X

VIDEO | Extremism religios în Israel: Un grup de evrei extremiști scuipă și insultă pelerinii creștini

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Un grup de evrei extremiști au fost filmați luni în timp ce scuipau și strigau la pelerinii creștini care purtau cele patru specii prin Orașul Vechi din Ierusalim. Incidentul a stârnit indignarea publicului, deoarece nu a fost primul de acest fel și a avut loc la Sukkot – pe care creștinii îl respectă ca Sărbătoarea Tabernacolelor – atrăgând anual mii de pelerini creștini în Israel, anunță jpost.com.

Autoritățile nu au luat nicio măsură de prevenire a unor astfel de incidente, știindu-se din trecut că se pot întâmpla. Totul pare orchestrat, căci acel grup de creștini iese din curtea respectivă, exact în momentul în care trece un grup de perciunați. Este un nou prilej pentru conducerea sionistă a Israelului să se dezică de fundamentalismul religios și să pozeze în mari apărători ai drepturilor tuturor religiilor. Iată și dovada:

Marți, premierul Benjamin Netanyahu a condamnat dur orice atac asupra credincioșilor religioși: “Vom da dovadă de toleranță zero față de cei care le fac rău credincioșilor”, a declarat el, subliniind că “vom lua măsuri urgente împotriva unor astfel de acțiuni”.

“Comportamentul ofensiv la adresa credincioșilor este o profanare și este inacceptabil. Israelul este pe deplin angajat să protejeze dreptul sacru al libertății de cult și de pelerinaj la locurile sfinte ale tuturor credințelor”, a adăugat el. Marele rabin ashkenazi David Lau a condamnat incidentul, subliniind că “astfel de comportamente inacceptabile nu ar trebui să fie asociate în niciun fel cu legea religioasă evreiască”.

Ministrul de externe Eli Cohen a emis o declarație la fel de severă: “Condamn actul urât de a scuipa creștinii și de a face rău oricărei persoane din cauza religiei sau a convingerilor lor. Acest fenomen nu reprezintă valorile iudaismului.

“Libertatea religioasă și toleranța sunt valori fundamentale în Israel”, a continuat el. “Sute de mii de turiști creștini vizitează anual Țara Sfântă pentru a explora locurile sacre importante pentru ei și pentru noi. Fac apel la toți cetățenii israelieni să respecte tradițiile și credințele tuturor celor care intră pe porțile Ierusalimului, orașul sfânt.”

Rabinul-șef ashkenazi David Lau a condamnat incidentul, subliniind că “astfel de comportamente inacceptabile nu ar trebui să fie asociate în niciun fel cu legea religioasă evreiască”.

Ministrul de externe Eli Cohen a emis o declarație la fel de severă: “Condamn actul urât de a scuipa creștinii și de a face rău oricărei persoane din cauza religiei sau a convingerilor lor. Acest fenomen nu reprezintă valorile iudaismului. “Libertatea religioasă și toleranța sunt valori fundamentale în Israel”, a continuat el. “Sute de mii de turiști creștini vizitează anual Țara Sfântă pentru a explora locurile sacre importante pentru ei și pentru noi. Fac apel la toți cetățenii israelieni să respecte tradițiile și credințele tuturor celor care intră pe porțile Ierusalimului, orașul sfânt.”

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. este o fakatura sorosh “stir the pot”. sunt miscari ZIONISTE (nu sioniste – iudei, evrei) care manipuleaza ca ar fi religiosi pentru ca religia sa fie caracterizata ca “fundamentalista”, ceea ce va duce in scurt timp la catalogarea tutror religiilor ca fundamentaliste. este o miscare manipulatoare globalista pentru a dezbina oamenii. prin orice mijloc. zionistii (canaaniti – ei se inchina lui moloch – sacrificiul copiilor pentru avutie). ei doresc ca omenirea sa-i amestece cu sionistii – adica evrei. orice zionist are radacini evreiesti canaanite. dar nu orice evreu este zionist. confuzia este folosita in scop malefic.
    https://mondoweiss.net/2019/01/discussion-rejects-zionism/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button