X

Rusia condamnă ingerinţele străine pentru destabilizarea Belarusului

Thousands Protest Election Results in Belarus as Lukashenko Claims ...

Ministerul rus al Afacerilor Externe a denunţat joi tentative străine de a „destabiliza” Belarus, ţară zguduită de patru zile de proteste împotriva realegerii preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, relatează AFP.

Rusia vede „tentative clare de amestec străin vizând divizarea societăţii şi destabilizarea situaţiei” în Belarus, a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, în cadrul unui briefing de presă.

De duminică seară, Belarus este teatrul manifestaţiilor împotriva realegerii lui Aleksandr Lukaşenko, aflat la putere în fosta republică sovietică de 26 de ani.

Protestele au fost reprimate violent de poliţie, acţiuni în forţă soldate cu doi morţi, zeci de răniţi şi mii de arestări.

„Facem apel la toată lumea să dea dovadă de reţinere (…) şi sperăm că situaţia din ţară se va normaliza în curând”, a subliniat Zaharova.

„Rusia a fost şi rămâne un aliat fidel şi prieten al poporului frate belarus”, a mai spus ea.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

4 comentarii

  1. Dumneavoastra credeti in cuvinte ! Aveti grija la timpurile ce vor veni, pentru ca cuvintele si nu forta vor pierde pe multi !
   Rusia este cea care de fapt vrea PASTRAREA unui regim servil ei, iar poporul nu ! Sau cel putin nu-l mai doreste pe acelasi conducator ,pt. ca deja are 26 de ani de conducere ! Parerea mea, poate gresesc ,dar eu pana la proba contrarie…..
   Doamne Ajuta !

 1. Sunt ingerinte grosolane ale vestului in treburile interne ale Belarusului, fara discutie.
  Dar, ca si conducator (despot luminat), nu poti sa-ti bati propriul popor. E totusi prea mult..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.