X

„Mi-e rușine că sunt polițist! Mi-e tare rușine! Iartă-ne Alexandra! Nu suntem în stare să vă apărăm!”

Image result for Poliţistul Marius Coşerariu

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

O carieră întreagă a muncit pentru cetăţean şi a apărat instituţia Poliţiei, s-a şi contrazis cu alţii pe această temă dar după cazul cu fata răpită (şi, probabil, ucisă la Caracal), pe fondul informaţiilor care arată o gestionare inadecvată a situaţiei chiar de către reprezentanţi ai statului, spune clar că „mi-e ruşine că sunt poliţist!”. 

Afirmaţia este făcută de poliţistul nemţean Marius Coşerariu (Postul de Poliţie Dămuc), unul din cei care în paralel cu cariera oficială a adus plusvaloare imaginii instituţiei din postura de cântăreţ folk, poet şi de şef al unui ONG care instrueşte pro+bono zeci de copii din 3 comune în desluşirea tainelor chitarei.

Plecând de la informaţiile vehiculate în spaţiul public dar şi de la declaraţiile incoerente şi penibile ale unor şefi ai instituţiilor care practic sunt complici la acea crimă, Marius Coşerariu trece în revistă vinovăţiile acestora, îşi expune propriile soluţii radicale („dezinsecţie la Poliţia Caracal”) cu privire la salariaţii unor instituţii care trebuie să protejeze cetăţeanul dar nu iartă nici comunitatea din vecinătatea criminalului.

„Dacă până acum m-am mândrit că port haina Poliției Române, din acest moment mi-am schimbat părerea. Deși nu am nici o legătură cu acel caz oribil de la Caracal, mă simt vinovat. Atât de vinovat încât mi-e rușine să-i mai spun cuiva că sunt polițist. Am un sentiment de lehamite din cauza unor așa numiți „polițiști” de la Caracal, în frunte cu acel nemernic de comandant.
Dac-ar fi după mine, aș face dezinsecție în Poliția Caracal. Aș da afară pe toți polițiștii, care trebuiau să știe ce se întâmplă acolo.
L-aș da afară și pe popa, care trebuia să dea cu agheazmă prin casa acelui dezaxat.
L-aș da afară pe funcționarul de la Primărie, care trebuia să încaseze datoriile dezaxatului.
L-aș blama public pe vecinul dezaxatului, care trebuia să știe că peste gardul său se întâmplă crime oribile.
Nu vreau să mai amintesc de nemernicul de Procuror sau de dobitocul de judecător, care sunt la fel de vinovați pentru moartea Alexandrei, ca și dezaxatul ăla”, spune Coşerariu într-un mesaj făcut public.

Poliţistul nemţean recunoaşte că în acest moment instituţiile care trebuie să apere cetăţeanul sunt departe de o eficienţă rezonabilă:

„Iartă-ne Alexandra! Nu suntem demni, nu suntem în stare să vă apărăm, să vă protejăm de asemenea orori. Mi-e rușine că sunt polițist… mi-e tare rușine…”

Mesajul poliţistului de la Dămuc-Neamţ începe cu referirea la o replică plină de durere şi furie dată de unchiul Alexandrei (pe care o puteţi vedea, în format video, la finele articolului): Vă rog să ascultați discursul domnului Cumpanașu? CU MARE ATENȚIE! PÂNĂ LA CAPĂT”.

Marius Coşerariu este autorul a 5 cărţi de poezie şi e un artist folk cunoscut nu doar în Neamţ ci şi în ţară. În ultimii ani a fost tot mai prezent la diverse spectacole, în formulă solo sau cu Grupul EU CRED (în care cântă împreună cu… două preotese).
Prin Asociaţia Culturală pe care o conduce şi care se numeşte tot EU CRED, Coşerariu şi cele două preotese care sunt cadre didactice (Cristina Marin şi Elena Ropotoaia) instruiesc zeci de copii din comunele Bicazu Ardelean, Taşca şi Dămuc care formează 3 grupuri folk.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

9 comentarii

  1. Unde sunt demonstrantii din 10 august?de luni de zile nu am auzit decit intentia de a baga un guler alb la puscarie, un Dragnea…Dar nimeni nu a reactionat in strada cu lozinci impotriva adevaratilor criminali care ne ameninta viata cum au fost cei din berevoiesti care au facut sclavi 12 ani de zile..sau cind Danilet l.a eliberat pe criminalul poreclit Beleaua..si altii tot asa

  2. statul , autoritatile, prcurorii , politia si toti politrucii sunt preocupati sa respecte procedurile, nu sa salveze vieti omenesti, iar procedurile nu prevad o importanta prioritara pentru viata omului, ci sa stea acolo pana la 6 dimineata ca asa a zis un tampit

  3. inainte de toate, ce-ar fi sa te dam noi pe tine afara, draga politistule sau cantaret? Auziti fratilor, mare politist si cantaret de folk in tara, lucreaza la ONG care, aoleu ce minune, instruieste copii sa cante la chitara. Pai tu esti politist sau mascarici?

    Sa-l dam pe popa care trebuia sa dea cu apa sfintita, spui tu? Tu esti mai nebun decat politistii din Caracal, e de vina preotul ca nu s-a dus cu forta peste proprietatea omului, ca vrei tu, un cantaret, un circar, un mascarici de chitarist.

    Deci, vecinul trebuia sa-l spioneze pe criminal si sa-l raporteze la politie, ca voi, politistii si procurorii sunteti ocupati cu spaga de la infractori?

    “Mi-e rușine că sunt polițist” vai tu, cat de rusine iti este, dar cand canti toate porcariile, nu ti-e rusine? Du-te, ba, pramatie, si poarta haina de politist cu demnitate si arunca chitara sau da-o vreunui copil! Tu esti dovada vie de ce politistii sunt cum sunt …

    1. Doamne ajuta!

      Nu stiu cine este ”mascariciul” si ”pramatia” aici, dar sigur nu e politistul!
      El vorbea de raceala dintre oameni cand spunea de vecin, iar de preot ca nu mai este in mijlocul oamenilor.

      Acesta este suflet sensibil, profund – poet, patriot, si pare un om credincios, jertfelnic si muncitor.
      Iata doua monstre:

      https://adevarul.ro/locale/piatra-neamt/politist-suparat-fanii-valentines-day-Stiti-oare-14-februarie-s-a-nascut-marele-poet-grigore-vierue-1_56c1f9e65ab6550cb8d4c592/index.html

      https://www.youtube.com/watch?v=oVgnROg3XWA (Stăpâni la noi acasă)

    2. Draga ,in caz de nu stiai ,el nu este de vina cu nimic .Nu stiu de ce comentezi in halul asta. Si ca el cantata porcari?Prima data eu cred ca ar trebui sa asculti o melodie si apoi sa comentezi.Pentru ca tu habar nu ai ca zici.Si dragilor, in caz de nu stiati, va rog frumos sa va informati inainte de a comenta.Multumesc!

    3. Eu il cunosc pe “polițistul”asta personal si ghiciți ce e la fel ca si ceilalti umbla după bani si nu-si face datoria ……Si cică canta asta nu cîntă mai mult strica muzica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button