X

Patriarhul Ilia al Georgiei: “Am avut o vedenie că omul poate învinge coronavirusul”

Photo: sputnik-georgia.com

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În predica sa de duminică, Sfinția Sa Catholicosul-Patriarh Ilia al II-lea al Georgiei i-a îndemnat pe credincioși să nu se teamă de coronavirus și să nu se împuţineze cu inima, pentru că omul poate învinge boala. 

De fapt, Sfinția Sa a avut o vedenie în legătură cu acest lucru, după cum el însuşi a dezvăluit în predica sa, relatează Sputnik-Georgia.

Venerabilul Patriarh a spus că a văzut un bărbat ca de foc, așezat pe un cal zburând deasupra capului său, care ulterior a dispărut. Apoi, un copil s-a apropiat de el, a scuipat în ţărână, a amestecat saliva cu degetul și a desenat o cruce pe fruntea sa. Potrivit Patriarhului, acesta este un semn că omul poate depăși această boală cu ajutorul lui Dumnezeu și al Sfintei Cruci.

Sfinția Sa a continuat, amintind oamenilor scopul vieții și încurajându-i să se încredinţeze  Domnului:

Cât de greu este pentru om să găsească drumul care îl va conduce către Împărăția Cerurilor. Cât de greu este să distingi între alb și negru, bine și rău, dar aceasta este viața. Viața pământească ne este dată pentru a înțelege unde este negru și unde este alb. Astăzi acordăm o mare atenție evenimentelor apărute în întreaga lume în legătură cu coronavirusul. Fie că este de la Dumnezeu sau de la cel rău, vreau să vă spun un lucru: nu s-ar fi întâmplat fără îngăduința Domnului. Cu ajutorul rugăciunii și cu binecuvântarea Domnului, vom putea învinge această boală.

În niciun caz nu trebuie să ne temem și să ne pierdem paza minții”, i-a asigurat Patriarhul  Ilia pe credincioșii săi.

În numele întregii Biserici Ortodoxe Georgiene, a mulțumit lucrătorilor medicali pentru munca lor dezinteresată.

„Fie ca Domnul să binecuvânteze Georgia și întreaga lume”, a încheiat Preasfinția Sa.

Patriarhul a vorbit despre coronavirus într-o omilie luna trecută, spunând credincioșilor că este o altă oportunitate de a ne pune la încercare credința și de a spori în rugăciune, iar o declarație pe site-ul Bisericii Georgiene explică că utilizarea unei linguri unice pentru împărtăşire este o tradiţie de lungă durată și că, în ciuda numeroaselor rapoarte cu privire la diferite boli care au apărut de- a lungul secolelor, credincioșii ortodocși nu s-au temut să se împărtăşească, dimpotrivă, mergeau mai des la Biserică, înțelegând că Trupul și Sângele lui Hristos aduce vindecare și curăţire.

Patriarhul Daniel al României recent a emis o declarație, asigurându-i pe credincioși că sfânta Euharistie nu poate fi niciodată sursă de boală și moarte (după ce cu o zi înainte a îndemnat pe cei fricoși să vină cu lingurița de acasă pentru a se împărtăși).

traducere de Nicoleta D.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

20 comentarii

 1. Nu patriarhul Daniel a indemnat sa ne aducem lingurita de-acasa, primul comunicat a fost dat de „Biroul de Presa” al Patriarhiei. In plus, acolo nu era vorba despre Sfanta Euharistie din sfantul potir, unde ramane lingurita unica, ci despre „impartasania pentru bolnavi”, mai inainte pregatita. De aceea se si spunea ca se poate administra „in orice moment al zilei”, pentru ca nu depinde de oficierea sfintei Liturghii. Consider ca Patriarhul Daniel a facut ordine in urma smintelii unui comunicat care nu a fost elaborat de el, spre deosebire de al doilea comunicat, pe care l-a si semnat.

