X

Bază americană de lângă Bagdad, atacată cu rachete. Avertismentul miliţiilor pro-iraniane

Două rachete au fost lansate, sâmbătă după-amiază, spre o bază militară americană situată în Zona Verde din Bagdad, un perimetru ultrasecurizat, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate irakiene.

Rachetele au căzut în incinta bazei militare, dar nu au fost semnalate daune semnificative ori victime, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

Un oficial irakian din domeniul securității a declarat pentru CNN că cel puțin o rachetă a lovit sâmbătă seara Zona Verde din Bagdad.  În Zona Verde se află Parlamentul, ministerele și ambasadele străine, inclusiv cea a SUA.

Atacul vine în contextul tensiunilor dintre Statele Unite şi Iran, după asasinarea de către armata americană a generalului iranian în Bagdad.

Miliţiile pro-iraniane, AVERTISMENT pentru irakieni: ‘Stați departe de bazele americane’

Miliţia Kataib Hezbollah, facţiunea pro-iraniană cea mai radicală a coaliţiei irakiene Hashd al-Shaabi, a avertizat sâmbătă forţele de securitate irakiene să se îndepărteze „la cel puţin 1.000 de metri” de bazele în care se află militari americani începând de duminică seară, relatează AFP şi Reuters.Aceste ameninţări intervin la mai puţin de 48 de ore după asasinarea puternicului general iranian Qassem Soleimani într-un atac american din apropiere de Bagdad, urmată de numeroase apeluri la răzbunare din partea forţelor pro-iraniene din Irak.

Două atacuri au vizat aproape simultan sâmbătă seară Zona Verde ultrasecurizată din Bagdad şi o bază aeriană irakiană în care se aflau soldaţi americani aflată la nord de capitală, au declarat responsabili ai serviciilor de securitate.

Două obuze de mortieră au lovit Zona Verde din Bagdad, unde se află ambasada americană atacată marţi de mii de combatanţi şi susţinători ai grupărilor pro-Iran din Irak.

Aproape în acelaşi timp, la mai puţin de o sută de km mai la nord, două rachete Katiuşa s-au abătut asupra bazei aeriene Balad, bază irakiană de mari dimensiuni în care se află trupe şi avioane americane.

Citiți și:

ALERTĂ! Iranul a ridicat STEAGUL ROȘU, simbolul unei bătălii pe viață și pe moarte!

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

7 comentarii

  1. Fratilor, nu va infierbantati, caci Adevarul este pe undeva pe la mijloc. Nadejdea noastra nu poate fi decat in Dumnezeu si nicidecum in oameni. Noi, totusi, sa ne lipim de cei lipiti de Dumnezeu, adica de cei drepti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button