X

S-a săturat de compromisuri? Arhiepis. Ieronim al Greciei ar putea demisiona

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Arhiepiscopul Ieronim dorește să urmeze exemplul mitropolitului Ambrozie din Kalavrita, care și-a dat demisia în această vară “pentru a-i deschide calea  urmașului său”. 

Capul Bisericii Ortodoxe a Greciei Arhiepiscopul Atenei și al întregii Greciei Ieronim a anunțat public dorința sa de a părăsi postul de Primat, potrivit publicației grecești ORTHODOXIA.INFO.

Arhiepiscopul a făcut această declarație în timpul unei trapeze oficiale, organizate cu prilejul instituirii în funcție a noului administrator al eparhiei de Kalavrita a Bisericii Ortodoxe a Greciei.

Adresându-se mitropolitului nou-numit, Arhiepiscopul Ieronim a spus că dorește să urmeze exemplul episcopului Ambrozie (Lenis), fostul mitropolit de Kalavrita şi Aigialia, care demisionase anterior.

“Pentru participanții la reuniune astfel de cuvinte ale Arhiepiscopului Ieronim nu au fost o surpriză, deoarece el a împărtășit aceste gânduri de multă vreme, dar este prima dată când s-a exprimat public și într-un asemenea context”, a subliniat publicația.

Amintim că la 18 august 2019 și-a dat demisia mitropolitul  Kalavritei și Aigialiei  Ambrozie (Lenis), cunoscut pentru critica sa față de autoritățile elene și Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului.

Conform informaţiei de care dispune UJO, Arhiepiscopul Ieronim a refuzat anterior să participe la reuniunea ortodoxă ecumenică inițiată de Primatul Bisericii Ortodoxe al Ierusalimului Patriarhul Teofil al III-lea

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Nu cred că o va face… Asta ar însemna să îi pese cu adevărat…. Ma îndoiesc…. Nu scrie în profeții….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE