X

Germania introduce Venitul Universal de Bază: 1400 dolari lunar, pe o perioadă de 3 ani

Sursa Foto: diem25.org

Germania a introdus recent un Venit de bază Universal, începând un studiu de trei ani despre modul în care acesta afectează economia și bunăstarea beneficiarilor.

Ca parte a studiului, 120 de persoane vor primi în fiecare lună 1.200 de euro, sau aproximativ 1.430 de dolari, timp de trei ani – o sumă chiar peste pragul sărăciei din Germania – iar cercetătorii își vor compara rezultatele cu un alt grup de 1.380 de persoane care nu vor primi plățile.

Studiul, realizat de Institutul German pentru Cercetări Economice, a fost finanțat din 140.000 de donații private.

Toți participanții vor fi rugați să completeze chestionare despre viața lor, munca și starea emoțională pentru a vedea dacă un venit de bază a avut un impact semnificativ.

Venitul de bază universal este ideea că un guvern ar trebui să plătească o sumă forfetară fiecăruia dintre cetățenii săi, de obicei o dată pe lună, indiferent de venitul sau statutul lor de muncă.

Susținătorii săi susțin că ar reduce inegalitatea și ar îmbunătăți bunăstarea, oferind oamenilor mai multă securitate financiară. Oponenții săi spun că ar fi prea scump și îi descurajează pe oameni să meargă la muncă. Ideea a luat amploare în ultimii ani pe fondul crizelor financiare și al inegalităților crescute în unele țări occidentale.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

7 comentarii

  1. Era o poveste, gen pildă, cu porcii mistreți cărora li se dădea de mâncare, ei(porcii mistreți) fiind în libertate. Apoi s-a făcut un mic gărduț, căte o latură, și iar li s-a dat mâncare, și tot așa până gărduțul s-a construit în întregime lăsând doar o ușă de intrare în țărculeț, dar porcii mistreți fiind învățați cu mâncarea primită fără niciun efort au continuat să intre în țărculeț până când cineva a închis ușa și i-a prins pe toți. Așa gândesc să ne facă cei care sub umbrela(masca) facerii de bine ne vor oferi salarii fără muncă. Omul se obișnuiește cu „a primi leafă fără muncă” și orice condiții i se vor pune apoi pentru a mai beneficia de „acea leafă fără de muncă”, el, omul fără de minte, pe toate le va accepta. Avesta-i jocul și victimele se văd de departe. Aceasta nu e milă, căci noi nu avem nevoie de o astfel de milă, căci suntem apți de muncă. Sf. Apostol Pavel nu degeaba zicea, aici ne vom referi la un înțeles deosebit: „Cine nu muncește nici să nu mănânce”, căci uite unde duce banul nemuncit, la Iad!!!
   Acestea sunt capcanele morții celei veșnice, adică ale pierderii sufletelor pentru totdeauna. Să avem mare grijă și nimic să nu primim de la sistemul antihristic, căci este o cursă din cale afară de grea, ce-i va amăgi, din păcate, pe foarte mulți. Doamne, ferește-ne de așa ceva!
   „Un om” a văzut foarte bine deznodământul acestei grozave încercări. Să dea Domnul ca la noi să nu fie o astfel de încercare fiindcă îi vor prinde pe majoritatea în laț, căci mulți români s-au învățat să primească AJUTOARE SOCIALE!

   1. Deja în România sunt sute de mii de oameni care votează de 30 de ani același partid cu altă pălărie în schimbul unui post sigur la stat sau la primărie.

  1. Înainte de revoluție se spunea “cinci cu mapa doi cu sapa”. Dacă nu am mai plăti salarii exorbitante celor ce căpușează serviciile și statul cu funcții inventate sau scoase din joben am avea bani și pentru cei asistați social care oricum consumă servicii, alimente, sunt cetățeni români fac parte dintr-o rețea socială pentru care sunt insubstituibili.
   Dacă salariile înalte nu ar fi exorbitante, dacă unii n-ar ieși la pensie la 40 de ani pentru că apoi să se angajeze pe alte posturi, dacă am fi solidari și o națiune mai socială, dacă am pune la bază: Credința, Nădejdea și Dragostea am înțelege că nu cei nevoiași sunt plaga societății ci noii parveniți.
   În România se arată cu degetul asistații sociali dar nu se arată cu degetul patronul care umblă cu mașini mari, sau unele categorii sociale care nu plătesc impozit .

 1. Au esuat deja in Finlanda! In tot vestul, „migrantii” primesc, degeaba, peste 2000 lunar! Germania a cheltuit cu ei, anul trecut, 5 miliarde.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button