X

Violul este aproape legal în Finlanda. Un pedofil a fost grațiat pentru că victima nu a demonstrat teroarea din timpul abuzului

Una dintre țările simbol al egalității de gen trebuie să se confrunte cu acuzația de a nu avea o lege adecvată împotriva violenței sexuale: „Normele incriminează lipsa consimțământului”. Cazul unui pedofil „grațiat” de judecători.

Un pedofil a abuzat sexual de o fetiță de 10 ani, dar judecătorii nu l-au putut condamna pentru viol. Motivul? Procesul nu a demonstrat că abuzul a implicat și violență și că copilul a fost cuprins de frică. S-a întâmplat în Finlanda, o țară considerată universal un simbol al egalității de gen. Dar a ajuns condamnat de Consiliul Europei pentru legea împotriva violenței împotriva femeilor. Potrivit experților de la Strasbourg, legea favorizează violatorii: „Nu toate formele de violență sexuală sunt criminalizate”, se arată în raport.

De fapt, organizația internațională pentru drepturile omului consideră că legislația finlandeză a rămas în urma standardelor internaționale. Problema centrală este că regulile „criminalizează” lipsa consimțământului victimelor.

„Violul continuă să fie clasificat în funcție de gradul de violență fizică folosit sau de amenințările autorului” și prevăd obligația de a dovedi că victima se afla într-o stare de teamă sau neputință și incapabilă să se apere sau să formuleze sau să-și exprime voința”. Acest tip de abordare „nu surprinde complet realitatea femeilor care suferă violență sexuală și modul în care acestea răspund la amenințare”.

Acest lucru s-a întâmplat, de exemplu, în cazul fetei de 10 ani, al cărei călău a evitat pedeapsa prevăzută în cazurile de viol”.

Dezvăluirile Consiliului Europei vine după o serie de alte cazuri izbitoare care au stârnit proteste dure în Finlanda. Guvernul a răspuns acuzațiilor asigurând că până în mai 2020 legislația va fi revizuită.

Problemele nu se încheie cu problema consensului: potrivit Strasbourgului, chiar sancțiunile penale pentru infracțiuni sexuale sunt „foarte scăzute” în comparație cu standardele internaționale, în special cele din Convenția de la Istanbul. Raportul Consiliului a subliniat, de asemenea, necesitatea creșterii numărului de ofițeri de poliție, lipsa pregătirii specifice pentru procurori și ofițerii de aplicare a legii cu privire la intervenția în cazuri de violență sexuală și nevoia de buget mai mare pentru cei care suferă violență în familie.

Legile vechi, de ev mediu, împotriva violului, descurajează victimele să raporteze abuzurile.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Feminism
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

3 comentarii

  1. Dacă ești cu credință în Dumnezeu, deci îi faci voia, și Dumnezeu în tine, Acesta te va proteja. Pentru că violatorii aceștia sînt guvernați de draci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.