  1. si tu crezi ca la Patriarhie se dau comunicate asa dupa capul fiecaruia… te asigur ca nu misca nimic fara sa stie ss Daniel

   1. In asemenea comunicate se ofera detalii,pentru ca credinciosul de rand nu stie tipic,liturgica si randuielile slujbelor,dar ,cum la ecumenisti ortodoxia este tot una cu protestantismul,in logica lor nu e necesar sa vii cu detalii.Ramane ca noi sa discernem de fiecare data ceea ce se intampla in spatiul bisericesc si sa le explicam credinciosilor cum stau lucrurile de fapt in gandirea ortodoxa si sa oferim lamuriri asa cum invata Biserica.Ce sa spun ?Cu timpul,o parte dintre credinciosi,isi vor da seama ca Pseudopatriarhia de la Bucuresti a deraiat pe o linie proprie,laturalnica ortodoxiei si ca nu mai are calitatea de mentor si indrumator de suflete.Ei,din pacate,au copiat din comunism faptul de a merge pe aceeasi cale cu puterea.Dar acum ,fiind stapanirea masonica si anticrestina si eretica,atunci cand ca Pseudopatriarhia,impreuna cu tot clerul si cinul monahal din subordine mergi pe acelasi drum pe premiza paulina”supuneti-va stapanirii…”,atunci Pseudopatriarhia Romana este vrajmasa neamului si sabotoarea cetatenilor romani;atunci ea este serviciu de spionaj,pentru care ,intreruperea oricarei legaturi cu aceasta si cu cei din subordinea ei,este spre salvarea oricarui cetatean aflat pe teritoriul Romaniei.Atata timp cat o institutie pretins bisericeasca este instrumentul sistemului cel mai eficace pentru ca sa preteaza a fi cea mai aproape de cetatean,cel mai in contact cu acesta,de fapt aceasta institutie-lagar opereaza eficient nu numai contra opozantilor ei,ci,prin impregnarea actualului sistem pe teritoriul Romaniei si in diaspora si aducerea in chip maiestrit al acestuia la o forma psihotic-religioasa,fara sa tina cont de nimeni,este gropara de mare succes,nu numai siesi si romanilor ci si ale mustelor,tantarilor,albinelor care populeaza aerul din jurul oricarui cetatean roman.Primul lucru nociv de care avem cu totii datoria sa ne dezbaram pana nu e prea tarziu sunt militienii in haine de clerici si monahi.A nu lua “binecuvantare ” de la ei este un pas spre izbavirea noastra.Au aparate de insemnare cu laser in os in biserici,la Sfinte Moaste,la icoanele facatoare de minuni,in chiliile marilor duhovnici,la izvoare facatoare de minuni si in jurul asa-zisilor”mari duhovnici”,cu stirea lor,bine inteles.

    1. Nu toți clericii și monahii din BOR sunt “milițieni”,să nu cădem în altă extremă…atenție…

     1. La manastirea Techirghiol au ceva cu laser,daca nu ma insel.Nu e nicio suparare,Boghean Emilia.Oamenilor,e adevarat,nu le vine sa creada.Dar faptul ca parintele Arsenie Papacioc,in timp ce vorbeam cu Dansul,mi-a rupt cu ambele maini 3 perechi de microfoaneminuscule,negre si prinse intre ele cu firisoare negre subtiri si lungi de 3 metri, montate intre bagajele aduse de niste credincioside buna credinta, care veneau de la aeroport?De unde stia exact parintele locul exact al fiecarui rand de microfoane?Nu este asa ca era Sfant si inainte-vazator?Desigur.Numai un om cu viata sfanta putea sa mearga cu spatelein timp ce vorbea, pana in capatul chiliei,sa fie fix cu privirea la ascultator,sa coboare ambele maini jos si,ca un pirotehnist desavarsit sa apuce exact firisoarele,fara sa le caute bajbait cu degetele,sa le ridice pana la nivelul nasului Sau,sa le rupa pe fiecare pe rand ,in timpul discursului,sa le lase ca pe carpe din maini,sa vina la loc spre tine,sa nu pomeneasca nimic de asta si sa trateze ca si cum nu a fost.Va rog,ca cine nu poate percepe asa cum trebuie faptul ca in viata noastra obisnuita transcende miracolul,sa aiba evlavie si sa nu defaime ceea ce nu e de defaimat.

  1. Google isi bate joc de scrisul meu,nu credeti .Eu nu scriu de regula asa.Iar daca Petre ameninta,in numele … ca vom da socoteala de toate,in conditiile in care am adus in discutie despre reale aparate de insemnare cu laser,in os la Sfinte Moaste,Icoane facatoare de minuni si toate locurile de pelerinaj ,de care stiu multi,e o reactie dubioasa.Am mai vrea sa vedem reactii ale acestui amenintator in decursul timpului;ati vazut ce texte frumoase din Sf.Scriptura scrie.E interesant.Amenintarile erau cândva in ceausism,când e vorb de subiecte”sensibile” ce tin de securitate.Si,nenimenea,te linistesc ca aceste lucruri nu se constituie in pachetul numit”extreme”.Eu vad ca par a fi realitati,daca nu ma insel.

