X

Consiliul Pan-Ortodox din Iordania este propus pentru luna Februarie

Sursa Foto: spc. rs

 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Luna trecută, Preafericitul Părinte Patriarh Teofilos din Ierusalim i-a invitat pe fratii săi, primați ai Bisericilor Ortodoxe Locale să se adune în Iordania pentru a discuta problema arzătoare a unității Bisericii pe fundalul crizei bisericii ucrainiene aflate în curs de desfășurare.

Acum se știe că Sinaxa etse propusă să se desfășoare în februarie anul viitor, după cum confirmă protopopul Nikolai Balashov, vicepreședintele Departamentului pentru relații bisericești externe al Bisericii Ruse, relatează RIA-Novosti .

Cu toate acestea, după cum a spus Fr. Nikolai a remarcat, rămâne de văzut care va fi reacția din majoritatea Bisericilor Locale.

A doua zi după Pat. Theophilos și-a anunțat invitația frățească, arhiepiscopul Ieronymos al Atenei a respins-o , afirmând că nu va participa la niciun consiliu la care nu a fost chemat de Patriarhul Bartolomeu din Constantinopol.

Dimpotrivă, Sfântul Sinod al Bisericii Țărilor Cehe și Slovaciei a adoptat o rezoluție în sprijinul inițiativei Patriarhului în cea mai recentă sesiune de marți, 17 decembrie, în care observă, de asemenea, că Sinaxa este planificată pentru februarie. Biserica Cehă-Slovacă este astfel prima care a acceptat oficial invitația Patriarhului Ierusalimului.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

      1. Părintele George Metallinos a dispărut! Sâmbătă, 21 decembrie 2019, secvența de ieșire.

        Tradus cu Google Translate.

        Probabil traducerea e inexacta, dar esenta se poate percepe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button