X

Papa Francisc solicită unirea religiilor într-o rugăciune comună pe 14 Mai împotriva covid-19

  Sursa Foto: thenational. ae , poza de grup a Comitetului Superior al Fraternității Umane, care include Popa Francis și Marele Imam of Al Azhar

Papa Francisc a acceptat propunerea Comitetului Superior al Fraternității Umane (n.t. forhumanfraternity.org, include religiile principale: creștini, musulmani, iudaism) pentru 14 mai 2020, de a fi Ziua Rugăciunii și Postului și Lucrări ale Carității, de a implora pe Dumnezeu să ajute umanitatea să depășească pandemia coronavirusului.

„Și, întrucât rugăciunea este o valoare universală, am acceptat propunerea Comitetului Superior al Fraternității Umane, astfel încât, în data de 14 mai, credincioșii tuturor religiilor să se unească spiritual într-o Zi de Rugăciune și Post și Lucrări ale Carității, pentru a-L implora pe Dumnezeu să ajute umanitatea a depășit pandemia coronavirusului. Amintiți-vă: 14 mai, toți credincioșii împreună, credincioși de diferite tradiții, să se roage, să postească și să facă lucrări de caritate. ” Papa Francisc

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

25 comentarii

 1. Propune a cincea falangă a Antihristului ca, ”în data de 14 mai, credincioșii tuturor religiilor să se unească spiritual într-o Zi de Rugăciune și Post și Lucrări ale Carității, pentru a-L implora pe Dumnezeu să ajute umanitatea a depășit pandemia coronavirusului.”

  Numai că dumnezeul lor este Satana, recte Arhitectul Universului – new-age-st, kabalist și-al tuturor iluminaților, etc…deci, îl imploră pe Antihrist să lucreze mai cu sârg, iar cre(ș)tinii din toată lumea, fără ochi critici și în(duh)ovniciți să-L mânie pe Hristos Dumnezeul nostru, adevăratul Mesia prin/datorită împreunei-urâciuni-”rugăciuni” cu care ne-a ”învățat” Rechinul din Deal (care tocmai miercurea și vinerea dă de la el dezlegare la mâncat pește…).

  Să n-avem surpriza ca, după o asemenea ISPRAVĂ să dea Dumnezeu drumul la cine știe ce….surpriză!

  1. Deși am o cu totul altă religie, urmăresc cu deosebit interes publicațiile postate de ortodoxinfo care mi se par deosebit de importante și în concordanță cu ceea ce cred eu.
   Mulțumesc pentru străduința de a face cunoscut publicului aceste lucruri care se întâmplă și pe care eu le cred din tot sufletul!
   Mult succes în continuare!
   Forțele întunericului se mobilizează în această lume pentru a instaura teroarea!
   Personal, nu cred că omenirea va mai avea vre-o periodă de liniște! ?
   Indiferent de situație, Dumnezeu întotdeauna va găsi oameni demni prin care să descopere lumii adevărul!
   Succes!

   1. Ce religie ai, Tony?
    Ar fi pacat sa nu crezi in Adevar, Care este Hristos, si sa fii separat de trupul Sau, Biserica pe care El a intemeiat-o si al carei Cap este.
    Sa te lumineze Dumnezeu!

  1. Am baga si eu nasul pe aici sa vad de ce va cenzureaza ANCOM-ul.

   Si m-am speriat. Cum pueti sa fiti atat de rai si sa va pretindeti buni crestini? tot ce citesc aici este discordie si ura… foarte departe de valorile crestine.

