X

Avva și cerbul: O minune nepublicată a Sfântului Paisie Aghioritul

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În casa de oaspeți a mănăstirii Savathiana de pe insula Creta, un profesor pensionar a reamintit următoarea poveste despre avva Paisie:

Odată starețul mănăstirii Kutlumuș, Hristodoulos, avea o problemă și a decis să-l viziteze pe avva Paisie Aghioritul devreme dimineața să ceară sfat. Când a ajuns la chilia lui, l-a găsit singur. În timp ce vorbeau, un cerb apare în afara chiliei. Când Bătrânul l-a văzut, el a vorbit cu el spunând: “Ți-am spus să nu te plimbi dimineața, pentru că cineva te poate ucide”. Căpriorul și-a ridicat apoi un picior, iar Bătrânul și-a dat seama că a fost rupt.

Bătrânul intră în chilie și se întoarce cu o bucată de lemn cu care legă piciorul rupt al cerbului ca și cum ar fi un întreg. Apoi i-a spus cerbului: “Vei reveni în 25 de zile, ca să putem elimina lemnul”.

Starețul a notat data și după 25 de zile s-a întors la chilia Bătrânului pentru a vedea dacă va veni cerbul. Nu a trecut mult timp când cerbul a apărut din nou la ușa Bătrânului. Piciorul cerbului era vindecat și avva Paisie a îndepărtat lemnul spunându-i cerbului: “Ai grijă să nu te plimbi dimineața, pentru că te afli în pericol”.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

9 comentarii

 1. Ce frumosss….
  Ce duiosss….
  Asta arată încă o dată că, Pr.Paisie Aghioritul ajunsese încă din viață la măsura sfințeniei, a bărbatului desăvârșit, animalele înțelegând și ascultând de el, precum Adam în Grădina Edenului, căruia i se închinau ”împăratul, împăratul…”(după zicerea Pr.Cleopa), vorbind cu animalele….

  1. Magda, nu cred că este potrivit să te adresezi / faci referire la un Sfânt cu Pr. (care poate însemna Părinte sau Preot) !
   Cum ar suna Pr. Antonie ce Mare !?

 2. Sf Paisie Aghioritul e sfantul meu preferat, am multe carti cu el, le-am citit si le recitesc in permanenta, cele 6 carti Cuvinte duhovnicesti sunt exceptionale. Cu adevarat, din punctul meu de vedere, el e sfant de talia Sfintilor Parinti, cu nimic mai prejos. Plin de harisme, experienta multa din lupta fata-catre-fata cu diavolul, inaintevazator, vizitat de Maica Domnului, de Hristos. de Sf Ioachim si Ana, Sf Eufimia, Sf Arsenie Capadocianul, Sf Panteleimon etc.

 3. Cred ca pilda nu era doar Sfantul Paisie ordona animalele.ci faptul ca le iubea.
  Ca si Sf Seraphim.de Sarov,.Sf Bernard.
  In Australia am citit ca vreo 30.de pasari au cazut din cer sangerand si agonizand groaznic deoarece au fost otravite ..deoarece erau paguboase recoltei omului.
  Asta e omul modern fata in fata cu Creatia Domnului. In fata rautatii omului Creatia nu se supune. In fata omului rau Creatia lupta ca si cu un vrajmas. Vezi atacurile.cu ursi din Romania.
  Revin cu link la stirea cu pasarile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button