X

Presa elvețiană: România ar putea fi printre primele țări din NATO care ar trimite trupe în Ucraina, alături de Franța

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cotidianul Neue Zürcher Zeitung susține că România și Polonia s-ar implica printre primele în războiul din Ucraina, în cazul în care Franța ar decide să trimită trupe în această țară, scrie Rador Radio România. 

Într-un articol despre escaladarea războiului din Ucraina, elvețienii atrag atenția că s-ar putea extinde în țările din jur în cazul în care președintele francez Emmanuel Macron va trimite soldaţi pe front.

Prima posibilitate constă în desfăşurarea unui contingent în partea nordică a Kievului, situaţia în care unităţile AFU s-ar muta pe frontul estic şi cel sudic. O a doua variantă posibilă ar putea fi ca forţele Parisului să apară în Zaporijia ca rezervă şi să încerce împiedicarea pătrunderii forţelor ruse.

Potrivit cotidianului elveţian, la misiune ar mai lua parte Polonia şi România, iar Republica Moldova ar putea fi folosită chiar drept bază.

La sfârșitul lunii februarie, președintele Franței, Emmanuel Macron, declara că nu poate fi exclusă ideea de a trimite trupe occidentale în Ucraina. El le-ar fi spus liderilor partidelor franceze că ar fi pregătit să trimită trupe pe front dacă luptele vor ajunge la Odesa sau în preajma Kievului.

Europenii care nu sunt de acord cu acest plan se tem că Vladimir Putin îşi va respecta promisiunea şi va declanşa cel de-al treilea război mondial. Mai ales că preşedintele rus a atenţionat Occidentul în repetate rânduri că în cazul în care va trimite soldaţi în Ucraina, acest gest ar însemna acelaşi lucru, se mai arată în articol.

Reamintim, în context, de faptul că grupul NATO de la Cincu, sub conducerea Franței, a fost ridicat la rang de brigadă, după declarațiile lui Macron.

Recent, Ministerul Apărării Naționale a pus în dezbatere publică un proiect de lege a apărării, care prevede că „Apărarea națională poate fi făcută în cadrul „unor coaliții” în afara NATO și UE”.

Proiectul mai prevede că România poate interveni în caz de amenințări la adresa cetățenilor săi aflați în alte țări.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Da, sigur, ii vom trimite pe cei trei măscărici nord-atlantici împreună cu șefu’ lor de loja, Gigel Geoana, impaiati !
    Iar apoi trimitem toți masonii infiltrati în guvern, justiție, parlament sa se jertfească pentru proprietarii Ucrainei, bancherii multimiliardari Rotchild.

  2. A se urmari emisiunea https://www.youtube.com/watch?v=M37RFYZ7IWY ( Marius Tucă Show | Invitat: Valentin Stan: “NU există NATO. Există doar America” ) dupa minutul 100 ( 1 ora:40 min )
    Unirea Transilvaniei cu Romania nu s-a realizat datorita adunarii de la Alba Iulia ( 1 dec 1918 ), ci datorita acordurilor semnate cu antantaq (Rusia Anglia Franta) inainte de WW1, si apoi datorita semnaturilor de la Trianon, semnaturi recunoscute de Adnglia, Franta, Rusia si SUA.
    Se SUBINTELEGE, ca se doreste ca unirea BASARABIEI CU ROMANIA, SE VA FACE PE BAZA UNOR INTELEGERI INTRE SUA SI UE, IN CONTITIILE IN CARE RUSIA SE OPUNE !
    A SE OBSERVA CA TOTI COMENTATORII SUGEREAZA INTERVENTIA ROMANIEI CU TRUPE IN BASARABIA – pentru inceput, DAR SE ABTIN DE LA COMENTARII SAU DE LA CRITICI.
    LECTIA DE ISTORIE A PROFESORULUI VALENTIN STAN PREZINTA CE SACRICII UMANE SI MATERIALE IMPLICA O UNIRE RECUNOSCUTA DE MARILE PUTERI SAU DE O PARTE DIN ELE, SI LA CE TREBUIE SA NE ASTEPTAM !
    Omulm politic Iurie Rusca din rep Moldova, posibil rusofil kgb-ist avertizeaza REPETAT ca o unire cu Basarabia, fara recunoasterea Rusiei, insemana razboi cu Rusia fara a sti cum se va termina si cum si cand sau daca se va semna pacea.
    Dupa parerea mea, un razboi cu Rusia inainte de alegerea lui Trump la presedentia SUA, ar insemna un mare dezastru pt Romania.
    Iuliu Maniu, declara ca in privinta unirii Basarabiei cu Romania, trebuie realiza un acord cu Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button