X

404 dosare de adopții internaționale dispărute fără urmă și fiica unui general SIE

Pe 20 februarie 1997, conducerea Tribunalului București, asigurată de judecătorul Viorel Roș, sesiza Poliția cu privire la dispariția din arhiva instanței a 248 dosare civile având ca obiect adopții internaționale. Ministrul Justiției de atunci dispune efectuarea unui control amplu la Tribunalul București și inspectorii judecători ai instanței superioare, Curtea de Apel București, constată că au dispărut 404 dosare civile de adopții: 173 din perioada 1990-1993 și 231 de dosare, din perioada 1994 -1995. Odată cu dosarele au dispărut mai multe condici de ședințe din anii 1994-1995, mape de ședințe și registre de evidență, transmite Radio Europa Liberă.

Am cerut să se facă o verificare și să întocmească un raport privind situația creată. S-a făcut raportul și după aceea cred că s-a făcut și o plângere penală. Din păcate, din câte îmi aduc aminte, investigația penală nu a dus la niciun rezultat, adică nu a descoperit autorii”, a declarat Valeriu Stoica, fost ministru al Justiției.

El spune că nu mai are raportul întocmit la cererea sa, dar că ar trebui să fie în arhiva ministerului. Ministerul Justiției susține că la nivelul anului 1997 era o structură care verifica activitatea judecătorilor, însă nu a găsit raportul dispus de Valeriu Stoica.

În perioada vizată în solicitarea dumneavoastră, respectiv anul 1997, competența activității de control era împărțită și atribuită, după materie, mai multor compartimente din cadrul Ministerului Justiției, Corpul de inspecție având atribuții de verificare și control al activității, pregătirii și aptitudinilor profesionale ale judecătorilor.(…) La nivelul Corpului de control nu au fost identificate inventare cu rapoarte de control a activității judecătorilor/instanțelor judecătorești din anul 1997”, se arată în răspunsul ministerului.

Controlul a durat două luni, între aprilie și mai 1997. Magistrații implicați au scăpat de sancțiunile disciplinare, deoarece, potrivit legii de atunci, sancțiunile puteau fi aplicate în termen de 1 an de la data comiterii faptelor.

Una dintre concluziile acestui control este că „o altă cauză care a condus la perpetuarea fenomenului în timp a fost și repartizarea dosarelor pe secții, respectiv judecarea acestora cu precădere de Secția a III-a civilă, îndeosebi de un anumit complet: Daniela Brăgău și Claudia Gherbovan Silinescu“. Cea din urmă este fiica fostului general SIE, Constantin Silinescu.

Dacă pe latură administrativă lucrurile au fost clare și cei implicați nu au mai putut fi sancționați, pe latură penală anchetele au stagnat până la prescrierea faptelor.

Astfel, toți acești judecători acuzați de fals în înscrisuri au fost scoși de sub urmărire penală de Parchetul General.

 • În 2019, judecătorul Marius Șega s-a pensionat de la Tribunalul București.
 • Mirela Pod s-a pensionat în 2014 de la tribunalul București, iar Mihai Tomescu, ajuns judecător la Curtea de Apel București, a decedat în 2018.
 • În 1996, cu câteva luni înainte ca subiectul dosarelor dispărute să explodeze, Claudia Silinescu Gherbovan și-a dat demisia din magistratură și s-a făcut avocat.
Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Interne
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

4 comentarii

 1. Doamne ajuta. Nu sunt sigur daca Cristian a vazut comentariile mele referitiare la tratamentul de prostata, Cristian te rog sa verifici daca vezi acest comentariu. Numai bine. Doamne ajuta.

 2. Nici educatia copiilor, viitorul acestei tari, nu prezinta vreun interes pentru guvernanti, care se pare ca vor sa creeze o generatie de delicventi si haos total.
  Numărul corigenților și al elevilor cu situația neîncheiată a crescut considerabil. Pentru multe din județele țării, procentele s-au dublat și chiar triplat, comparativ cu anii trecuți. In Brăila, unde 19,56% din elevii ciclului gimnazial au rămas corigenți sau cu situația neîncheiată în 2019.
  https://www.stiripesurse.ro/ministerul-educatiei–numarul-corigentilor-si-al-elevilor-cu-situatia-neincheiata-a-crescut-considerabil_1367828.html

  1. In Brăila îi jale , un oraș sinistru parcă îi bombardat. Clădiri gata să cadă, gropi ,mizerie, oameni cu alcoolul în cap de dimineață.

 3. 404 cazuri de ipocrizie si de abuzuri din partea statului roman pt un schimb la nastere acoperiti pe bani grei .politia politica pe oirigine pt un schimb la nastere se face pe fata si pentru asta Romania a ajuns o mizerie si o tara de gunoaie.
  Romania ipocritilor, Romania coruptilor si a mafiei politice, Romania tara de criminali, Romania popilor ce coboara din masini de sute de miii de euro si vorbesc de drepturile saracimiii, Romania in care popiii stau langa corupti si criminali, Romania in care popiii gobesc tinerii din biserici pt origine, Romania tara imorala si a popilor imorali, Romania dreptei criminale, Romania stangii care face politie politica pe origine pana la fascism pe motive antinationale, Romania gunoaielor din universitati care vaneaza tinerii in numele sarbofiliei, Romania carierelor distruse, Romania gunoaielor politice, Romania gunoielor din justitie, Romania iluziei si deziluziei, Romania securistilor si a clanurilor de vanzatori de tara de dreapta, Romania crimei, Romania confiscata de mafia partidelor….Romania serviciilor secrete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.