  2. Duhul Capitanului,multumesc si sa va spun in continuare,ca amanunt.Aflandu-ma in chilia Parintelui Arsenie Papacioc,fata de care am convingerea ferma ca e un Sfant si chiar mare si mai mult ascultand despre ce spunea de planul evreilor de la Bruxelles,cum eram atent cu privirea in ochii sai albastri si tacut,mi-a zburat gandul ca daca ne intercepteaza careva.Eu nu i-am zis nimic de gandul meu si stateam intepenit cu privirea in ochii sai,ca un ucenic.Ce s-a intamplat?In clipa cand mi-a aparut gandul pe “ecranul” mintii,chiar in acea secunda,parintele s-a ridicat de pe patul sau de scandura acoperit cu macat multicolor,vorbea linistit si,constant cu privirea in ochii mei,a inceput sa mearga cu spatele printre acele bagaje de la aeroport care erau puse unul peste altul in chilie,vorbea,era cu privirea fixa,care nu si-a luat-o nicio clipa din ochii mei si a ajuns pana in fundalul chiliei,incetisor.Acolo s-a oprit.Mentionez ca nicio clipa nu si-a abandonat privirea sa din ochii mei.A inceput sa faca primul pas in fata,s-a aplecat pe vine,cu privirea fixa in ochii mei si cu bratele lasate in jos,a apucat fix si cu dreapta si cu stanga,in liniste,fara sa caute printre bagaje,nici catusi de putin ,macar sa sfredeleasca cu degetele mainilor,primul fir negru si subtire cat un fir de papiota mica neagra,s-a ridicat incet in acelasi timp,ducand pana la nivelul barbiei sale firul care,atunci cand l-am vazut uimit cum il aduce in dreptul barbiei,am zarit si cele doua microfoane acoperite cu un material fin.Erau legate intre ele de acelasi fir,le-a rupt de la nivelul barbiei,au cazut jos pe lateral.Parintele vorbea tot timpul linistit si calm mereu cu privirea in ochii mei.Aflat in picioare si vorbind continuu,a facut al doilea pas(in tot acest interval nu s-a uitat o clipa in jos si nici cu coada ochiului ca sa vada cand apuca firele de jos),la fel,s-a aplecat pe vine,a lasat mainile in jos,la fel a apucat firul,la fel de subtire,la fel,l-a ridicat pana in dreptul barbiei,la fel ,le-a rupt(alte ) doua microfoane ,la fel de mici,la fel de legate intre ele,pe care le-a rupt si,la fel ca inainte,le-a lasat jos,fara sa-si abandoneze privirea sa din ochii mei.A facut inca un pas,la fel,s-a asezat pe vine,cu privirea fixa in ochii mei si,la fel,a prins al treilea rand de microfoane cu fire le gate identic intre ele.De asemeni,fara sa sfredeleasca cumva,le ridica pana in dreptul barbiei sale,le rupe,le lasa sa cada singure jos,mereu fiind cu privirea sa in ochii mei(aceasta vreau sa remarc in mod deosebit).Apoi,vorbind continuu si cu privirea iar,mereu in ochii mei,se aseaza din nou pe pat,in sezut,in fata mea,vorbind in continuare si tratand lucrurile ca si cum nu s-a intamplat nimic intre timp.Eu m-am ridicat,i-am sarutat manuta sfanta si mai tin minte ca mi-a zis:”Martiriu,frate,la martiriu,nu e cale de mijloc.Ne-or da foc,dar murim crestini ortodocsi.Mucenicie.Dumneavoastra aveti o pozitie buna in ortodoxie.Fiti binecuvantat si Maica Domnului sa va ajute.Da.Amin.”

 2. „ Aghiasma” la eretici
  Nu toate minunile sunt adevaratea, unele sunt false spre inselarea celor neintariti in cunoasterea adevarului de credinta. De aceea Sfintii Parinti ne indruma sa respingem minunile celor care sunt rataciti in credinta: „să nu credem pe orice om…..ci numai dacă avem mai înainte confirmarea din viaţa şi din faptele lui, şi mai cu seamă dacă cuvintele şi faptele lui consună cu cele ale Domnului şi ale Apostolilor şi cu învăţăturile Sfinţilor Părinţi, şi abia atunci să primim şi să ascultăm cuvintele lui ca şi ale lui Hristos. Iar dacă nu, chiar dacă ar învia pe morţi, chiar dacă ar arăta zeci de mii de alte minuni, să-i întoarcem spatele” (Sfantul Simeon Noul Teolog).
  Crestinii au fost avertizati ca se vor confrunta cu minuni mincinoase, care sunt spre inselare: „se vor ridica hristoşi mincinoşi şi prooroci mincinoşi şi vor da semne mari şi chiar minuni, ca să amăgească, de va fi cu putinţă, şi pe cei aleşi”(Mat. 24, 24).

