X

Mafia lemnului din Romania a ajuns la asasinate

Image result for mafia lemnului

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cinci pădurari au fost uciși în ultimii ani de către hoții de material lemnos. Semnalul de alarmă este tras de Federația Sindicatelor din Silvicultură Silva.

În fața hoților, personalul silvic este lipsit de apărare, spun silvicultorii, care atrag atenția că legea nu le permite pădurarilor să folosească arma din dotare pentru a se apăra.

În ultimele zile au avut loc două evenimentele tragice, în urma cărora un silvicultor – pădurarul Gorcioia Răducu, din cadrul Ocolului Silvic Pașcani, Direcția Silvică Iași, și-a pierdut viața în timpul exercitării activității de pază a pădurii, fiind ucis cu bestialitate de un grup de infractori surprinși la furat de lemn, iar un alt silvicultor – maistrul de vânătoare Bostan Mihai, din cadrul Ocolului Silvic Borca, Direcția Silvică Neamț, a fost bătut de un grup de infractori care i-au sustras și arma de serviciu, amenințându-l cu moartea.

În ultimii ani alți 4 pădurari au fost omorâți (pădurar Oul Ieronim – Bistrița-Năsăud, pădurar Boboc Dănel – Gorj, pădurar Chiriță Victor – Dolj, pădurar Dogaru Gheorghe – Brașov), iar peste 650 de pădurari, tehnicieni și ingineri silvici au fost atacați de infractorii surprinși în timp ce tăiau ilegal sau sustrăgeau material lemnos, suferind agresiuni și vătămări corporale grave, amenințări cu moartea, precum și distrugerea unor bunuri (mașini, locuințe, anexe gospodărești, sedii administrative, etc.).

La toate acestea au contribuit în mare măsură și retrocedările cu sau fără drept de păduri, îndepărtarea personalului silvic și lăsarea fără pază a cca 10 % din suprafața împădurită a țării, precum și sumedenia de reglementări legislative apărută după anii 1990 care a avut oricare alt scop în afară de asigurarea integrității fondului forestier național, apărarea interesului național și protejarea silvicultorilor care, iată, plătesc chiar cu prețul vieții apărarea acestor păduri.

Am prezentat, în premieră, vineri, la Punctul de întâlnire, un documentar care prezintă date absolut șocante:

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Daca gazul ar avea pret rezonabil sau chiar gratuit caci e al poporului, nu ar mai fura nimeni lemn.

    Dar oamenii au ajuns in pragul disperarii.

    A se vedea cine are mentalitati si comportament de ev mediu, credinciosii ortodocsi si Biserica sau baietii destepti la costum care constrang prin parghii financiare populatia sa se incalzeasca la foc de lemne ca in evul mediu?

    1. LEMNUL furat ,AURUL VERDE, pentru CONSUMUL CAZNIC national este intr-o proportie INFIMA pe linga CEL FURAT pentru EXPORT BUSTEAN care produce in exterior prin prelucrea superioara(M9BILA SI NU NUMAI) LA FEL DE Multi BANI ca AURUL GALBEN SI AURUL NEGRU .
      Marea INDUSTRIE A MOBILEI din ROMANIA( in fiecare judet macar UN COMBANAT ! nemipunid la socoteala FABRICILE MICI SI UNITTILE DE CHERESTELE SI BINALE )care EXPORTA la greu MOBILA DE ARTA pina in 1989 chiar in OCCIDENT pe valuta FORTE SI CONSISTENTA a fost rasa din pesajul romanesc de HOTUL LIBERAL VICTOR CATARAMA cu ajutorul guvenelor .
      Deci nu consumul caznic a DEFRISAT PADURILE patriei la RAS,ci BUSTENII EXPORTATI la AUSTRIECII lui IOHANIS ,sau ARABII lui BASESCU ,dar si multi,multi altii .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button