X

Templu pentru antihrist: La Berlin se va construi un lăcaş de cult pentru protestanți, musulmani şi evrei

profimedia-0612887238

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În viitorul lăcaş de cult, moscheea, sinagoga şi biserica protestantă vor fi legate între ele printr-o mare sală comună. Foto: Profimedia Images

Creştini, musulmani şi evrei au pus joi la Berlin piatra de temelie pentru un lăcaş de cult comun, un proiect prezentat ca fiind unic în lume şi care survine într-un context de tensiuni între comunităţi religioase provocate de conflictul israeliano-palestinian, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Imamul, pastorul şi rabinul unei „Singure Case” au dorit să vadă în aşezarea acestei prime pietre „o etapă importantă către finalizarea proiectului nostru inter-religios de pace”, conform rabinululi Andreas Nachama.

„Bucuria legată de acest proiect de pace unic al religiilor creşte odată cu fiecare piatră care va fi pusă”, a declarat pastorul Gregor Hohberg, înainte de ceremonie.

„Pentru noi este un pas înainte plin de simbolism”, a adăugat imamul viitoarei moschei, Kadir Sanci.

profimedia-0612903278
Pastorul Gregor Hohberg, rabinul Andreas Nachama şi imamul Kadir Sanci, prezenţi la ceremonia turnării fundaţiei viitorului lăcaş de cult comun. Foto: Profimedia Images

Construită pe locul unei vechi biserici distruse în timpul RDG comuniste, clădirea a fost proiectată astfel încât fiecare grup de credincioşi să se poată ruga separat. Lucrările de construcţie ale noului edificiu ar urma să dureze patru ani.

Proiectul, estimat la 47 de milioane de euro, este parţial finanţat de statul german şi de primăria din Berlin. De asemenea, a fost lansată o campanie de donaţii pentru a strânge cei aproximativ opt milioane de euro care încă lipsesc.

Moscheea, sinagoga şi biserica protestantă din Berlin vor fi legate între ele printr-o sală comună unde evenimente şi festivaluri vor putea fi, de asemenea, sărbătorite împreună. Imamul, pastorul şi rabinul lăcaşului de cult au rostit scurte rugăciuni înainte ca obiecte simbolice ale celor trei religii să fie turnate în beton.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Ecumenism mai gretos ca la slugoii astia 3, n-am mai intalnit niciodata! Se vede cu ochiul liber ca, au fost scosi la ordin, cu scenariul si regia deja facute, pt ca sa o puna de un nou “Turn Babel”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button