X

Serbia, Slovacia se alătură presiunii de repatriere a aurului sud-est european

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Goana după aur continuă…

La doar câteva zile după ce guvernul polonez și-a făcut publică averea economică odată cu finalizarea repatrierii a 100 de tone de relicvă barbară (aur); și, după ce premierul anti-imigranție al Ungariei, Viktor Orban, a acumulat de asemenea bunuri de siguranță pentru a spori securitatea rezervelor țării, mai mulți lideri naționaliști din Europa de Est solicită aurul țării lor înapoi pe pământul de origine. 

După cum raportează Bloomberg, fostul premier slovac Robert Fico, ale cărui șanse de revenire la putere cresc simțitor, a cerut parlamentului să oblige Banca Centrală să repatrieze stocurile de aur ale națiunii, care sunt în prezent depozitate în U.K.

Motivul lui?

Poate că majoritatea țărilor care se fac auzite, reflectă ceea ce multe alte națiuni cred  – uneori partenerii dvs. internaționali vă pot trăda.

Citând un pact din 1938 între Franța, Marea Britanie, Italia și Germania, care îi permiteau lui Adolf Hitler să anexeze o porțiune, pe atunci, Cehoslovacia, Fico a declarat reporterilor:

„Cu greu poți avea încredere  în cei mai apropiați aliați  după Acordul de la München.

Garantez că, dacă se va întâmpla ceva, nu vom vedea nici un gram de aur. Să acționăm cât mai repede posibil.”

În plus, liderul puternic al Serbiei, Aleksandar Vucic, s- a autosesizat, ordonând Băncii Centrale să mărească rezervele și să promoveze achiziția a nouă tone în luna octombrie.

Vucic a spus săptămâna trecută că ar trebui cumpărate mai multe rezerve de aur pentru că „vedem în ce direcție se mișcă criza din lume.”

Mai mulți lideri au ca exemplu recentul refuz al Băncii Angliei de a restitui stocul de aur Venezuelei pe motiv de diferențe politice.

„Aurul este un simbol”, a spus Vuk Vukovic, un economist politic din Zagreb.

„Când statele  achiziționează aur, oamenii de pretutindeni  văd în asta un semn al suveranității economice.”

Goana după aur reflectă, de asemenea pașii Rusiei și a Chinei privind diversificarea rezervelor care depășesc 3 trilioane de dolari, pe fondul tensiunilor geopolitice aprinse cu S.U.A.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

 1. Ce zice si face angajatul lui Rothschild patronul BNR numitul Isarescu ? Treaba e clara petrodolarul e pe afara , FED ul e in corzi si colapsul financiar bate la usa iar scaparea e renuntarea la hartie si revenirea la aur

 2. Vesti proaste pentru feministele puse la conducerea UE
  Parlamentul Slovaciei respinge Convenția de la Istanbul și posibilitatea de ratificare a acesteia de către UE ca parte implicată
  Convenția de la Istanbul este un tratat inițiat de Consiliului Europei sub pretextul combaterii violenței împotriva femeilor, pe care o numește „violență de gen”. Bulgaria, Cehia, Letonia, Lituania, Marea Britanie, Slovacia și Ungaria au refuzat să ratifice Convenția de la Istanbul.
  http://stiripentruviata.ro/parlamentul-slovaciei-respinge-conventia-de-la-istanbul-si-posibilitatea-de-ratificare-a-acesteia-de-catre-ue-ca-parte-implicata/

  Ursula Von der Leyen susține căsătoria și adopția de copii pentru homosexuali, crearea Statelor Unite ale Europei și a unei armate europene
  In 2011 către publicația Der Spiegel, Ursula von der Leyen s-a pronunțat în favoarea creării Statelor Unite ale Europei.
  S-a pronunțat în 2013 pentru acordarea posibilității adopției de copii cuplurilor de același sex.
  In 2015, ministrul Apărării, Ursula von der Leyen, a întărit refuzul Germaniei de a sprijini Ucraina cu armament european pentru a se putea apăra în conflictul provocat de separatiștii pro-ruși din regiunile estice.
  In iulie 2017 aceasta a votat în favoarea introducerii mariajului homosexual în Germania, poziționându-se împotriva punctului de vedere al majorității parlamentare din care făcea parte (Uniunea Creștin-Democrată).
  Ursula von der Leyen a fost numită de Cosiliul European pentru funcția de președinte al Comisiei Europene marți, 2 iulie 2019. Tot atunci a fost desemnata și Christine Lagarde, la conducerea Băncii Centrale Europene.
  https://www.activenews.ro/externe/Noul-presedinte-al-Comisiei-Europene-este-o-femeie-Ursula-Von-der-Leyen-sustine-casatoria-si-adoptia-de-copii-pentru-homosexuali-crearea-Statelor-Unite-ale-Europei-si-a-unei-armate-europene-156757
  Ursula și Christine sa ia exemplu de la Dancila si sa mearga la piata si la cratita.
  https://www.libertatea.ro/stiri/viorica-dancila-fotografii-cu-fanii-intr-un-magazin-din-ploiesti-cum-a-fost-surprinsa-2821301

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button