   Cititi Biblia: Isus a spus printer altele “iubeste-ti aproapele…”, a propovaduit iubirea si iertarea.
   Cititi istoria, banuiesc ca habar nu aveti despre marea schisma: https://en.wikipedia.org/wiki/East%E2%80%93West_Schism

   P.S. Ma intreb daca acest comentariu va trece sau va fi cenzurat :)

    1. Hristos a înviat fratilor! Bravo admin.de la Ortodox. info.net cā nu vā lasati intimidati si spuneti îm continuare Adevārul! Astazi nu am putut intra pe site-ul dvs., nici accesând direct Google si nici cu “tor” browser. Am reusit prin platforma “tweeter”, am vazut titlul si am dat “embed” si apoi “continue”. Extensia .net nu merge pe direct din Google. Dati va rog de stire si la altii cum sā vābacceseze. Daca ati pune stirile pe “tweeter” foarte detaliate la titlu si care sa continā si idei principale, ar putea vedea si cei care nu pot accesa site-ul din cauza restrictiiilor impuse de cenzura oficialā. O altā varianta este sā va mutati site-ul pe un domeniu web cu serverul in strainatate, unde cerberii sistemului anticristic ce vā tot cenzureazā, sa NU mai poatā sā restrictioneze accesul utilizatorilor crestini ortodocsi din România. Doamne ajutå!

     1. Rectificit, este din vina tastaturii si a vitezei de tastare:
      platforma la care mā refer este “Twitter” si am folosit in browser gen “tor” care apare cu icon de coloare albastru pe smartphone RedMi. Doamne ajutā!

     2. Acum merge si accesarea directa a site-ului ortodoxinfo.net. Însā, de la ora 12 la amiaza pânā acum câteva minute nu mers. Bravo fratilor! Sā nu vā lāsati! Doamne ajutā!

   1. PT VAKA -baietica, ia asculta aici. Referitor la bunatatea de care vorbesti, Hristos adevaratul, Dumnezeul nostru, in Sfanta si Dumnezeiasca Evanghelie dupa Ioan a raspuns asa:

    iudeii blestemati il intrebau pe Hristos: Spuneau ei, tatal nostru este Dumnezeu, la care Hristos le spune asa, vorbe care se aplica si celor care ti-au facut tie capul plin de iubire, democratie si libertate: “Voi sunteti din tatal vostru diavolul si pofetele lui vreti sa le faceti. Satana, cand graieste minciuna, graieste dintru ale sale, caci mincinos este si tatal minciunii. Fii ai pierzarii, oare cum veti scapa de judecata?

    Intelegi tu, deci pune mana, baietica, pe scrierile sfintilor parinti si comenteaza dupa

   2. @Vaka. Păi ce ne e nouă și ție.Acel Isus,care este de fapt IISUS,ne-a poruncit,întradevăr să ne iubim aproapele ca pe noi înșine,dar se pare că tu nu ai înțeles că o altă față a Iubirii este Adevărul.Nu există iubire în afara adevărului,sau altfel spus,cînd s-a amestecat sau se va amesteca vreodată Lumina cu întunericul,Adevărul cu minciuna,Ziua cu noaptea,ș.a.m.d.,pentru a se putea amesteca Credința cea dumnezeiască(dăruită nouă,robilor DOMNULUI de Însuși DOMNIA Sa),cu toate religiile lumii acesteia(dăruite vouă de tatăl vostru,diavolul,prin toți învățătorii voștri)?Iar noi fiii Lui DUMNEZEU,chiar din iubire vă mărturisim adevărul,și anume că doar cel ce a crezut și s-a botezat(cu adevărata Taină a întreitei afundări) a fost mîntuit,dar cei ce n-au crezut,s-au și condamnat deja(…cu foarte mult în urmă).Cît despre marea schismă,stai tu liniștit,duhovnicește,ea există încă de la Cain și Abel,dar astea-s lucruri prea înalte pentru tine.Vezi ce-nseamnă să-ți bagi nasul pe unde nu-ți fierbe oala?Să fii iubit și să Iubești.

   3. Vaka, IISUS se scrie cu doi de i,numai sectarii scriu cu un singur i.?Tu de unde vi?Presupun că la voi acolo curge numai “lapte și miere”.

   4. Este permis să urăști păcatul. Nu merge cu spălătură flower power pe creier, curcubee, precum struțul, dacă închid ochii la rău și bag capul la cutie, nu există sau mă va lăsa în pace. Greșit și periculos să îți anulezi discernământul cu o astfel de părtășie. Creștinii nu sunt victime pasive și supuse în duh asupritorilor, chiar dacă nu ripostează. Mărturisești, și gonești, însetezi după Hristos, ești liber. Pentru că el este apogeul virtuții și arhetipul Mântuirii. Iar pedanteria pudibondă nu cred că era în repertoriul Său.
    Și da, vorbești despre schismă dar pare că te-ai situat de partea cealaltă a gardului, cu nefericiții.

    Mântuire

 2. Cît despre articol,socotesc că ar fi minunat ca pe data de 14 mai,dacă puteți,să vă luați o pauză de la rugăciune,tocmai pentru a nu cădea în capcana satanei.Vi le recuperați pe 15 mai,sau în oricare altă zi.

  1. Nu este adevărat, Ei nu se roagă la Dumnezeu, iar noi suntem datori să ne rugăm pururi, iar pe 14 mai îi prăznuim pe Sfinții închisorilor, deci un motiv in plus să ne rugăm

    1. Cristian, ei se roagă Dumnezeului lor (adică dumnezeul neamurilor=satana!…) iar noi ne rugam Dumnezeului nostru cel în Treime revelat și preaslavit prin Iisus Hristos!… Deci așa cum nu se amestecă apa cu uleiul așișdelea cred că nu are de a face rugăciunea unora cu rugăciunea altora!…

     1. @Noi.Eu socotesc că cunosc acest lucru, cel puțin la fel de corect și de clar precum Voi,dar voi ați auzit vreodată ,cu urechile sufletelor voastre,deci nu cu simțul auzului,vreo discuție,vreun dialog între satana și DUMNEZEU?Duhovnicește vorbind.Dacă veți avea privilegiul acesta,în puținul timp care a mai rămas din veacul acesta,sau din șederea voastră în trup,s-ar putea să vă schimbați părerile,opiniile,și veți înțelege cu mult mai bine,mai clar și mai mult despre bogatul arsenal ,extrem de josnic de altfel,al armelor satanei și al îngerilor săi(și mare atenție că cei din urmă nu sunt draci).Dacă puteți și doriți să înțelegeți ceva de aici,din cele ce v-am spus,de bine,dacă nu,la fel de bine,și iertați-mă vă rog,

 3. @Cristian… Am sentimentul căci ne-am mai intersectat noi pe undeva cândva și îți mai luase-și și supranominarea de Alb… Însă bag seamă că te-ai “înălbit” între timp și mai tare! Cât mă privește “discuțiile la nivel înalt” nu mă interesează însă dacă m-ar acoperi smerenia cred că m-ar folosi mai mult decât “privilegiul celor aleși”!… De ale căror curse fie sa ne izbăvim și noi și voi, în veci, amin!

  1. @Noi.În urma deranjului(emoțional și nu numai)pe care l-am creat conștiențelor Voastre,mă văd nevoit să reformulez comentariul postat,cu trimitere la rugăciunile din data de 14 mai,mai exact la sfătuirea de a nu le mai săvîrși.Eu cînd am făcut aceste afirmații,chiar dacă nu m-am exprimat corect(mea culpa),nu m-am referit la epitimiile,sau canoanele,pe care unii dintre voi le aveți de împlinit,ca și obligativitate,de la duhovnicii voștri,din care aproape sigur fac parte și rugăciunile de dimineață sau de seară,sau de cele de dinaintea mesei sau de după aceasta,ci m-am referit la cele pe care unii creștini le fac fără nici o obligație,sau la liber,după cum le mai place unora dintre voi să le numească.Cele dintîi(canoanele)nu au nici cea mai mică șansă în a fi deturnate,în direcția esenței tainice și preaviclene a articolului despre care comentăm,în schimb celelalte(lipsite de vreo obligație),în virtutea luării la cunoștință,a acumulării informației textului,chiar dacă nu vor avea nici o legătură cu cerințele(la prima vedere,destul de neclare)pentru care se face referire,vor fi nu numai pierdute,ci vor fi trecute în contul satanei.Sau altfel spus,ați citit textul,atricolul,v-ați însușit informația acestuia,v-ați rugat,dînd curs invitației la rugăciune în comun cu păgînii lumii acesteia(comuniunea fiind dată tocmai de ziua,de data de 14 mai),independent de motiv(depășirea ,,pandemiei,,pentru unii și cu totul alte motive,pentru alții),ați pierdut,și dacă pentru Voi,ca și pentru mulți alții,aceste lucruri ar părea o aiureală,chiar și o nedreptate,în realitatea duhovnicească,lucrurile stau cu totul altfel.Dar nu este un capăt de lume,un război pierdut,ci doar o mică luptă,asemeni multor altora pe care le pierdem aproape încontinuu,zi după zi.Și apoi,după rugăciune,acest om,papa,mai îndeamnă și la post.Aici nu va putea ,,prinde,,pe nimeni,din cei ai DOMNULUI,pentru că 14 mai e joi și mi-e greu să cred că vreun creștin autentic,al cărui nume este scris în Cartea Vieții,va ține post,chiar și în afara rugăminților papei,iar despre acte de caritate,ideal ar fi să fie făcute,doar pe 14 mai,și nu numai,precum o făceau mulți sfinți,odinioară,lăsau ce aveau de dăruit jos,lîngă cel care primea,și-i spunea -de la DOMNUL,fără ca darul să fie dat și primit direct,da,mai în duhul smeritei cugetări.Acuma, face fiecare după cum dorește și după cum poftește.Cît despre ,,sentimentul,,pe care-l aveți vis a vis de mine,sunteți în eroare,cu adevărat nu ne-am mai intersectat niciodată,iar numele meu este Creștin,de la botez și pînă la venirea DOMNULUI,iar Alb/Albă va fi doar culoarea hainei de Lumină cu care voi fi îmbrăcat și eu,ca și cei mai mulți dintre voi,cei ce comentați pe acest gen de site-uri,dar atenție,nu toți.Cît despre Smerenia cu care ți-ai dori să te-nvelești,n-ai nici o șansă,vei tremura din cauza celor opuse Ei,care te-au dezbrăcat demult,chiar dacă de curînd ai realizt lucrul acesta.Au n-ai cunoscut că darul Smereniei celei mari n-a fost făcut de DUMNEZEU decît la foarte puțini Sfinți pe care-i prăznuiești din calendar?Confunzi Smerenia cu smerita cugetare,care este mult mai potrivită ,atît pentru noi ,dar mai ales pentru Voi.HRISTOS a înviat și iertați-mă vă rog.

 4. Da, titlul este o deformare grosolană. Papa nu a “solicitat” “unirea religiilor”. Papa a acceptat sa se roage impreuna cu omenirea intreaga, indiferent de religie, pentru oprirea pandemiei. Se va ruga unicului Dumnezeu si Fiului Sau, Isus Cristos, cum a facut-o si pana acum. Respectand libertatea celorlalti. Nu trece la alta religie, nici nu cere altora sa o faca. Papa a zis-o de mai multe ori: Isus e calea. Isus e Salvatorul. Isus e Fiul lui Dumnezeu. Nu a zis nicăieri: hai sa unim religiile, e totuna Buddha cu Cristos si cu Shiva. V-as recomanda sa nu mai propagati stiri fara sa verificati. (Site-ul acesta are o gramada de stiri false). Si chiar daca se dovedesc adevarate unele stiri, daca nu zidesc, nu le dati mai departe. Cum nu ati da mai departe si nu ati face public daca mama sau copilul sau sotul dv au dat-o in bara rau de tot. Daca tot va declarati crestina, traiti porunca Lui, amintiti-vă ca a calomnia public pe cineva (si prin stiri false), e păcat grav, mai ales daca e impotriva altor crestini si se iartă doar daca repari tot public. Dar mai ales, amintiti-va ca Isus a zis: ” veti da socoteala pt fiecare cuvant” si “ce faceti celui mai neinsemnat dintre oameni, mie imi faceti”. Doamne, miluieste-ne!

 5. A te ruga la Dumnezeul tău pentru același scop împreună cuoameni de alta religie, fiecare în limba lui și în tara lui nu este nimic rău. Rugăciunea universala este mai puternica. Creștinii, observ în comentarii ca ii judeca prea mult pe alții și atunci înseamnă că nu înțeleg expresia iubeste-ti aproapele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button