X

OMS cere creșterea ratei de vaccinare în țările cu epidemii de rujeolă

Experții Organizației Mondiale a Sănătății au cerut autorităților din statele unde epidemiile de rujeolă iau amploare să depună eforturi mai mari pentru a crește ratele de imunizare.

Potrivit lor, ”situația este alarmantă”, iar astfel de epidemii arată clar că sunt probleme grave în acoperirea vaccinală.

Cele mai recente cifre arată o rată de imunizare cu prima doză de vaccin de circa 86% și de sub 70% cu a doua doză, ”ceea ce reprezintă una dintre cauzele de bază ale problemei”.

Toate regiunile lumii se confruntă cu o creștere alarmantă a cazurilor de rujeolă, pe fondul unei scăderi periculoase a acoperirii vaccinale, au avertizat experți ai Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

”Impactul acestor epidemii este cu adevărat devastator, provocând nu numai pierderi de vieți omenești, dar și invalidități care ar putea fi evitate, ce afectează viețile familiilor și economiile naționale și care pun presiune pe sistemele de sănătate”, a subliniat Kate O’Brien, directorul Departamentului de Imunizare și Vaccinuri din cadrul OMS.

Cele mai recente date globale ale OMS arată că numărul cazurilor – care reprezintă una dintre cele mai contagioase boli din lume – a crescut cu 300% pe plan global în primele trei luni ale anului, în comparație cu aceeași perioadă a anului 2018. Aceasta vine pe fondul creșterilor consecutive înregistrate în ultimii doi ani.

Nu există tratament antiviral specific pentru rujeolă, dar boala poate fi prevenită cu două doze de vaccin. Majoritatea cazurilor de infectare s-au înregistrat în rândul persoanelor nevaccinate sau care nu au făcut ambele doze.

Epidemiile provoacă zeci de mii de infecții și mii de decese în Republica Democratică Congo, în Madagascar, Filipine, Sudan, Thailanda și Ucraina.

Citiți și:

loading...
Categorii
Vaccin
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

3 comentarii

 1. Doamne ajută,

  Avem bucuria de a vă prezenta aici Sfintele Evanghelii după Biblia Sinodală din 1914!

  Click aici pentru a citi: Noul Testament 1914 (Sfintele Evanghelii).

  Acest material s-a făcut prin compilarea materialelor găsite în mediul online și care conțineau Biblia Sinodală de la 1914. S-au retușat aceste materiale, astfel încât materialul rezultat să fie cât mai asemănător formei originale pe care o avea Biblia de la 1914. La sfârșit este adăugat un glosar.

  Surse pentru Sfintele Evanghelii după Biblia Sinodală din 1914:

  https://archive.org/details/Biblia1914
  https://archive.org/details/nt1914
  https://www.scribd.com/doc/42939647/Noul-Testament-1818

  Stimați cititori, așteptăm opiniile dumneavoastră aici: https://cititorul.home.blog/2019/08/10/example-post/

  Dacă acest material se va bucura de o bună primire, atunci ne vom strădui să postăm în întregime Noul Testament într-o formă cât mai asemănătoare aceleia din Biblia 1914.

 2. Singura epidemie adevărata la nivel planetar este aceea a neștiinței (ignoranței). Ea se combate cu ajutorul Mântuitorului Iisus Hristos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.