  Dumnezeu nu se supara pe cei credinciosi daca nu au incredere, la un moment dat, chiar si intr-o adevarata minune, neincrederea acestora datorandu-se temerii de inselare.
  Minunea mincinoasa inseala mai ales pe cei care nu s-au deprins inca a avea o minima dreapta-socoteala, dupa cum se poate vedea din vietile Sfintilor si Cuviosilor Parinti. Un exemplu din trecut si unul mai apropiat de noi.

  Despre femeia „transformata” in iapa, vindecata de Sfantul Macarie Egipteanul. Preotii din satul acelei femei, care nu erau eretici, au vazut-o ca iapa, deoarece „ochii acelora ca nişte fermecaţi vedeau iapă”, pana si ucenicii Sfantului Macarie, desi erau ortodocsi si vietuiau langa acest mare sfant, aveau simturile inselate vazand iapa in loc de femeie, de aceea Sfantul le-a spus: „Voi singuri sunteţi dobitoace, de vreme ce aveţi ochi dobitoceşti, iar ea precum este făcută, aşa rămâne femeie şi nu este schimbată întru altă fire; ci aşa se vede ochilor voştri celor înşelaţi de farmece».”

  Un mare cuvios care a trait in Muntele Athos a fost Sava Duhovnicul. Intre fiii duhovnicesti ai acestuia era un diacon roman. La acest diacon diavolul i s-a aratat in chip de inger bun. Mai mult a ajuns sa-l insele, nalucindu-i ca s-ar ruga impreuna cu el lui Dumnezeu, ca i s-ar inchina Lui Dumnezeu, „facand mii de matanii in fiecare zi”
  La sfatul Cuviosului Sava, i-a cerut demonului sa spuna „Nascatoare de Dumnezeu, Fecioara,…bucura-te” dar si sa faca semnul Sfintei Cruci. Avand simturile inselate diaconul l-a vazut pe demon facand semnu crucii si rostind: „Nascatoare de Dumnezeu, Fecioara,… bucura-te ”

  Iata cum diavolul poate sa insele simturile omenesti, chiar si la cei ortodocsi, chiar daca sunt traitori langa mari sfinti si cuviosi.

  Minuni mincinoase fac demoni prin inselatii „sfintii” ai ereticilor, ca stigmate, plutire in aer sau miresme „duhovnicesti” asa-zisa osmogenezia, ca la „sfantul” Pio, despre care ereticii papistasii spun urmatoarele: „Această carismă [osmogenezia], în anumite circumstanţe permitea să se perceapă la distanţă sau celor care se aflau în apropiere, miresme aparte. Aceste miresme sunt numite miros al sfinţeniei. Padre Pio avea aceasta carismă şi aceste fenomene erau atât de frecvente la el încât oamenii erau obişnuiţi să le numească Miresmele lui Padre Pio. Deseori parfumul emana din persoana lui, din obiectele pe care le atingea, din hainele lui. Alteori parfumul era perceput în locuri prin care trecea” si se dau multe exemple de acest fel.

  De ce n-ar putea demonul, daca i se ingaduie, sa insele simturile unora, chiar declarati ortodocsi, putandu-i face sa creada ca asa zisa aghiasma a unor eretici este „veritabila”, chiar daca in realitate nu este asa?

 3. Are coronavirusul dreptul să ne anuleze drepturile?​
  Veronica Dobozi: “într-o țară care respectă drepturile individuale, chiar sub pretextul apărării populației de o epidemie – care ar putea constitui o excepție acceptată pentru limitarea unor drepturi – autoritățile nu pot face orice vor. La un moment dat, numărul celor infectați va fi, la fel ca în alte țări, de ordinul miilor. Ce vom face cu ei? Îi închidem în spitale închisoare, construite în 10 zile? Nu avem, chiar dacă s-ar dori. Îi obligăm să stea în case. Sigur, cum? Cine va păzi aceste case, când numărul lor va depăși toată capacitatea Ministerului de Interne?
  Să privim situația în față. Nicio autoritate nu este pregătită să facă față unei epidemii de panică. Pentru că aceasta înseamnă sfârșitul regulilor sociale. Anarhie. Revolte, crime și jafuri pe stradă.”
  https://www.hotnews.ro/stiri-specialisti_stoica_si_asociatii-23701737-are-coronavirusul-dreptul-anuleze-drepturile.htm

 4. @Petre, șarpe viclean, amesteci Ortodoxia Rusa cu mujicii, din care faci și tu parte. Prin asta ești trimis pe aici să-i faci pe ortodocșii de la noi să-i urască pe cei din Rusia. “Cine seamănă vânt va culege furtună”. Te va dobora Hristos prin suflarea gurii Sale….

  1. Asta este oare Duhul Sfant care iti “talcuieste” ceea ce posteaza altii? Eu cred ca ar trebui sa te gandesti de 2 ori inainte de a mai face asrfel de comentarii…

 5. DOAMNE ajuta!
  Nu puteti face un articol pe baza comentariilor utilizatorului Dumitru? Ma refer la comentariile de aici https://ortodoxinfo.ro/2020/01/08/profetia-unui-parinte-grec-cu-privire-la-al-3-lea-razboi-mondial-va-fi-un-atac-al-americii-si-israelului-impotriva-iranului/ si de la acest articol. Cred ca sunt informatii foarte importante daca sunt suta la suta sigure. Scuze de deranj! Multumim pt daruirea cu care ne informati! DUMNEZEU sa va rasplateasca pt munca depusa!

  1. Dumitre, te rog din nou la acest moment, fiindca vad ca mai este cineva care isi pune intrebari referitoare la explicatiile tale si la autocitarile tale, de unde ai aceste descoperiri(proorocii)?
   In sfatul tau pe care ni l-ai citat, ne spui ca pentru a scapa (noi) cu viata va trebui sa ne exprimam asa” Ma caiesc de toate pacatele mele, IMI PARE RAU DE TOATE CATE AM FACUT, am gresit fata de Dumnezeu si fata de oameni”.
   Ca suntem pacatosi si ca am gresit si lui Dumnezeu si oamenilor, asta este clar. Dar sa spui ca-ti pare rau de toate cate ai facut, stiind ca ai militat pentru apararea adevarului de credinta si pentru dreptate, asta nu mai e Ok, caci pentru a-ti salva viata incerci sa renegi si faptele bune pe care le-ai facut. Asa le spuneau si detinutilor in puscariile comuniste sa-si renege faptele bune, adica lupta lor pentru dreptate si adevar. Intr-adevar, unii au declarat asa ceva si au scapat de suplicii, dar L-au renegat astfel si pe Hristos prin aceasta declaratie. Cum sa-ti aperi viata calcand in picioare lupta pentru adevar? Nu se poate asa ceva daca vrei sa mori cu demnitate. Viata este buna cand nu renunti la adevar si la dreptate pentru nimic in lume, deci nici pentru viata aceasta de inca cativa ani.
   Te rugam, Dumitre, lamureste-ne mai bine asupra celor ce “ai proorocit” in acel articol.

   1. “Toate cate am facut” se refera la pacate. Este o formulare intalnita si in rugaciunile zilnice scrise de sfinti nu cred ca Dumitru a inventat ceva aici de la.sine.
    In plus este Postul Mare cand noi toti pledam vinovati, mai ales in fata lui Dumnezeu.
    Cat despre valoarea de vindecare asa zis garantata a uneia sau alteia dintre rugaciuni… , cred ca “ne pierdem paza mintii” cun spune IPS Patriarhul Ilia daca ne ingrijoram mai mult.de sanatatea trupului decat de faptul ca L-am suparat pe.Dumnezeu cu ceva…
    Daca de frica virusului unii ne rugam mai mult atunci virusul nu ne-a invins indiferent daca ne imbolnavim sau nu. Dar daca de frica virusului uitam ca e Postul Mare, uitam sa ne rugam, uitam de toate si ne ingrijim doar sa stam sanatosi cu trupul atunci virusul ne-a invins, se pare, chiar daca nu facem boala.
    Sanatate tuturor!

 6. …. “The Orthodox Churches of Georgia and Bulgaria withdrew from the WCC, the former in 1997, and the latter in 1998. They have their own particular opinion on the work of the World Council of Churches and hence do not participate in iţs activities and those of other inter-Christian organizations.”…

 7. Desigur ca îl vor învinge. Doar e un fel de gripa, nu ciuma. Doamne fereste-ne de experimente cu alte boli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE