X

Pentru “a consolida egalitatea de gen”, BNR va lansa bancnota de 20RON, cu chipul eroinei Ecaterina Teodoroiu

Image result for ecaterina teodoroiu

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat miercuri că va lansa în circulaţie bancnota de 20 de lei, care va celebra o personalitate feminină, pe Ecaterina Teodoroiu.

”Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR) a decis, în şedinţa din 30 iulie, lansarea în circulaţie, în cursul anului 2020, a unei bancnote care va avea pe una dintre feţe portretul Ecaterinei Teodoroiu, eroina căzută în luptă în timpul Primului Război Mondial. Bancnota va avea valoarea nominală de 20 de lei. Această valoare nominală a mai fost utilizată în istoria emisiunilor de bancnote româneşti şi se regăseşte printre cele aflate în circulaţie în zona euro”, arată un comunicat al BNR.

Alegerea imaginii Ecaterinei Teodoroiu are o dublă semnificaţie, informează banca centrală.

”Banca Naţională a României susţine astfel preocupările pentru consolidarea egalităţii de gen, în linie cu iniţiativele altor bănci centrale din lume. De asemenea, BNR marchează încă o dată împlinirea Centenarului României Mari, onorând imaginea unui erou al Marelui Război de Reîntregire”, mai precizează BNR.

BNR va face publice în curând macheta bancnotei, elementele de siguranţă şi identificare, precum şi data exactă a lansării în circulaţie.

”Consiliul de Administraţie al BNR consideră că promovarea imaginii unei femei pe o bancnotă cu putere circulatorie este un demers care răspunde unui interes public legitim – de promovare a personalităţilor feminine – ce a găsit o largă susţinere în societatea românească. Banca Naţională a răspuns încă de anul trecut acestui demers prin alegerea imaginii Reginei Maria pentru bancnota aniversară de colecţie dedicată împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918”, mai arată comunicatul.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Toată cinstea cuvenită pentru marea eroină Ecaterina Teodoroiu și inițiativa acestei bancnote ar fi fost lăudabilă dacă era în numele meritelor sale din primul război mondial. Însă egalitatea de gen este o doctrină promovată de curentul comunist al feminismului, contrar ideii de familie.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Trebuie să existe un echilibru în toate cele! Dictat de bunul simț! N-o puteți asocia pe Ecaterina Teodoroiu cu porcăria feministă! Dezaprob feminismul dar și misoginii! Toate au o limită!

  2. cand e egalitate de gen, cand identitate, dupa cum le convine sionistilor/illuminati.
    Prima data, sa fie egale cu barbatii, dupa care net sefe, la fel ca la homosexuali, prima data sa-i acceptam, dupa care sa ne dicteze ei cum sa ne traim viata.
    De la BNR –banca sionistilor– n-am pretentii … Cred ca si pe la noi, in curand, se va auzi “jos patriarhatul” si vom vedea o gramada de cretini barbati aplaudand cu frenezie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button