X

Ucraina capturează un vas petrolier implicat în confruntarea din Strâmtoarea Kerci

Kiev a declarat că a reţinut un petrolier rusesc despre care susţine că a fost implicat în incidentul din Strâmtoarea Kerci, în care trei vase ucrainene au fost capturate. Echipajele celor trei vase au fost, de asemenea, reţinute după captura din noiembrie 2018 şi încă se află în custodie. Incidentul de anul trecut a avut loc în apele care separă Rusia de Crimeea, pe care Moscova a anexat-o în 2014. Serviciile secrete ale Ucrainei au declarat joi că vasul rusesc – anterior numit Neyma şi momentan numit Nika Spirit – a fost reţinut în portul ucrainean Izmail./aionita/lbadiu

www.euronews.com – 25 iulie

*****

MAE al Rusiei a comentat reținerea navei-tanc rusești în Ucraina

Partea rusă clarifică împrejurările în care s-a produs reținerea vasului-tanc rusesc „Neyma”, „pentru a fi luate măsuri adecvate”, a declarat MAE al Rusiei pentru RIA – Novosti. „Dacă este vorba despre luarea ca ostatici a cetățenilor ruși, acest lucru va fi calificat drept o încălcare gravă a dreptului internațional, iar consecințele nu se vor lăsa așteptate”, au subliniat surse din MAE rus.
Serviciul de Securitate al Ucrainei a reținut astăzi vasul „Neyma” în portul Izmail din regiunea Odessa. Kievul a declarat că nava a participat la blocarea trecerii navelor militare ucrainene în timpul incidentului din strâmtoarea Kerci.
De asemenea, se afirmă că nava-tanc a apărut în port sub numele de „Nika Spirit”. La bord au fost percheziții și echipajul a fost supus interogatoriului. Nava în sine este considerată dovadă materială, se arată în cererea privind arestarea acesteia./snicolau/lbadiu

www.ria.ru – 25 iulie

*****

Moskalkova și Denisova au discutat telefonic despre reținerea navei-tanc rusești în Ucraina

Pe 25 iulie, Împuternicitul pentru drepturile omului din Federația Rusă, Tatiana Moskalkova, a avut o convorbire telefonică cu Împuternicitul pentru drepturile omului al Radei Supreme a Ucrainei, Liudmila Denisova, în legătură cu informația apărută în mass-media referitoare la reținerea vasului-tanc rusesc în portul Izmail. Ombudsmanul rus i-a cerut omologului său ucrainean să afle circumstanțele în care a fost reținută nava Federației Ruse în Ucraina, componența echipajului, respectarea drepturilor acestuia, se arată pe site-ul ombudsmanului rus. „Dacă există sau nu la bord cetățeni ruși și numărul acestora, dacă li se acordă marinarilor sprijin consular, dacă li se încalcă sau nu drepturile și dacă primesc produsele alimentare și apa potabilă de care au nevoie, dacă au sau nu nevoie de asistență medicală” – Moskalkova i-a cerut omologului său ucrainean să se intereseze de toate acestea. Cei doi ombusmani rus și ucrainean au convenit să continuie dialogul umanitar, se mai arată pe site-ul Împuternicitul pentru drepturile omului din Federația Rusă, Tatiana Moskalkova./snicolau/lbadiu

www.ria.ru – 25 iulie

 

loading...
Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

3 comentarii

    1. Când vă găsiți timp, uitați-vă pe ZONA 51…apropos de cupolă plus multe altele….când ați comentat, eram la jumătate de comentarii….ceea ce vine DUPĂ este așa….ca pentru mângâiere…fiindcă, mulți VĂD, puțini PRICEP!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.