a Ucrainei, ci şi spitale, locuinţe, blocuri de apartamente din oraşe precum Kiev, Harkov, Odesa şi chiar şi Lvov. Temerea nostră este că Putin a decis să urmeze aceeaşi strategie ca în Siria, bombardând masiv centrele urbane şi provocând numeroase victime civile”, se arată în srisoarea adresată preşedintelui Consiliului European Charles Michel, Înaltului Reprezentant Josep Borell, cancelarului german Olaf Scholz şi premierilor României, Spaniei, Greciei, Poloniei şi Olandei.

La începutul acestui an, Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunțat că achiziţionează 200 de rachete pentru sistemele PATRIOT, costul fiind de peste un miliard de euro, demersul făcând parte dintr-un contract realizat în cadrul NATO, potrivit Economica.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Când un fals sărac vine și-ți cere ceva, ce-i răspunzi?
    R: “N-am, dă-mi tu!”
    R2:”Milă mi-e de tine, dar de mila mea mi se rupe inima de milă ce mi-e;”
    R3:”Cine este pricina propriilor probleme, să plângă pentru sine însuși!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button